Maanantai, 28.05.2007

Blogi, maanantaina 28.05.2007

Eilen illalla kävin mökillä ja nyt sielläkin vipeltää aikalailla paljon pieniä lapsia. Kummilapsistani Elisa, serkun lapsen lapsi Vili ja tulossa piskuinen Viivi, jo isomman kummityttöni pikkuveli Feetu jne. Juuri sellaisessa iässä, että ei hetkeäkään paikallaan. Eilen juuri illalla juteltiin Vilin ja Viivin isän ja äidin kanssa rannassa olemisen vaaroista ja siitä kuinka silmä saa olla tarkkana koko ajan. Sitten aamulla Iltalehti kertoo juuri näin tapahtuneesta suru-uutisesta.

Iltalehti kertoo, että ”Viisivuotias tyttö hukkui mummonsa kesämökin pihalampeen Hyvinkäällä eilen iltapäivällä neljän maissa. Tyttö leikki Hapulahdentiellä sijaitsevan mökin pihalla kahden isosiskonsa kanssa, kun hän tipahti lampeen.” ”-Teimme tuossa pihatöitä, kun yhtäkkiä kuului aivan paniikinomaista huutoa. Se ei ollut ollenkaan normaalia huutoa ja itkua. Sanoin vaimolle, että purikohan käärme jotakuta. Sitten tuli täysi hiljaisuus, keski-ikäinen pariskunta kertoo heidän naapurimökillään tapahtuneesta onnettomuudesta.”

Eilen mökillämme puhuimme myös siitä voisiko tällaisille pienille lapsille olla esimerkiksi paukkuliivien tekniikalla toimivia koko ajan päällä pidettäviä turvavarusteita? Paukkuliivien rakenne on sellainen, että se ei välttämättä oikein suunniteltuna kauheasti haittaisi pikkumenijän vauhtia, mutta voisi olla hyvä henkivakuutus?

Itse muistan lapsuudestani vastaanvanlaisen tapauksen. Leikimme kavereiden kanssa Lopella lapsuuden kotitalon lähimetsässä, kun putosin ojaan. Oja ei ollut syvä, mutta paniikki iski, kun sinne huppeluksiin menin. En ole vesipeto nytkään ja joskus olen miettinyt jättikö tuo tapaus jonkun arkuuden veteen? Tarkkaan en muista minkä ikäinen olin, mutta kuitenkin isompi kuin viisi vuotta. Jos oikein muistan.

Tähän asiaan kannattaa nyt käyttää hieman aikaa ja voimavaroja. Ajattelin itsekin olla yhteydessä muutamiin tahoihin.

….

Tänään aamusta kunta-asioiden pariin. Tänään kunnanvaltuustomme kokoontuu käsittelemään talousasioita ja alustamaan uuden talousarvion suunnittelua. Päivällä myös tapaan eduskuntavaalien ääniveikkauksen voittajan ja sitten illalla pitkä kunnanhallituksen kokous. Listalla valtavasti isoja asioita. Tuo lista löytyy kunnan kotisivuilta www.loppi.fi. Jos siellä jälleen jotain kysymyksiä tai ihmetyksen aiheita niin tavan mukaan voi rohkeasti ottaa yhteyttä minuun tai meidän kunnanhallituksen jäseniin Variksen Minnaan, Grönholmin Saijaan tai Maunula Kariin. Mielellämme ajatuksia kuulemme ja asioita myös valotamme. Ollaan siis yhteyksissä.

….

Kello jo puoli yksitoista ja kokousta on tähänkin päivään mahtunut kiitettävästi. Aamulla ensin eduskunta-avustajani kanssa viikkopalaveri ja ns. juoksevat asiat kuntoon. Kannettavatietokoneeni sanoi viikonloppuna sopimuksensa irti ja tämä teetti nyt myös hieman lisätyötä. Aamusta siis ensin Riihimäellä ja sieltä lounaan jälkeen Lopelle kunnanvaltuustomme talousiltapäivään. Aloitimme yhteisellä seminaarilla ensi vuoden budjetin laadinnan ja saimme ajankohtaistietoiskut eri hallintokuntien nykytilanteesta ja haasteista. Nelisen tuntia lukuja, toiveita ja murheita – ja niihin nyt kesän ja alkusyksyn aikana tarkoitus löytää edes kohtuullisia ratkaisuja. Toivottavasti moneen hyviäkin. Haasteet tulevat olemaan suuria niin meillä Lopella kuin koko talousalueella kaikesta hyvästä eli muuttovoitosta ja myönteisestä kehityksestä huolimatta. Nytkin kuntamme talouden ensimmäinen kolmanne näyttää 900 000 euroa plussaa, mutta jo samaan aikaan on tiedossa tapahtumia mitkä tulevat syömään tästä ns. pakon sanelemana suuren osa. Erilaiset sosiaalipuolen haasteet mm. huostaanoton, sairaalakoulujaksot, erikoissairaanhoito ja vastaavat muuttavat nopeasti tilannetta ja nytkin tiedossa tällaisia haasteista.

