Maanantai, 30.06.2008

Blogi, maanantaina 30.06.2008

Fernando Torres – upea kärki ja upeaa vauhtia ja voimaa! Se oli liikaa eilen Saksalle, joka kaatui Espanjan upean syöttöpelin myötä 1-0 jalkapallon EM-finaalissa. Pelin ainoa maali lähti siis Torresin jalasta ja se toi Espanjalle sen historian toisen mestaruuden – ensimmäisestä ehti jo kulua hetki. Edellisen kerran espanjalaiset juhlivat EM-kultaa 1964. Tänä kesänä Espanja voitti siis kaikki finaaliturnauksen ottelunsa ja ansaitsee ehdottomasti mestaruutensa. Onnea!

Vaalirahakohu velloo ja jatkuu nyt SDP:n ja vasemmisto-opposition ympärillä. Tämä on ollut odotettuakin, kun opposition rahavirrat eivät ole avautuneet ja niitä ei ole julkisuudessa yhtään suostuttu valottamaan. Itseasiassa aika harva – edes media – on niitä vaatinut tai selvittänytkään.

Nyt Kansan Uutisissa vasemmistoliiton EU-edustaja Esko Seppänen kertoo, että SDP sai vuoden 2007 eduskuntavaaleissa vastaavaa ammattiyhdistysrahaa kuin vasemmistoliittokin. Vassarithan saivat rahansa oman Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:nsä eli Ohjelmatyö-yhdistyksen kautta. Seppänen kirjoittaa, että rahaa jaettiin nyt vaaleissa ”kahdella kierteellä” ja SDP:n sisäiset jakoperusteet eivät ole tulleet julkisuuteen. Vasemmistoliitolle tullut raha virtasi siis Ohjelmatyö-yhdistyksen kautta ja summat hyvinkin samanlaisia kuin KMS:llä ja kokonaissummakin yli 100 000 euroa. Vasemmistoliiton Martti Korhonen sai yksin jo 22 000 euroa ja esimerkiksi Claes Andersson sai 15 000 euroa. Puoluetoveri Esko Seppänen ihmetteleekin Kansan Uutisissa miksi Andersson ei ole vieläkään korjannut omaa vaalirahailmoitustaan? Sitä voikin ihmetelleä. Yhdytään ihmettelijöiden joukkoon.

Aikalailla kovaa tekstiä Seppänen antaa myös omalle Vasemmistoliitolleen. Seppänen kirjoittaa ja nimittää puolueensa Punajuuri- ja Ohjelmatyö-yhdistyksiä ”harmaiksi kassoiksi” ja totetaa, että ”Ei ihme, että puolue ei ole valmis välikysymykseen”. Vasemmistoliiton rahanjako ja vaalirahasotku ulottunee myös paljon pidemmälle kuin 2007 eduskuntavaaleihin. Selvitettävää siis olisi. Seppäsen mukaan 2004 eurovaaleissa Punajuuri ”ay-junttaryhmien salarahaa” vasemmistoliitolle. Seppäsen tavoin SDP:n rahasäiliötä on julkisuuteen kaipaillut myös keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Demarien tilinpäätös ei asiaa julkituo, mutta toivottavasti joku muu. Ei voi olla niin, että avoimuus ja läpinäkyvyys ulottuu vain osaan puolueista. Jäämme siis odottamaan Jutta Urpilaiselta oman pesän selvittämistä. Edelleen.

Kaikesta tästä huolimatta kuntavaaleissa näyttää Hesarin mukaan puhaltavan punaiset tuulet. Hesarin tuoreen tutkimuksen mukaan kunnallisvaalien voittaja olisi SDP jos vaalit olisivat nyt. Sen sijaan eduskuntavaaleissa kokoomus olisi edelleen maan suurin puolue. Eduskuntavaaleissa puolueemme kannatukseksi tulisi 22,6, (21,7). SDP:n 21,8 (23,1) ja keskustan kannatukseksi 21,3 (22) prosenttia. Vastaavat luvut kuntavaaleissa on suluissa perässä.

Mielenkiintoinen tilanne ja siis työtä täytyy jatkaa kovaa.

….

