Maanpuolustuskorkeakoulun kokousta ja lukukauden avajaiset – Samaan aikaan Rinteen hallitus natisee jo liitoksistaan

Blogi, torstaina 05.09.2019

Aamuinen Ylen Gallup vahvisti niitä tunnelmia mitkä eilen oli jo eduskunnassa aistittavissa ja myös keskustalaisten puheissa. Lähtö Antti Rinteen vasemmistohallituksen koetaan kasvavassa joukossa jo suureksi virheeksi ja useampi keskustan kansanedustaja olisi jo valmis nostamaan kädet ylös ja hakemaan uutta nousua oppositiosta.

Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivä Katri Kulmunikin oli jo pohtinut tätä vaihtoehtoa. Demokraatti uutisoi asian näin: ”Sekin on mahdollista, ettei koko hallitusta ole kohta olemassakaan”.

Mutta aamun gallupissa keskustan kannatus putoaa ennätysalhaalle. Vihervasemmiston tukipuolueeksi lähteminen ei näytä miellyttävän myöskään äänestäjiä. Vaikka puolue on saanut valtavasti näkyvyyttä ja huomiota puheenjohtajakampanjansa aikana niin siitä huolimatta kuukaudessa kannatus putoaa jälleen 1%-yksikön ja nyt Kepun uusi ennätysalhainen kannatus kirjataan tasolle 11,6%. Vihreät näyttävät nyt karkaavan kepulta ja keskustan rooli Rinteen hallituksessa on muuttunut ratkaisijasta persujen sanoin takiaiseksi. Osa ei siis uskalla jättää hallitusta ja on takertunut valtaan hallituksen pienenä tukipuolueena.

Itse en siis pidä kuitenkaan lainkaan mahdottomana sitä, että voittaessaan Kepun puheenjohtajakisan Kulmuni jättäisi Rinteen hallituksen ensitöikseen. Pelastaisi näin itsensä ensi kesää ajatellen Saarikon tavoitteilta ja hakisi uutta nousua oppositiosta tai sitten toisenlaisesta hallituskoalitiosta.

Elämme siis mielenkiintoisia aikoja.

Perussuomalaiset nostavat meidän tapaan kannatustaan oppositiossa. PS voi hyvinkin tässä asetelmassa nousta jopa 25% kannatuksiin. Myös meidän noste alkaa nyt näkyä myös gallupeissa ja syksyllä toivottavasti trendi vahvistuu kohti 20%-kerhoa.

Perussuomalaisten kannatus on kohonnut nyt siis 20,6% ja meidän 17,4 %. SDP pitää kolmospaikkaa 16,9 % kannatuksellaan ja  Vihreät on neljäs 14,6 %. Vihreidenkin kannatus näyttää laskevan, kun mm. suuret koulutuslupausten pettämiset alkavat paljastua ihmisille. Keskusta siis sitten kaukana takana 11,6 % ennen vasemnistoliittoa 8,1 %, RKP 3,8 % ja KD:tä 3,4 %.

Tästä on hyvä jatkaa…

Aamulla aikaisin junalla Helsinkiin ja saareen. Santahaminassa tänään lukukauden avajaiset ja meillä Maanpuolustuskorkeakoulun kokous. Mielenkiintoisia juttuja sielläkin päällä ja tulossa. Kunnia saada olla upean oppilaitoksen hallinnossa mukana jatkossakin.

….

Kello 22.15 ja kämpillä. Pitkä päivä ja tuhdisti kellon ympäri. Tänään minut nimettiin vetämään Kokoomuksen vaihtoehtobudjetin tekoa. Valtava työ, mutta en minä sitä ole koskaan pelännytkään. Tulemme tekemään vahvan ja tasapainoisen kokonaisuuden mikä tukee työntekoa, työllisyyttä ja yrittäjyyttä ja vahvistaa julkista taloutta. Ja tulemme myös pitämään huolen siitä, että koulutus saa miljardinsa ja kasvua ei kotimaisin toimin tulahduteta.

Nyt jo peiton alla. Huomenna jatketaan.

Kommentit