Maanantai, 24.07.2006

Blogi, maanantaina 24.07.2006

Maanantaina koneella vasta illalla. Tai oikeastaan kyllä päivälläkin konetta tuli käytettyä, mutta studiolla oli hieman kiirettä.

Aamulla aikaisin seitsemää ennen ylös ja sitten kirkolle. Rautiaisen Jussi tuli purkuhommiin uudelle asunnollemme ja piti ovia availla. Päivän aikana vanhat keittiökaapit ja vaatekaapit löysivät tiensä siirtolavalle ja iltapäivällä Lahtisen Makekin kävi repimässä vanhat tapetit pois. Kyllä se ammattimiehiltä käy. Huomenna vielä jatkavat kun vanhat lattiat hiotaan ennen laatoitusta ja jotain muutakin urakkaa vielä jäi.

Päivällä siis teimme Helsingissä Johannan ja Jorman kanssa Enduron MM-sarjan ensi viikonlopun Motorforum Extra lähetyksen. Ensin studiokuvaukset ja sitten editointi ja spiikkauksia. Ohjelma saatii valmiiksi hyvin ja erityisen mukava oli tehdä tuo Lopen endurosafariosuus ohjelmaamme. Heikki Mikkolan enduromiesten seikkailu siis tulee ensi lauantaina ulos tiiviimpänä pakettina ja viikon päästä keskiviikkona sitten 10 minuutin juttuna. Insertissä mm. hauskoja kuvia matkan varrelta, saunalta ja tottakai Marskin majan pöydästä Marskin illalliselta. Kannattaa katsoa 🙂

Illalla kävin katsomassa tilanteen uudella kodilla ja sitten mökille ukkospakoon. Satu oli hieman flunssainen ja lepäili mökillä ja kylässä oli ihana kummityttömme Elisa yhdessä Henrin, Miikan, Maisan ja Teron. Hyvää ruokaa ja vähän pulmapelejä. Siinä ukkosilma meni kivasti ohi. Juuri hetki sitten serkun perhe pääsi takaisin järvelle rapumertoja katsomaan ja pikkuiset myös jo nukkumaan.

Taidan minäkin mennä. Lupasin aamusta hakea Tarkkalan Markon lentokentältä eli aikainen herätys jälleen.

….

Niin vielä muuten piti kirjoittaa tuosta ICE-koodista kun tuli aamulla mieleen uutisia kuuntelin palovaroittimista. Kuinka moni muuten lisäsi ICE-kodin puhelimeensa?? Kyse siis siitä, että puhelimen muistiin tallennetaan lähiomaisen numero nimellä ”ICE ETUNIMI SUKUNIMI”. Mahdollisessa onnettomuustilanteessa tämän kautta saadaan selville uhrin tai loukkaantuneen henkilöllisyys ja esimerkiksi yliherkkyydet tai vastaavat. Kannattaa siis hoitaa kuntoo. Nyt on hyvä hetki siihen 🙂

Niin siis mieleen tuo tuli kun aamulla uutiset kertoivat palovaroittimista. Ylen radiotuutissia kerrottiin, että kun vuosituhannen vaihteessa joka kotiin oli hankittava palovaroitin niin nyt nämä alkavat olla toimimattomia. Suuri osa hälyttimistä on seissyt uutisten mukaan huoltamatta kuusi vuotta. Palovaroittimien huollon laiminlyönti on merkittävä tekijä palokuolemien määrän nousussa, uskotaan sisäministeriössä.

Palovaroittimethan tulivat pakollisiksi vuosituhannen vaihteessa, jonka jälkeen palokuolemien määrä väheni muutamaksi vuodeksi. Sen jälkeen palokuolemien määrä on kääntynyt taas nousuun. Syksyllä onkin luvassa uusi palovaroitinasetus. Tähän saakka riittänyt yksi palovaroitin huoneistoa kohti niin syksyllä palovaroitinasetus muuttuu ja sitten varoitin tulee olla jokaista 60:ta asuinneliötä kohti.

Tilastojen mukaan palovaroittimet pelastavat joka vuosi kymmeniä ihmishenkiä, kun paloissa kuolee vuosittain noin sata henkilöä.

Kaiken A ja O on kuitenkin se, että palovaroittimen toimintaedellytyksistä pidetään huolta. Taidanpa itse vielä varmistaa heti nyt, että palo ja häkävaroittimet toimivat. Napinpainallus riittää, kun patterit keväällä vaihdoin. Täytyy muistaa tämä jatkossakin.

Nyt Matinmaahan.

Niin vielä piti kirjoittaa ja kertoa aika hauska juttu. Näin yli puoluerajojen tukiryhmään tulee väkeä. Viikonloppuna keskustaan koko ikänsä kuulunut Antti Lehtola ilmoittautui mukaan. Tervetuloa ja kiva niin. Antti halusi vielä tittelikseen keskustalainen. Ja ei itseasiassa Antti ole edes ensimmäinen keskustalainen joka mukana on. Tämä juttu on siis avoinna kaikille puoluekantaan katsomatta! Tehdään haasteesta totta!

Kommentit