Maanantai, 31.07.2006

Blogi, maanantaina 31.07.2006

Heinäkuun viimeinen päivä Seinäjoen Vauhtiajojen jälkeen valkeni jälleen omassa kodissa – tai siis väliaikaisesti Pekkalan mökillä. Uutta kotia remontoidaan ja olemme evakkomatkalla.

Aamulla aikaisin Helsinkiin. Ranskasta tulleet enduro nauhat olivat hukassa ja sain aamusta heti jumpata niiden kanssa DHL:llä oikein kunnolla. Sain kuin sainkin hommat lähes aikataulussa hoitoon ja kympin jälkeen aloitimme kuvaukset KTM:n enduron nuorten MM-sarjan kuljettaja Patrick Wikmanin kanssa Ilmalassa. Studiojutut menivät hyvin ja lounaan jälkeen jatkamme nyt editoinnin ja selostuksen parissa. Tämä päivä siis varattu tälle urakalle.

Sain tänään tilattua Laatta-Pisteestä uudet lattialaatat keittiöömme. Näytti hetken, että haluamaamme laattaa ei saakaan kuin vasta lokakuussa, mutta lopulta sain asian järjestymään. Laatat tulevat tänään.

Saimme Johannan ja Jorman kanssa ohjelman aikataulussa nippuun vaikka hieman materiaalin kanssa olikin Ranskasta ongelmaa jo viime viikosta lähtien ja jatkuivat siis tänäänkin. Ohjelma ajetaan nyt keskiviikkona MTV3+:lla ulos kello 20.00 ja ohjelmassa on se kauan odotettun 10 minuutin erikoisinsertti Lopelta Motojyskyn endurosafariltakin. Mukana MM-sarjan tähdet, kaikkien aikojen menestynein endurokuljettaja Kari Tiainen ja motocross legenda ja maailmanmestari loppilainen Heikki Mikkola. Kannattaa siis katsoa 🙂

Helsingistä ajelin kotiin. Matkalla hain vielä hieman rakennustarvikkeita uudelle kodillemme ja sitten illalla väänsin vielä Sienäjoen Vauhtiajojen käsikirjoitukset editille valmiiksi. Eikös siinä ollut ihan tarpeeksi yhteen päivään.

Oli ihana nähdä mökillä myös hurmaava kummityttömme Elisa. Kummisetään tullut 🙂 Mukana oli tottakai myös isoveljet Roope ja Miika ja äiti Maisa ja isä serkkuni Tero. Ihana perhe. Niin ja näinhän minä sitten vielä illalla Venla kummityttönikin kun pyörähdin uudella kodillamme. Asumme sitten Venlan kanssa päällekkäin. Venla itseasiassa toivoi, että tekisimme liukumäen kummisedän parvekkeelta heidän parvekkeelle. Niinpä.

Tänään uutiset kertoivat jälleen opiskelijoiden ”ahdingosta”. On käsittämätöntä miten opiskelijoiden opintotuki ja asumituki ja tulonhankkimisrajat ovat jääneet jälkeen. Esimerkiksi opintorahaa ei ole korotettu sitten 1990-luvun alun. Eikö näissä pitäisi noudattaa normaaleja indeksikorotuksia tasaisesti eikä niin että vasta kovan kerjäämisen jälkeen annetaan vähän? Tänään Opiskelijajärjestöjen Nouse jo! -kampanja vaatii 15 prosentin korotusta opintorahaan. Summa lisäisi korkeakouluopiskelijan kuukausituloja 40 eurolla ja vaikka summa on aika pieni niin sillä saisi esimerkiksi 17 lounasta opiskelijaruokalassa. Lisäksi minusta opiskelijoiden maltillinen esitys kertoo siitä, että tarve on todellinen ja he liikkeellä asialinjalla.

Kampanjan uutisoinnissa kerrottii, että opiskelijajärjestöjen mukaan opiskelija hankkisivat rahalla todennäköisesti aikaa. 40 euron lisätulo vähentäisi opiskelijan työnteon tarvetta usealla tunnilla. Korkeakouluopiskelijoista 90 prosenttia hankkii uutisten mukaan lisätuloja työnteolla usein opintojen ja hyvinvoinnin kustannuksella. Opiskelijajärjestöt vaativat, että opiskelijoiden ahdinkoon puututaan jo tällä hallituskaudella. Omilta opiskeluajoilta muistan hyvin kuinka tärkeää oli rakkaan Äidin ruoka- ja sämpyläpussi kotimatkalta opiskelukämpällä viemisiksi ja kuinka kaikki mahdollinen työ opiskelun yhteydessä otettiin vastaan. Itse tein ahkerasti töitä ja siitä kiitoksena Kela sitten peri jälkikäteen tuhansia markkoja takaisin kun tein epähuomiossa yhden sijaispäivän liikaa. Silloin tuo laskettiin noin ja se yksi hyvää hyvyyttäni tekemä sijaispäivä maksoi minulle puolen vuoden opintotuet. En ole katkera, mutta onneksi nyt laskentatapa muuttunut vaikka rajat ovatkin pahan kerran alakantissa. Siinä toinen pikaisen korjaamisen paikka.

Perusteltu vaatimus tämä maltillinen 40 euron korotus. Odotetaan toimia. Nämä asiat ovat tärkeitä ja ne pitää ottaa vakavasti.

Nyt siis aika jälleen avata sänky ja mennä nukkumaan. Huomenna kevyempi välipäivä ennen keskiviikon Seinäjoen Vauhtiajojen editointipäivää.

Kommentit