Maanantai, 23.03.2009

Blogi, maanantaina 23.03.2009

Eilen seurasin mielenkiinnolla miten osa kansanedustajista innostui huutokan kunnille lisää rahaa. Aihe on toki hyvä. Ja erityisen kannatettavakin. Ja erityisen yhteinen. Mutta hauskaksi tuo sunnuntai tiedotetehtailun teki se, että hallituksemme kuntaministeri Mari Kiviniemi oli jo asiaan puuttunut ja kertonut julkisuudessa jo, että mm. kuntien osuutta yhteisöveron tuotosta pitää korottaa tänä ja kahtena seuraavana vuonna. Eli tuo kuntatalous on erittäin vahvasti esille hallituksen pöydässä tällä viikolla. Asiaa siis palataan huomenna kehysriihessä erityisellä tarkkuudella. Tilanne on tiukka ja meillä kunnissa erityisen ahdas ja siksi tuo kuntien tukeminen on nyt erityisen tarpeellista.

Tänään maanantaina ei siis eduskunta tavan mukaan kokoonnu, mutta töistä ei maanantaisinkaan ole pulaa. Tänäänkin on sovittuna monenlaista Lopella ja Hämeessä ja sitten päivällä vielä kuntamme vanhan ns. puheenjohtajiston nyt valmistelevan työryhmän tapaaminen ja katsotaan jos vaikka illalla vielä ehtisi kaiken tämän jälkeen Vaahteramäen Ratsastuskoululle hevosenkin selkään. Se vielä tässä vaiheessa kaukainen haave.

Maanantai näin jo päätökseen. Tänään kokoonnuimme kunnantalolle mm. läpikäymään muutamia merkittäviä yritys, maakauppa ja muista vastaavia hankkeita. Niistä useampi nyt myös lupaavasti etenemässä ja katsotaan josko saisimme joitain jo julkistamiskuntoonkin tässä lähiaikoina. Teimme myös muutamia uusia linjauksia valmistelun pohjaksi mm. omakotitonttien osalta ja ne tässä etenevätkin varsin nopeasti. Nämä kuitenkin vielä kaikki luottamuksellisia eli palataan niihin kun saamme jotain paperille ja sitä kautta kerrottavaksi ja julkistettavaksi.

Tänään myös maakunnalliset luottamuspaikkajaot vielä työllistivät jonkin verran ja mm. viimeisiä läpikäyntejä Kuntaliiton kanssa ja pikkuhiljaa alkaa se paketti olla kasassa. Myös talousalueemme asiat tänäänkin esillä ja sielläkin useampi juttu nytkähti eteenpäin. Mutta huomenna sitten jälleen eduskuntaan ja täysi tohina päälle. Työtä ei siis tästäkään viikosta tule puuttumaan.

Kommentit