Eilen illalla istutin vielä Pekkalan mökille Pekan päivänä Surukuusen. Aikanaan tämän kesäpaikkamme teki rakas enoni ja olkoot tuo puu nyt hänen elämäntyönsä muistolle. Näitä surukuusia ei ole pitkään aikaan saanut, mutta nyt jälleen Viherringin myymälöissä mm. Sydänmaan Laurilla Riihimäellä niitä tarjolla. Se on sellainen loppilainen puu – juuret tietyllä tavalla Lopen Läyliäisissä Haapastensyrjässä. Näitä kuusi nyt kuusi kaiken kaikkiaan Loppijärven Hevosojan puoleisella rannalla.

Tänään päivä meneekin kunnallisvaalien ympärillä. Sitten illalla estetunti Vaahteramäen Ratsastuskoululla.

….

Kello 23.19 ja juuri saunasta tupaan. Tänään teimme todennäköisesti loppilaista historiaa. Kokoon nimittäin ensimmäistä kertaa kuntamme historiassa yli 40 kunnallisvaaliehdokasta. Aiemmin tuo 40 ehdokkaan määrä on ollut maksimi, mutta nyt kuntamme väkiluvun kasvettua yli 8000 asukkaan nousee valtuutettujen määrän myötä myös ehdokkaiden maksimimäärä. Nyt vaaleissa saa ehdokkaita olla 53.

Tämä viikko on ollut ehdokashankinnassamme todella kova. En muista tällaista. Neljä ehdokasta viikon sisällä ja tänään heistä kaksi. En myöskään muista koskaan ehdokashankinnan olleen näin kivutonta. Tällä kertaa ehdokkaista on ilmoittautunut ennätysmäärä myös mukaan toimintaan itse ja myös hyviä vinkkejä on tullut suunnasta ja toisesta. Kiitos niistä. Myös siihen täytyy olla todella tyytyväinen, että myös uudet loppilaiset ovat lähtemässä hyvin mukaan. Kuntammehan kasvaa hyvää yli prosentin ja muutamina vuosina jopa lähes kahden prosentin vauhtia ja on luonnollista, että tämäkin uusien loppilaisten joukko haluaa olla mukana kehittämässä ja näyttämässä suuntaa uudelle kotikunnalleen. Olen enemmän kuin tyytyväinen heidän mukaanlähdöstä.

Tässä on kesälle vielä sovittuna minulla ja monella muullakin toimijallamme mahdollisten ehdokkaiden tapaamisia ja katsotaan nyt kuinka lähelle tuota uutta maksimia sitten pääsemmekään. Eikä todellakaan vain se määrä – vaan nyt todella mielenkiintoisia uusia toimijoita jo mukana. Tänään päivällä tapasin juuri yhden kunnassamme pitkään opettajana toimineen nuoren naisen ja hän yksi näistä tämän viikon uusista nimistä – uusista ehdokkaistamme. Itseasiassa tällä viikolla tai viikon sisällä on ehdokasmäärämme kasvanut neljällä ja mikä mukavinta heistä vielä kaksi Läyliäisiin ja yksi Kormuun. Katsotaan nyt mitä vielä kesä tuo ja ensi viikonloppuna olemme mukana Kokoomuksen teltalla Perunankukkapäivillä ja uskon, että sieltäkin vielä uusia tekijöitä löytyy.

Tänään sain myös kotikuntaani Loppeen liittyvän Perunankukka -korusarjan valmiiksi tai myyntiin tai miten sen sanoisi. Halusin teettää tällaisen oman uniikkisarjan kun törmäsin hämäläiseen korutaiteilijaan talvella messuilla. Hattulalainen Ajan Koru sitten suunnitteli ja valmisti korusarjan mikä julkistetaan luonnollisesti Perunankukkapäivillä lauantaina Lopella. Kuvia jo nyt tuolla Tue Timoa -sivulla. Kannattaa muuten muutenkin olla silloin Lopen torilla. Uutta perunaa ainakin Koukun Mikalla, Keravan Petrillä ja Mikkola Hessulla myynnissä ja se sitä Lopen Perunaa nimenomaan. Myös paljon muita torimyyjiä ja ohjelmaa. Yksi kesämme sellainen kohokohta ja kun samaan aikaan Vuoden Hämäläinen kylä – Joentaankylä – järjestää muutaman kilometrin päässä Krouvin Kyläpäivät niin vilske on taattu. Koko viikonloppu siis ohjelmaa Lopella. Toivottavasti näemme.

Mutta nyt jo kello niin paljon, että aika laittaa pitkälleen. Illalla ehdin vielä estetunnille ja olikin mukava hieman hevostella. Teki hyvää.

Kommentit