Maanantai, 23.05.2011

Blogi, maanantaina 23.05.2011

Tänään hallitusneuvotteluissa starttaa neljäs päivä. Säätytalolla on tehty kovaa työtä ja saatu jo tuloksiakin aikaan, mutta odotetusti tämä synnnytys ei ole helpoimmasta päästä. Mutta niin kuin olen monta kertaa todennut niin olen vakuuttunut, että hyvä tästä tulee ja hallitus maahan saadaan tämän tai ensi viikon aikana. Pääasia nyt tehdä työ huolella ja sixpackille kunnollinen ohjelma. Kuuden puolueen hallituksessa on hyvä olla selvät nuotit sovittuna työskentelyyn niin homma sujuu parhaiten läpi neljä vuotta jollain check pointilla.

Huomenna tarkoitus hieman tsekata läpi myös ympäristöpolitiikan neuvottelujen tilannetta taustaryhmässämme ja niin se työ etenee.

Varsin vähiin on jäänyt nyt enää puhe Persujen jytkystä. Niin kuin joskus totesin niin jytkystä tulikin polvien hytky ja nyt puolueesta ei enää oikeastaan ole puhuttu muutakuin erilaisia kohuja ja sanoisinko suoranaisia hölmöilyjä Seiskan ja muiden lehtien palstoilla. Jos heidän tarkoitus oli siistiä eduskuntaa vaalirahakohun ryvettämistä ja saada taloon ryhtiä ja arvostusta niin pahasti on työssään epäonnistuneet. Melkeinpä jo mietin mikä on seuraava tai alkavan viikon ”hakkarainen”. Valitettavasti. 

Itse toivon, että eduskunnassa nyt saataisiin aito työ käyntiin ja talolle ja sen työntekijöille sellainen paikka ja arvostus kuin eduskunnalle kuuluu. Seuraavasta tai nyt jo alkaneesta hallituskaudesta ei tule missään tapauksessa helppo ja siksi toivon ainakin hyvää työrauhaa. Oman mielenkiintoisen lisänsä työskentelyyn tuo toki se, että pääoppositiopuolue onkin tällä kaudella perussuomalaiset. He ovat suurin oppositiopuolue ja johtavat näin sieltä tapahtumaa keskustelua. Tilanne on keskustalle varmasti enemmänkin kuin tukala. Persujen kanssa on mahdoton pärjätä huutokilpailuissa ja runonlausunnassakin taitaa tehdä Soinia vastaan tiukkaa varsinkin kun Paavo Väyrynenkin tippui parlamentistä. Mutta sekin on tosin totta, että ei politiikkaa tehdä niin että kuka keksii hauskimmat ja nokkelimmat sanaveivit vaan nimenomaan niin kuka keksii parhaat ratkaisut siihen miten maamme hyvinvointi voidaan turvata tulevaisuudessakin. Tässä työssä uskon keskustan vievän perussuomalaista kuitenkin legendaarisen 6-1 voiton. Mutta toisaalta persujen hyökkäystä voi joutua vielä kommentoimaan monta kertaa Mertarannan sanoin ”Taivas varjele mikä sieltä tulee”.

Katsotaan ja eletään.

Kello 21.21 ja kotona. Illalla vielä Lopen Elinkeinotoimikunnan kokous ja tällä kertaa vierailimme Lopen Enduron uudella Saunalautalla tai -laivalla. Jaloksi ristitty lautta Valkeavedellä on hämmästyttävä juttu. En tiedä onko missään muualla mahdollista vuokrata itselle kokonainen erämaajärvi ilman mökin mökkiä ja laituria ja sinne sitten vielä oma lautta sanoineen, kokoustiloineen ja muineen. Ja tämä lampi on todella syvä ja lähdeveden kirkas. Häkellyin minäkin kun paikan näin.

Mutta upea juttu jälleen Kassarin yrittäjäperheeltä. Tällä kertaa tekijöinä Tiina ja Paavo Kassari ja paikka yhdistää upeasti Lopen Enduron safarit tai sitten vaan luonnon rauhan sähkömoottorilautalla. Hiljainen lipuja tyynellä erämaajärvellä. Paikka on siis ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja sopiva vaikkapa firman koulutuspäivään tai virkistykseen tai mikseipä vaikkapa perheen kanssa vain rentoutumiseen. Lisää lautasta löytyy nyt Enduron sivuilta Lopen Enduro.

Olen monta kertaa kehunut miten paljon meillä Lopella on siis monenlaista. Hieno kesäkunta ja jälleen siis jotain uutta. Entistä tyytyväisempi. Mutta tyytyväinen olin myös elinkeinotoimikunnan kokoukseenkin. Monenlaista tapahtumassa ja tulossa ja toivotaan, että julkikin saamme tässä alkukesänkin aikana jotain. Toivotaan.

Mutta huomenna taas työt jatkuu. Helsinkiin heti aamusta ja rumba päälle. Huomenna myös eduskunnassa iso keskustelu Portugalin-tukipaketista eli pitkäksi venyneen päivä ja tämän myötä jälleen myös hallitusneuvottelutkin. 

 

 

Kommentit