Seminaarin kahvitauolla tapasin sitten eduskuntavaalien ääniveikkauksen voittajan. Tiia Kuosmanen sai unelmaviikonloppuloman Vanajanlinnaan. Tiia arvasi äänimääräni lähimmäksi eli arvaus oli 4500 ja oikea äänimäärä 4524. En itsekään osannut arvata näin hyvin 🙂 Kiitos Tiialle luottamuksesta ja upeaa lomaa upeaan Vanajanlinnaan. Toinenkin veikkaus oli samalla määrällä ja hänelle arvonnan jälkeen sitten toimitetaan lohdutuspalkinto kiitokseksi.

Tämän jälkeen jatkoimme ensin toisen mokoman talousasioiden parissa ja sitten kello 16 suoraan kunnanhallituksen ryhmäkokoukseen ja sieltä suoraan kello 17 kolmen tunnin kunnanhallituksen kokoukseen. Suuria asioita listalla ja tänään valitsimme mm. kuntaamme uuden kehittämispäällikön. Paikalle tuli valituksi yksimielisesti Jyrki Käki. Uskon, että saimme kuntaamme hyvän miehen tekemään tärkeää työtä. Tämä on iso juttu kunnan kehittymisen, markkinoinnin ja ennen muuta yritysmaailman näkökulmasta ja olen tyytyväinen, että työn kautta saimme paikan ensin vakinaistetettua ja nyt täytettyä. Tervetuloa työhön. Sitä riittää.

Lisäksi käsittelyssä oli mm. pitkään työnalla ollut Jylhäkummun yritysalueen kaava mikä nyt lähti valtuustonkäsittelyyn, kuten myös valtavan laaja Kirkokylä-Joentaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava. Saimme kaavaan muutamia tärkeitä korjauksia vielä viime metreillä, mutta yhdessä tärkeimmässä ainakin toistaiseksi hävisimme. Jäimme kokoomuksena yksin puolustamaan Lopen tärkeimmän lähivirkistysalueen ja lähimetsän asemaa. Nyt kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen ottaa ratkaisevan askeleen ja kaavoittaa omakotitaloja myös Isokorkeen metsäalueelle. Hanketta ovat vastustaneet lähimetsän käyttäjistä mm. opettajat, koulunkäyntiavustajat, Lopen Luonnonystävät ja Lopen Samoojat ja yksityisetkin loppilaiset. Alue ainutlaatuisen upea kouluntontteihin yhdistyen, urheilualueisiin yhdistyen, rajautuen useampaan olemassa olevaan asuinalueeseen ja mikä hienointa metsä laskee Loppijärveen. Alueella myös ainutlaatuinen puusto ja kasvillisuus mm. pähkinäpensaineen. Lisäksi lenkkipolut, ladut, suunnistusreitit yms. ja nyt alueelle tulee osaksi omakotitaloja. Katsotaan nyt vielä tämä kuvio valtuustossa. Toivotaan, että järkivoittaa. Tilaa on vaikka kuinka, mutta vain yksi tällainen lähimetsä ja sen soisi jäävän lapsille ja kuntalaisille tällaisena myös tulevaisuuteen.

Muutamia hyviä tarkennuksi ja korjauksia kaavaan saimme ja nyt se etenee sitten valtuustolle ja niin edespäin. Lista oli tänään pitkä ja töitä teimme sen kanssa aina yli kolmetuntia. Nyt kotona ja vielä hetki kirjoitustöiden parissa. Lopen Lehden kesälehti pyysi kirjoitusta ja myös yksi tv-käsikirjoitus vielä odottaa.

Kommentit