Madame museorekisteriin – Vanha vaasalainen vanhojen vaasalaisten valossa

Blogi, maanantaina 13.08.2018

Tänään vein vanhan autoni museokatsastajien paperit Katsastuslinjalle. Auto sai näin virallisen museoauton statuksen ja iloisesti Madame kotiinpäin Riihimäeltä pöristelikin. Pieni kesäurakka näin päätökseen ja siitä isoin kiitos kuuluu Kokkarisen Niilolle, joka vanhan auton museotasoon laittoi ja myös urakassa auttaneelle Timo Ahoselle.

Katsastuslinjalla homma hoitui vajaassa puolessa tunnissa ja nyt auto takaisin omassa varastossa. Hauska anekdootti myös tässä kesäurakka muuten sekin, että samaan aikaan kun Madamea pantiin museokuntoon niin iltaisin laitoin Vanajaan uudet valot. Tai oikeastaan hyvinkin vanhat. Löysin vanhan tavaran Facebook-ryhmästä nimittäin viime talvena ihastuttavat vanhat kuparivalaisimet. Ne olivat vanhoja Vaasan kaupungin riippuvia katuvaloja ja kollegani Lasse Hautalan matkassa ne tulivat Kauhajoelta Lopelle. Lamput saivat ammattilaisen toimesta uudet sisusjohdot ja lopulta paikat Vanajan katosta.

Hauska yhteensattuma tässä siis siinä, että museokuplani ensimmäinen omistaja 1.1.1971 oli vaasalainen tehtaanjohtaja Ralf-Erik Klockars.

Vanhojen Vaasan valojen alla siis vanha Vaasan auto. Ehkä jo joskus aikanaan ovat toisensa kohdanneet. Mene ja tiedä.

Tällaisia harrastuksia minulla.

….

Tänään kuitenkin jo työpäiväkin. Aamusta yksi kolumni taloudesta ja ensi vuoden budjetista ja se sähköpostilla Heinolaan ja torstain Itä-Hämeeseen. Julkaisen tuo Kynästä-kirjoitukseni myös täällä kotisivuillani torstaina aamulla. Kurkatkaa silloin.

Päivällä työjuttuja Riihimäellä ja Lopellakin ja vielä illalla syyskauden ensimmäinen kunnanhallitus. Hallitus päätti tänään laittaa eteenpäin myös Lopen urheilukentän peruskorjausta. Hanke kasvanut suunnitellusta ja tämän takia se vielä etenee valtuustoon missä lopullinen rakentamispäätös ensi kuun alussa tehdään.

Hallituksesta eteenpäin myös Läyliäinen-Maakylä-osayleiskaava ja kasa muita päätöksiä. En niitä täällä sen laajemmin nyt läpi käy, mutta esityslista löytyy tavan mukaan kuntamme kotisivuilta www.loppi.fi ja siellä myös pian pöytäkirjakin eli jos kysymyksiä tai ajatuksia esille nousee niin mielelläni niihin vastailen. Saa olla siis aina yhteydessä.

Laitoin tänään myös eteenpäin muutamia teiltä tulleita viestejä. Yhtenä mm. Läyliäisten taajaman suojateiden ja kevyenliikenteen väylien näkyvyydet ja muutamia muita. Mielelläni näitäkin aina hoitelen.

Mutta nyt ilta jo pimenee. Ihana tulla vielä työpäivien jälkeen tänne Loppijärven rantaan. Ja vielä illalla ehdin klapihommiinkin. Elokuun illat jotenkin minun makuun.

 

 

Kommentit