Tiistai, 25.07.2006

Blogi, tiistaina 25.07.2006

Eilen illalla oli aikamoinen ukonilma. Loppijärvi on kunnioitettavan näköinen, kun tumma taivas ja auringon kajo verhosivat sitä ja salamat rikkoivat tummaa taivasta. Vettäkin tuli kuin kaatamalla. Tuntui kuin luonto olisi kiittänyt kuivuuden jälkeen sateesta. Oli hienoa istua ulkona kuistilla ja katsella luonnon näytelmää.

Nyt jo taas uusi aamu ja aamupala. Kohta pitäisi lähteä hakemaan Tarkkalan Makea lentokentältä. Make tulee Enduron MM-sarjan Kanadan ja USA:n kisoista kotiin. Hieman vaikeat kilpailut Makelle, kun Italiassa loukkaantunut ranne vaivasi menoa. Taistelu kuitenkin jatkuu.

Tänään siis menty vauhdilla. Aamulla hain ystäväni Maken lentokentältä ja sitten kävimme katsomassa Maken uuteen taloon saunaa yms. Helsingistä toimistolle töihin ja viikonlopun käsikirjoitukset kuntoon. Viikonloppuna siis Seinäjoen Vauhtiajot ja siellä menee aikaa mukavasti. Kiva keikka edessä.

Toimistolta kiirehdin asunnolle remonttia katsomaan. Tänään tilasin uudet väliovet yms. ja samalla katsoimme suunnittelijan kanssa saunan toteutuksen.

Nyt mökillä ja kello 18 työkavereiden kanssa Lopen Kesäteatteriin. Opettaja-ystävien kanssa aina mukava viettää aikaa ja nähdä jälleen pienen tauon jälkeen Niiniä, Kaisaa, Jussia ja kumppaneita. Toisen kerran siis Lopen teatteriin, mutta Muutaman huijarin tähden kannattaa katsoa vaikka kahdesti. Suosittelen.

Eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Jyri Häkämies nosti jälleen tänään esille tärkeitä asioita. Häkämies patisteli hallitukselta päätöksiä, joilla leikattaisiin kallistuvia polttoainelaskuja. Päätöksiä pitäisi tehdä ensi viikon budjettiriihessä ja niiden pitäisi koskea myös tätä vuotta. Tuntuu omituiselta, että Pekkarinen ja Vanhanen edellisen hallituksen aikaan vaativat silloiselta hallitukselta toimia bensan hinnan hillitsemiseksi ja nyt miehet eivät saa mitää aikaan?? Itseasiassa bensa ja diesel nyt jo huomattavasti korkeammalla hinnalla kuin silloin kun Pekkarinen piti asiasta ääntä. Katsotaan pitävät miehet linjansa?

Toisena asiana Häkämies otti esille oman auton käytön työmatkoihin. Omaa autoa työmatkoihin käyttäviä voitaisiin Häkämiehen mielestä tukea tarkistamalla verovähennyksen perusteena olevaa kilometrikorvausta sekä nostamalla työmatkakulujen vähennysoikeuden enimmäismäärää.

Kuljetusyrittäjien lisälaskun keventämiseksi Häkämies ehdotti samalla, että käyttövoimaveron eli entisen dieselveron kuluvan vuoden loppuosa jätettäisiin heiltä perimättä.

Hyvät ja tärkeät asiat mitkä näkyisivät jokaisen perheen pussissa ja tukisivat yrittäjyyttä ja työllisyyttä. Toivotaan, että asiat saadaan eteenpäin.

Nyt vaatteiden vaihtoon ja menoksi.

Kello jälleen 22.43 ja päivä paketissa. Kaisaa en nähnyt, mutta lähes kaikki muut työkaveri kyllä. Milla ja Anna-Kaisa eivät myöskään ehtineet teatteriin, mutta kiva oli nähdä pitkästä aikaa Jussia ja Niiniä ja muita rakkaita työkavereita. Toisaalta aina kiva nähdä, mutta toisaalta aina näiden hetkien jälkeen iskee älytön kaipuu koululle. Niin mukavaa meillä on aina.

