Maanantai, 28.01.2013

Blogi, maanantaina 28.01.2013

Kello kohta seitsemän ja uuteen viikkoon. Tänään aloitamme maakuntapäivän Päijät-Hämeen -päivällä. Suuntaamme osan Hämeen kansanedustajista kanssa Heinolaan Itä-Hämeeseen heti nyt aamusta. Tarkoitus käydä läpi alueen ajankohtaisia asioita Vierumäellä ja hieman katsoa sitäkin mitä voisimme yhdessäkin tehdä ylipuoluerajojen tämän alueen asioiden hyväksi. Päijät-Hämeessä isona kysymyksenä mm. rakennemuutoskysymykset ja työttömyys sen myötä, mutta myös Lahden eteläinen ohikulkutie ja muutamat valtateiden parannushankkeet myös sellaisia, että niitä pitäisi pystyä vauhdittamaan. Tässä meillä hämäläisillä kansanedustajilla tehtävää riittääkin.

Päijät-Hämeen päivän jälkeen sitten suuntaan neuvotteluun ja yritysvierailulle Riihimäelle ja sieltä Lopelle valtuustokauden avauskokoukseen. Mielenkiintoinen ilta tulossa ensin oman kokoomusryhmän kanssa ja sitten koko valtuuston kanssa kauden ensimmäisessä kokouksessa. Minua tultaneen esittämään valtuustoon johtoon ja jos valtuusto näin päättää niin on hienoa päästä jälleen johtamaan valtuustokokouksia ja tätä kautta kotikunnan kehitystä. Katsotaan mitä valtuusto päättää.

Nyt Itä-Hämeeseen.

Vauhdikas päitä päätökseen.

Hetki sitten minut valittiin Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi. Suuri kiitos luottamuksesta. Rakkaan kotikunnan eteen on kunnia-asia saada jatkaa työtä valtuustomme ykköspaikalla. Aikanaan jo kuusi vuotta valtuustoamme johdinkin, mutta nyt viimeksi kaksi vuotta kunnanhallituksen johdossa. Ne olivat kovat ja työntäyteiset vuodet talouden tasapainottamisen parissa, mutta nyt jälleen mukava palata valtuustoon johtoon.

Valtuustomme kokous sujui erinomaisen sopuisasti. Taisi olla puolisentuntia kun kaikki lähes 30 pykälää ja valintaa oli läpikäyty ja nyt kunnassamme uusi kunnanhallitus ja kaikki uudet toimielimet. Valtuustomme ikäpuheenjohtaja Elis Vänänen avasi kuudelta kokouksen ja uuden valtuustokautemme ja kokeneena ja paljon nähneenä miehenä Elis aivan oikein totesi, että edessä tulee olemaan vaikeat ja työtä vaativat vuodet. Tuollaista Eliksen elämänkokemusta tässä urakassa varmasti tarvitaan ja hienoa, että saamme senkin osaamisen vielä jatkossakin käyttöömme.

Erityisen iloinen olin siitä, että Lopen Kokoomuksen valtuustoryhmä kasvoi nyt puolueemme kohta lähes 100 vuoden historian suurimmaksi. Ryhmämme on kasvanut kaikissa vaaleissa vuodesta 1996 lähtien ja nyt olemme jo lähes tasoissa keskustan kanssa. Nyt 12-11. Muistan sellaisenkin ajan kun meillä oli 3-4 valtuutettua ja keskustalla taisi olla 14. On ne ajat siitä muuttuneet joo. Olen iloinen ja onnellinen tästä uudesta porukastamme ja siitä yhteishengestä mikä meidän jengissä on. Ryhmäkokous oli keskusteleva ja yksituumainen ja tämän porukan kanssa mukava jatkaa eteenpäin.

Tänään päivän aloitimme siis Itä-Hämeessä. Tutustuminen Vierumäkeen ja Itä-Hämeen kuntiin alkoi aamulla aikaisin ja hyvä ja laaja info meille tarjoiltiinkin. Hieman sellainen olo tuli, että kaikki kannattivat uudistuksia ja uudistamista, kunhan omaan kuntaan ei kosketa. No toisaalta kuntakierros kyllä paljasti senkin, että tuollaisellakin aika tiiviillä ja pienellä alueella on kuntapalvelut hyvin eritasoisia ja erilaatuisia. Toisaalla lääkäripalvelut ovat jopa erinomaisia ja toisaalta taas lääkäriin ei pääse millään. Tästä itseasiassa on vanhuspalvelulaissa ja myös kuntauudistuksessakin kyse. Olisi tärkeää, että palvelut olisivat hyviä ja laadukkaita kotikunnasta riippumatta ja lääkärille pääsisi riippumatta siitä asuuko keskuskaupungissa tai naapurin maalaiskunnankin puolella. Tätä keskustelua laadukkaiden ja hyvien peruspalveluiden ja lähipalveluiden eteen on siis syytä jatkaa.

Heinolasta sitten ajelimme Aino-Kaisa Pekosen kanssa Riihimäelle ja siellä lounas ja sen jälkeen tapaaminen Sakolla. Ja Sakolta sitten takaisin Lopelle ja ilta meni niin kuin edellä jo kerroin. Huomenna hieman jatkan Lopen aiheista aamusta ja Lopen taloustilanteesta ja siitä mitä oikeasti olemme tehneet. Palaan siis siihen.

 

 

Kommentit