Tiistai, 01.07.2008

Blogi, tiistaina 01.07.2008

Tänään vierailen Helsingissa FHRA:n vieraana. Tulevana viikonloppuna ajetaan kiihdystysautojen EM-osakilpailu Alastarossa ja tänään aiheeseen liittyvä media- ja kutsuvierastilaisuus Helsingissä. Tänä vuonna en itse Alastarolle ehdi, kun samaan aikaan vietetään Lopen kesän superviikonloppua Perunankukkapäivän ja Krouvin Kyläpäivien merkeissä, mutta mukava ehtiä tänään paikalle.

Iltapäivällä tapaan sitten yhden uuden nuoren kokoomuksen kunnanvaltuustoehdokkaan Helsingissä ja käymme hieman läpi hänen kampanjaansa ja sen painotuksia ja ideoita. Tällainen työ ja tukeminen minulle tärkeää ja mukava tänäänkin voida olla hieman avuksi. Eduskunnassakin tänään hieman tehtävää.

….

Tänään päivä siis Helsingissä. Ensin FHRA:n vieraana Paavo Nurmen patsaalla. Paikalla ensi viikonlopun kiihdytysautojen EM-osakilpailun suomalaisia kuljettajia Janne Ahosen johdolla. Aika upeaa, että piskuisesta maastamme löytyy neljä kuljettajaa Alastaron EM-osakilpailuun suurimpaan TopFuel-luokkaan eli lajin kuninkuusluokkaan. Sen myötä olemme tässäkin lajissa suurmaa. Oli mukava saada olla mukana ja nähdä tämänkin lajin parissa vuosien mittaan tutuksi tulleita kavereita. Toivotaan viikonlopuksi hyvää säätä ja kovaa suomalaismenestystä. Janne totesi, että palkintokaapin ovi on laitettu kiinni vain mäkihypyn osalta. Eli nyt voitto kotikisasta ja pytty Lahteen.

Päivällä tapasin myös yhden tulevista kuntavaaliehdokkaistamme Helsingissä. Kävimme hieman läpi hänen kamppanjansa aiheita ja tavoitteita ja sitä miten tästä lokakuuhun edetään. Mielenkiintoinen ehdokas joka varmasti julkitulonsa jälkeen tullee kerämään aikalailla huomiota. On mukava saada auttaa ja olla mukana.

Eduskunnassakin ehdin jälleen töitä tekemään. Murheellisina katselimme miten musiikkitalon räjäytystyöt (?) ovat rikkoneet upean talon marmorirappuja. Näyttää siltä, että sotien pommitukset talo kesti, mutta musiikkitalo taitaa olla liikaa jo eduskunnalle(kin). On räjäytykset kyllä olleetkin sellaisia, että kevään aikana muutaman kerran mietinkin jo, että voiko tämä ja muut talot todella kestää tämän. Eivät näköjään kestä.

Tänään saimme myös vahvistuksen sille, että nykyhallitus ja opetusministeri Sari Sarkomaa jatkaa määrätietoisia toimia ammattiosaajien saannin turvaamiseksi myös tulevaisuudessa. Sarkomaa julkisti ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijapaikkojen lisäyksen. Ensi vuonna määrää lisätään 2 000 opiskelijalla. Lisäksi ammatillista erityisopetusta vahvistetaan 1 195 opiskelupaikalla. Aiemmin sovitun mukaisesti lisäys suunnataan nyt alueellisen työvoimatarpeen mukaan ja kasvukeskuksiin. Kanta-Hämeeseenkin todella tarpeeseen lisäpaikkoja. Riihimäen seudun Ammattioppilaitos saa 50 paikkaa. Sekin tosin liian vähän, mutta tärkeä lisä kuitenkin. Hämeenlinnan seudun koulutuskuntayhtymälle 20 lisäpaikkaa ja mikä tärkeää Kiipulaan 35 uutta aloituspaikkaa. Kaikki todella tarpeeseen. Myös Päijät-Hämeenseen saimme nyt lisää aloituspaikkoja. Päijät-Hämeen Koulutuskonsernin aloituspaikkoja lisätään 110:llä ja Lahden Diakoniasäätiön paikkoja 30:lla. Kun vielä tähän pakkaan nostan Hyvinkään kaupungin saamat ammattikoulutuksen lisäpaikat 70 ja Hyvinkää-Riihimäen ammattikoulutussäätiön 20 paikkaa niin alueemme pärjäsi jaossa nyt kohtuullisesti. Seurataan tilannetta jatkossakin ja ollaan aktiivisia. On tärkeää, että pystymme huolehtimaan siitä, että aloituspaikkoja on oikeat määrät niin Kanta-Hämeessä kuin Päijät-Hämeessäkin. Ei siis liikaa, mutta ei myöskään liian vähää. Tärkeintä kouluttaminen työhön. 3195 uuden aloituspaikan jako.

Kiitokset vielä palautteesta mitä olette laittaneet liittyen Perunankukka -korusarjaani. Itsekin olen tyytyväinen.

Kommentit