Maanantai on maakuntapäivä

Blogi, maanantaina 22.04.2013

Uusi viikko siis käyntiin ja eilisen vapaapäivän jälkeen jälleen virtaa kivasti. Tänään tarkoitus käydä toiseen kertaan vielä läpi kunnanhallituksen illan lista ja päivän ohjelmaan mahtuu myös puheenjohtajisto kuin ylimääräinen kokoomuksen valtuustoryhmänkin kokous yhdessä kunnanhallitusryhmän kanssa. Muutamat startegiaan suunnitellut linjaukset vaativat vielä huolellisen yhteisen läpikäynnin ja halusimme kokoomuksessa tehdä sen koko valtuustoryhmän kanssa.
Kunnanhallituksessa tänään laitamme eteenpäin Silmänkannon uuden työpaikka-alueen kaavoitusta. Alue on aiheuttanut jo hyvää pöhinää ja oliko viime vai edellisviikolla kun minuunkin otettiin yhteyttä yhden toimijan toimesta. Kaavoituksen on suunniteltu etenevän nyt niin, että kaava olisi valmis jo tämän vuoden loppuvuodesta.

Hallituksessa on esillä myös vuonna 2000 hyväksytty yksityisen maanomistajan maalle tehty asemakaava. Nyt alue on mahdollisesti lähdössä rakentumaan ja kaava ns. 13-vuoden tarkastistelussa. Maa ja rakennuslain 60§ mukaan tällaisilla alueilla pitää tehdä kaavan ajantasaisuuden tarkistelu ja mahdollinen päivittäminen. Tämä alue ei kuitenkaan ole muuttunut ja kunnanhallituksen esitys on, että kaava on ajanmukainen ja se voidaan toteuttaa maanomistajien kanssa samana vuonna tehdyn sopimuksen mukaisesti. Sopimus siis pitää sisällään sopimuksen siitä, että kunta ostaa alueen puistot ja muut itselleen ja maanomistaja tai alueen rakentaja vastaa kunnallistekniikan kustannuksista. Hienoa, että alue on nyt lähdössä liikkeelle ja alueelle mahtuu siis useampia rivitaloja ja muutamia omakotitaloja aivan Lopen kirkonkylän sydämeen.

Muutama uusi tontti tulee myös Rauhala II -kaavan myötä Lopen Joentaakse Työväentalon takana olevalle alueelle. Myös tämä kaava nyt tulossa valmiiksi.

Ja isoina juttuina etenemässä myös myyntikuntoon Vanhakosken uusi asuinalue Lopen kirkolla. Tällä alueella tulemme järjestämään toukokuun 25. päivänä myös kunnan tonttimarkkinat. Ja luvassa silloin hyviä tarjouksiakin tontin ostajille. Kannattaa siis seurailla ilmoittelua. Ja mukana markkinoilla myös Lopen ja lähialueen yrittäjiä ja muita rakennusalalla ja asuntopuolella toimivia yrityksiä. Niin ja samana päivänä me järjestämme myös Kartanoputiikki Punaisen Tuvan kanssa III Muotia ja Kevättä tapahtuman Lopella. Päivään saa siis mahtumaan monenlaista ja samalla mahdollinen uusikin kotikunta tulee hyvin tutuksi. Laittakaapa päivää kalenteriin ylös ja itsekin lähden mielelläni muinakin päivinä tonttejamme näyttämään. Eli jos Loppi kiinnostaa kotipaikkana niin ei muuta kuin rohkeasti yhteyttä. Lähdetään yhdessä katsomaan uusia asuinalueitamme niin kirkolla, Launosissa kuin Läyliäisissäkin. Ja meillä muuten Lopella myös useita hienoja tontteja kyläkoulujemme läheisyydessä. Niitäkin mielelläni esittelen.

Illan kh:ssa muutamia pieniä henkilöstöasioitakin listalla. Kokonaisuudessaan tuo esityslista löytyy netistä kunnan kotisivuilta www.loppi.fi. Jos siitä mieleen nousee kysymyksiä tai ajatuksia niin mielelläni niitä vastaanotan. Ja myös kunnanhallituksen muut jäsenet varapuheenjohtaja Tiina Seppälä ja Karoliina Saari sekä Jarmo Laukkanen ovat aina käytettävissänne kun kysymyksiä Loppeen liittyen ilmenee. Heidän yhteystiedot löytyy täältä: Kh-ryhmä. Rohkeasti vain siis yhteyttä.

Nyt itse paneudun tuohon kokouslistaan vielä syvemmin.

**********************

Retki eduskuntaan – vielä muutama paikka vapaana

Järjestämme kaikille avoimen retken eduskuntaan to 30.5. Bussikyyti lähtee Lopelta klo 15.30 ja pysähtyy Riihimäen ABC:llä 15.50 ja paluu on noin klo 20. Bussimaksu 10 €. Kansanedustaja Timo Heinonen tarjoaa kahvit. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: tiina.seppala@eduskunta.fi tai 050-5741319. Paikkoja rajoitetusti.

….

Kello 21.22 ja päivä paketissa. Kunnanhallitus tänään jälleen varsin tehokkaasti. Asiat hyvässä yhteisymmärryksessä läpi ja pohjaesityksiin vain yksi muutos. Kunnanhallitus linjasi, että jatkossa Lopella rakennuslupia tulee myöntämään kumpikin rakennustarkastaja. Näin saadaan lupa-asiat myös etenemään loma-aikoina ja vapaapäivinä. Tämä siis tulee nyt ajankohtaiseksi kun palkkaamme kuntaan toisen rakennustarkastajan. Itseasiassa tällainen tehtävä on jo aiemminkin ollut, mutta hetken aikaa se oli täyttämättä eläköitymisen johdosta. Nyt paikka täytetään uudella henkilöllä ja myös niin, että jatkossa myymme työpanoksesta puolet Hausjärvelle. Lisää siis tehokkuutta, mutta myös nopeutta ja varmuutta rakennuslupien hyväksymiseen läpi vuoden. Palvelu siis tulee edelleen paranemaan.

Kunnan puheenjohtajistossa muutama asia myös eteenpäin ja täytyy toivoa, että niiden osalta myös saisimme pian jotain julkikin. Katsotaan koska. Ja vielä kunnanhallituksen jälkeen kävimme valtuustoryhmien johtojen kanssa läpi kunnan strategian painotuksia tai oikeastaan yhtä avointa asiaa jatkovalmistelun pohjaksi. Erittäin hyvä yhteishenki tässäkin ja asiat sujuvat. Hyvä niin.

Mutta huomenna jatkamme Helsingissä. Aamusta Hämeen eläkeläisiä vierailulle eduskuntaan ja siitä se päivä alkaa.

Kommentit