Lopen Kesäteatterin esitys Vain muutaman huijarin tähden on kuin viini. Paranee vanhetessaan. Ensi-illan jälkeen hommaan oli tullut hieno kypsä maku :). Peltolan Matti oli kanttorina entistäkin parempi – loistava, Salosen Samppa ja Joutsin Helge loistivat ja erinomaisesti roolinsa vetivät myös Kuparisen Seppo ja kunnanjohtaja. Apua…. nyt en muista näyttelijän nimeä. Mielonen oli takuuvarmaa ja toimivaa. Vanha opettaja veti roolin taitavasti. Tove-ystäväni oli myös ihastuttava. En ennen viime kesää osannut kuvitella Tovea lavalle, mutta siellähän hän näyttää olevan syntynyt. Tuntui kivalle nähdä Tove siellä.

Heikki Luoman teksti toimi hyvin ja Timo Tirri oli ohjaajana saanut siitä ja näyytelijöistä irti todella paljon. Jos jotain miinusta täytyy sanoa, niin reilu kahden tunnin veto oli paikkapaikoin hieman hidastempoinen.

Mutta lopputulemana… toisella katsomalla homma oli parempi. Ehkä hitaana ehdin paremmin kaikkiin käänteisiin mukaan 🙂 Vielä huomenna keskiviikkona, torstaina ja lauantaina näytökset jäljellä eli kannattaa ehdottomasti suunnistaa Lopelle jos et vielä ole näytelmää nähnyt. Ne osaa.

Tänään selvisi, että maamme hallitus taitaa sukeltaa jälleen yhden lupauksensa suhteen. Uudet työttömyystilastot ovat hallituksele tylyä luettavaa. Keskustan ja SDP:n asettamat tavoitteet työttömyyden leikkaamisesta ovat jäämässä toteutumatta.

Työttömiä oli julkistetun tutkimuksen mukaan 225 000, kun kesäkuussa 2005 heidän määränsä oli 239 000. Työttömyysaste laski vuoden aikana 8,7 prosentista 8,1 prosenttiin. Eli 100 0o0 lupaus jäänee toteutumatta. Valitettavasti. Olisin lämpimästi toivonut, että hallitus olisi saanut tavoitteensa toteutettua. Toivotaan, että jatkossa kehitys on myönteisempää.

Toinen päivän hallituksen negatiivinen uutinen oli maatalouden tukirahapäätös. Maatalouden tukirahoista sopiminen on osoittautumassa odotettua vaikeammaksi. Tänää tulleiden tietojen mukaan SDP:n ja Keskustan kiista saattaa jäädä ratkaistavaksi vasta koko hallituksen budjettiriihessä. Keskustalaisella maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojalla on maatalousrahoista jo valmis esitys, mutta demarit eivät näytä sitä hyväksyvän.

Heinäluoman leiristä ihmeteltiin maa- ja metsätalousministeriön kiirettä ja samaan aikaan Korkeaoja joukkoineen valitti aivan aiheellisesti, että vastapuoli ei ymmärrä hankaluuksia, joita tukiratkaisun viipyminen viljelijöille aiheuttaa.

Hallitus lupasi kevään kehysriihen yhteydessä korvata menetykset siten, että vaikutus viljelijöiden tulotasoon jäisi ”mahdollisimman pieneksi”. Maa- ja metsätalousministeriön esityksen yksityiskohtia ei tänään vielä paljastettu, mutta STT:n tietojen mukaan sen loppusumma olisi noin 80-90 miljoonaa euroa.

Tuntuu kummalliselta vänkäämiseltä. Toivotaan, että keskusta saa asian hoitoon.

Nyt nukkumaan. Huomenna Helsingissä tv-ohjelman editointi ja selostuspäivä ja illalla viikon hevosten kesäloman jälkeen jatkamme ratsastustunteja. Nähdään ja hymyillään.

Kommentit