Maanantai, 23.11.2009

Blogi, maanantaina 23.11.2009

Uusi viikko käyntiin. Kello kuusi ja aika nousta ja lähteä. Tänään aamusta siis Ypäjälle Hevosopistolle missä kokoontuun Hämeen maakuntavaltuusto. Illaksi olen sopinut sitten palaverin Launosten taajamamme tulevista asioista ja tulevaisuudesta ja päivällä tarkoitus ehtiä vielä hoitaa muutama muukin viikolla eteen tuleva työ. Mutta nyt hakemaan Vuorisen Sakaria ja sitten maakuntavaltuustoa kohden.

….

Päivä Ypäjällä takana. Siis viikon ensimmäinen päivä Ypäjällä. Tänään siis kokoonnuimme aamulla jo ennen varsinaista kokousta Hämeen kokoomuslaisten kuntapäättäjien kanssa ryhmäkokoukseen. Kävimme läpi päivän esityslistat ja hieman myös tulevaa ja tulevia painotuksia. Itse kokoukset menivätkin sitten kohtuullisen reippaasti. Itse oikeastaan käytin muutaman esityspuheenvuoron lisäksi vain yhden puheenvuoron, jossa halusin ottaa kantaa Hämeen maakuntakaavan uudistamistyöhön ja sen painotuksiin. Halusin nostaa valmistelun pohjaksi myös nykyisten toimivien pääliikenneyhteyksiemme tulevaisuuden haasteet. Nyt kun nimittäin tarkastelemme aluettamme aina vuoteen 2035 asti niin on syytä huomata se, että vaikka nyt esimerkiksi Helsinki-Tampere -moottoritie toimii ja vetää niin ehkä ei enää silloin jos väestön kasvu jatkuu nykyisellään tai jopa kiihtyy tästä erityisesti tuolla kasvukäytävävyöhykkeellä. Samalla halusin nostaa suunnittelun pohjaksi myös raideliikenteen ns. pääradan maankäyttötarpeet ja sitten myös itä-länsi-suuntaisen liikenteen kehitystarpeet mm. kantatie 54:n, kymppitien ja myös tässä suunnassa toimivan raideliikkevarauksen. Ehkä vielä kerran on syytä vakavasti pohtia myös sitä pitäisikö raideliikennettä kehittää myös Riihimäeltä länteen eli kohti Forssaan ja Poria. Nyt senkin maavarauksen aika on jos sellaiselle nähdään tarvetta. Tässä nyt ne asiat jotka esille nostin ja tänään kun annoimme luvan starta työn niin nyt myös nämä painotukset tullaan ottamaan huomioon ja käymään läpi.

Tänään valitsimme myös Hämeen maakuntavaltuustolle uuden puheenjohtajan Eurooppaan suunnanneen Jari Koskisen tilalle. Valtuuston johtoon valittiin meikäläisistä Hämeenlinnan Kalvolan Iittalasta tuleva maanviljelijä ja yrittäjä Timo Saviniemi. Saimme erinomaisen miehen tähän tehtävään ja toivotaan, että jatkossa vielä muihinkin tehtäviin. Katsotaan. Lisäksi hyväksyimme ensi vuoden tiukan maakuntabudjetin joka on erityisen tiukka peruslähtökohdiltaan ja myös siksi, että valtion aluehallinnon uudistaminen tuo liitoille joitakin lisätehtäviä. Mutta uskon ja tiedän, että Hämeen Liitto tulee ensi vuodestakin selviämään ja osaavalla ja sitoutuneella henkilökunnalla tehdään jälleen Juhani Hongan ja liiton hallituksen johdolla hyvää työtä. Tälle työlle tänään valtuustosta yksimielinen tuki niin talouden kuin toimintasuunnitelmankin osalta.

Mutta nyt siis jo takaisin kotona. Juuri sain sähkölaskun ja se innoitti jälleen kurkkaamaan miltä markkinahinnat tällä hetkellä näyttävät. Olen jonkin aikaa ostanut sähkön Turun Energialta, joka edellisessä kilpailutuksessa pärjäsi hyvin. Nyt klikkailin nettiin vuosikulutuksen ja jälleen kannatti käyttää kolme minuuttia tähän. Sähkönhinta.fi sivuston laskuri laski nopeasti tarjoukset kaikista mahdollisista sähköfirmoista ja edullisin oli Vapon tarjous. Ei muuta kuin muutama yhteystieto lomakkeeseen ja Vapo hoitaa irtisanomiset ja muut ja näin uusi sähköntoimittaja jälleen valittu. Niin paljonko säästin. Lähes 1/4 nykyisestä laskusta eli 200 euroa vuodessa ja vielä ei sitovalla toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Ei aivan huono tunti palkka tuolle kolmen minuutin kilpailutukselle. Kannattaa siis tehdä ja katsoa. Tässä linkki:
Sähkön hintavertailu, jos haluat heti kurkata oman tarjouksesi.

Tänään sitten iltapäivä kiertäen nuo Lopen rakennuskohteet ja sitten vielä illalla yksi mielenkiintoinen tapaaminen Lopen tulevista tavoitteista ja linjoista. Myös hieman seutukunnankin asioita käsittelyssä. Erittäin mielenkiintoinen keskustelu ja katsomaan miten asiat etenevät. Mutta huomenna siis jo uusi päivä ja silloin eduskunnassa monenlaista sovittuna ja sitten illalla opetusministerimme kanssa kiertueelle Lounais-Hämeeseen.

Kommentit