Maanantai, 30.10.2006

Blogi, maanantaina 30.10.2006

Maanantai aamu Virussa Tallinnassa. Nousin aikaisin ja aamupalan jälkeen ehdin vielä hetkeksi Viru-keskukseen kaupoille, kun seminaari jatkui vasta puoliltapäivin. Päivän ohjelmassa oli Lopen Osuuspankin eri teemat ja toimitusjohtaja Keijo Bragge esitteli meille mm. OKO Venture Capital -pääomarahastoa yrityskauppatilanteisiin, uutta yrittäjän toimistusjohtaja koulutusta ja yrittäjän riskien hallintaa. Mielenkiintoinen tuokio pankkimaailman asioiden parissa. Kiitos Keijolle.

Lounaan jälkeen siirryimmekin sitten jo hieman aikaistuneelle paluulaivalle. Meloodialla pidimme Yrittäjien syyskokouksen ja kokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi Lopen Yrittäjiin valittiin Jarmo Laukkanen ja uutena hallitukseen Harri Nurmo ja jatkamaan Teuvo Zetterman (edellinen tai tämän vuoden puheenjohtaja), Margit Junell ja Veijo Lehmuskanta. Itse sain kunnian vetää juhlavuoden syyskokousta ja meni joku minua jopa hallitukseenkin esittämään, mutta tällä kertaa halusin viel kieltäytyä. Vaikka yrittäjien jäsen olenkin ja yrittäjäasiat ja toiminta kiinnostaa niin nyt haluan panostaa kaikki voimavarani kampanjaani ja jo olevien luottamustoimien hoitamiseen. Se mihin ryhdytään pitää tehdä hyvin.

Nyt kello 22.31 ja juuri kotiin. Maa jäässä ja tiet liukkaita. Talvi tulee. Kahden päivän kunnan ja yrittäjien välinen seminaari näin päätöksessä ja täytyy sanoa, että oli hyväksi. Oli erittäin mukava keskustella ennen muuta eri yrittäjien kanssa ajankohtaisista asioista ja heidän toiveistaan kuntaa kohtaan, mutta myös saada tietoa erilaisista ajankohtaisista asioista. Osa alustuksista oli tietysti jo hyvinkin tuttuja, mutta summa summarum lopputulos positiivinen pääavaus ja jatko yhteistyölle.

Lopen Yrittäjillä menee hyvin! Viime vuonna jäsenyrityksiä oli 113 ja nyt vuotta myöhemmin mukana on 124 yritystä, kun yhdistys juhlii 30 toimintavuottaa. Yhteishenki yrittäjäjärjestössä on hyvä ja asioista puhutaan avoimesti ja reilusti ja myös sanotaan se miltä tuntuu. Sitä minä arvostan ja vaikka nyt olinkin tuon eilen kertoman haastattelun tuloksista eri mieltä niin siitä huolimatta sekin toimi hyvänä keskustelun herättäjänä ja tsemppinä yrittäjien ja kunnan välisen yhteistyön kehittämiseen. Sovimmekin samalla, että aloitamme uudelleen 90-luvulta tutut säännölliset tapaamiset kunnan ja yrittäjäjärjestön johdon kanssa ja sovimme samalla myös seminaarille jatkoa ensi vuodeksi. Tästä on hyvä jatkaa avoimin mielin eteenpäin. Elinkeinopolitiikasta ja sen tuloksista tulemme kuulemaan varmasti lähiaikoina lisääkin ja toivotaan, että hyviä uutisia tulee myös yrityksistä lisää. Yhdessä pärjäämme paremmin.

On sanottu, että kunnan menestyminen on suoraan verrannollinen yritystensä hyvinvointiin niiden työllistämiskykyyn ja kannattavuuteen. Jätetään se nyt jälleen päälimmäiseksi mieleemme.

Sähköpostia tänään oli tullutkin aikalailla. Anteeksi, että en niihin ole Virosta ehtinyt vastata, mutta aamusta heti hoidetaan ne mitä toivottu kuntoon. Kiitokset myös uusille tänään tukiryhmään liittyneille. Hieno juttu! Olette kampanjamme kannalta ensiarvoisen tärkeitä!

Tänään myös varmistui, että saamme Riihimäen valtuustonpuheenjohtajan Kai Heimosen Lopelle puhumaan kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta seutukunnnallamme kaupungin silmin. Tilaisuus on kunnantalolla tiistaina 14.11. kello 19.00. Ilmoitellaan siitä tarkemmin myöhemmin.

Niin ja nyt enne kuin pehkuihin menen niin muistustus kaikille halukkaille huomisesta kampanjateamien työillasta. Nähdäänhän Riihimäen Kerhotalolla kello 19.00! Nyt nukkumaan.

Kommentit