Maanantai, 27.06.2011

Blogi, maanantaina 27.06.2011

Uusi viikko ja samalla jo kesäkuun viimeinen näin käyntiin. Tämä viikko siis päättää niin eduskunnan kevätistuntokauden kuin myös meillä Lopella kunnanhallituksen kevätkauden. Tänään maanantaina en vielä Helsinkiin menekään vaan pöydällä nippu Lopen asioita hoidettavana ja sitten illalla kunnanhallitus. Kunnanhallituksessa tänään käsittelyssä mm. Vanhakosken asuinalueen kaavan seuraava vaihe. Tavoitteenamme saada tuo uusi ja upea alue myyntiin jo seuraavaksi kesäksi ja toivotaan, että näin myös hanke etenee. Alueelle tulee kymmeniä kauniita loivia rinnetontteja aivan Isokorkeen ulkoilumaastojen ja reittien kainaloon ja kivenheiton päähän koulukeskuksestamme. Varmasti kannattaa tutustua jos Lopelta nyt tontti pohdinnassa. Illalla myös kokouksessa esillä palo- ja pelastustoimen tulevaisuus kuten myös kuntamme verotilitykset tähän mennessä vuotta. Ainakin nyt näyttää siltä, että olemme alkuvuoden saaneet menemään vielä viime vuottakin paremmassa myötätuulessa ja toivotaan, että niin jatkossakin.

Laitamme myös uudelleen myyntiin kunnan käytöstä poistettuja kiinteistöjä. Mm. Vojakkalan koulun kaksi rakennusta tulee nyt avoimeen tarjousmyyntiin eli kaupalla ei sinänsä pohjahintaa vaan vain kunnanhallituksen hyväksymisvelvoite. Voisikohan paikka vaikkapa toimia taidekeskuksena? Niinhän aikanaan sai alkunsa mm. Salmelankin nyt jo maankuulu taidekeskus. Vojakkalan koululla ja sen kauniilla miljöönällä olisi mahdollisuuksia johonkin samanlaiseen?? Samalla myyntiin tulee Läyliäisten paloaseman rakennus. Tässä kohteessa vuokralainenkin valmiina eli alakerran palo- ja pelastustoimen tilat jatkaisivat vuokratiloissa myös uuden omistajan aikana. Talossa asuntoja yms. Ja kolmas kohde joka nyt piti tulla vanhoista taloista myyntiin oli Kirkonkylän vanha terveystalo tai neuvolana paremmin tunnettu rakennus. Sen myynnistä nyt kuitenkin luovumme ja vuokraamme sen Hyvinkää-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiölle työpajatoimintaan. Vuokra on 5,50 euroa neliö eli se kattaa kiinteistön normaalit kulut ja jos vuokrasopimusta ei tällä synny tullee tämäkin vanha talo myyntiin.

Ja iso asia joka nyt on listalla on koululaisten uuden aamutoiminnan aloittaminen. Teimme aiheesta mm. valtuustoaloitteen kuntalaisilta tulleen toiveen ja esityksen mukaan ja nyt asia on etenemässä myönteisesti eteenpäin. Homma lähtee liikkeelle vuoden kokeilulla Launosten Sirkuksessa ja ehtona startille on viisi lasta ja mm. se että vanhemmat vastaavat aamun kuljetuksista klo 7-9 välillä ja kuukausimaksuksi tulee 50 euroa. Merkittävä juttu tällaisessa kunnassa mistä käydään hyvin paljon töissä aina pääkaupunkiseutua myöten. Toivotaan siis, että käyttöä löytyy ja palvelu saadaan käytänteeksi nyt ensin Launosissa ja tarpeen ja kysynnän mukaan sitten muuallakin. Hieno juttu miten asiat etenevät.

Mutta nyt töiden pariin. Tänään tarkoitus saada valmiiksi myös tuo Loppijärven uusi rahankeruuhanke ”I love Loppijärvi”. Kohta haaste kutsuu mukaan sinuakin.

Kello 21.58 ja juuri kastelin puulajipuistoni kevään uusimmat tulokkaat. Vaikka sadetta onkin ollut niin kuivimmilla mailla maa yllättävänkin kuivaa. Kasteluämpäreillä siis työtä ja jos vielä helleviikko edessä ja isäntä töissä yötä päivää niin oli paras tehdä se nyt. 

Päivä meni siis tänäänkin töiden parissa. Loppijärvi-kampanjamme käynnistyy keskiviikkona ja tänään mm. keräyslippaat ja sen semmoista valmiiksi. Ja sitten Riihimäeltä Lopelle ja ensin kunnan puheenjohtajistoon missä tulevia maa-asioita ja yritysasioita ja sitten kunnanhallituksessa jo paljon valmistakin. Pitkä lista meni hyvän keskustelun kanssa läpi tunnissa ja vartissa ja täytyy sanoa, että olen enemmän kuin tyytyväinen tähän tekemisen meininkiin ja hyvään yhteishenkeen mikä kunnanhallituksessa nyt vallitsee. Ja kyllä hatunnoston ansaitsee myös kunnassamme tehtävä asioiden valmistelu. Perusteellista ja huolellista työtä joka nojaa laajaa ja hyvään taustakeskusteluun. Se muuten osaltaan syy myös siihen miksi näin hienosti asiat etenevät.

Kokous siis ohi tunnissa ja vartissa ja sitten vielä kesäterasille kunnanhallituksen jatkoille. Hieman uutisia myös tuleviin kuntavaaleihin. Sai minut hymyilemään ja tyytyväiseksi. Paljastan joskus. 

 

Kommentit