Maanantai, 21.06.2010

Blogi, maanantaina 21.06.2010

Aamun ensimmäinen kokous jo takana ja kello 8.10. Teimme juuri puoluehallituksessa päätöksen siitä, että jatkamme hallituksessam ja samalla hyväksyimme myös uudet päivitykset hallitusohjelmaan. Teimme myös päätöksen, että emme tule vaihtamaan vain vaihtamisen ilosta ministereitämme vaan nykyinen ryhmämme jatkaa. Seuraavaksi asia sitten puolikymmeneltä eduskuntaryhmän käsittelyyn sekä puoluevaltuustoon. Kaiken pitäisi siis meidän osalta olla valmista ennen puoltapäivää.

Aamun Ilta-Sanomat toi nyt jo sitten jälleen uuden gallupin julkisuuteen. Ilta-Sanomat kertoo, että puheenjohtajamme Jyrki Katainen on aivan omaa luokkaansa suosiossaan maamme seuraavaksi pääministeriksi. Taloustutkimuksen tutkimuksessa Katainen keräsi 38 prosentin kannatuksen. Kiviniemi lähtee pääministeriksi selkeästi niukemmalla kannatuksella. Kiviniemeä kannattaa noin joka viides suomalainen pääministeriksi 22 prosentin kannatuksella. Surkein tilanne on SDP:llä, jonka pääministeriehdokasta ei tue kuin osa omistakaan. Vain joka kymmenes suomalainen näkisi Urpilaisen maamme johdossa ensi vuoden eduskuntavaalien jälkeen eikä edes demariäänestäjät anna oikeastaan tukea hänelle. Vain joka kolmas SDP:nkin kannattaja piti Urpilaista varteenotettavana pääministerinä. Mitä tämä sitten tarkoittaa – veikkaan, että SDP tulee menemään kohti eduskuntavaaleja lopulta vielä toisella pääministeriehdokkaalla. Urpilainen saanee antaa tilaa Heinäluomalle puolueen johdossa tässäkin kysymyksessä. Katsotaan miten tilanne elää.

Mutta nyt siirrymme sitten seuraavaan kokoukseen. Eduskuntaryhmä tekee päätöksen hallitukseen lähtemisestä hetken kuluttua yhdessä uuden puoluevaltuuston kanssa.

….

23.59 ja juuri eduskunnasta kotiin. Lähdimme tuossa Benin kanssa juuri vasta salista pois sillä tänään esillä illalla monta tärkeää asiaa. Itse mm. puhuin juuri nuorisolain uudistuksesta joka tuo etsivän nuorisotyön jokaiseen Suomen kuntaan ja myös huumeainelainsäädännön jähmeydestä Suomessa. Ei kovinkaan montaa nämä asiat kiinnostaneet, mutta onneksi sentään Ben, Juha Hakola ja Jouko Laxell ahkeroivat yömyöhään kanssani.

Tänään päivä ollut sellainen sanoisinko kiitettävän vilkas. Aamulla ensin pidimme jo kahdeksalta puhelinkokouksen missä puoluehallituksen kanssa päätimme hallitusvastuuseen lähtemisen esittämisestä eduskuntaryhmälle ja puoluevaltuustolle. Sitten 9.30 eduskuntaryhmän kokous ja kello 10 yhteiskokous vielä puoluevaltuuston kanssa. Näin kaikki askeleet edetty oikeassa järjestyksessä ja päätös uuteen hallitukseen lähtemisestä syntyi. Samalla hyväksyimme myös uuden hallitusohjelman täydennyksen ja huomenna sitten uusi hallitus aloittaa työnsä.

Iltapäivällä eduskunnan istunnon ollessa tauolla kävin vielä parissa kokouksessa Lopella. Ensin pidimme Lopen Kokoomuksen valtuustoryhmän ylimääräisen kokouksen liittyen kuntamme ajankohtaisiin asioihin ja sitten kunnan puheenjohtajiston kokouksen. Paljon jälleen asioita etenemässä ja toivotaan, että nippu myös kunnanhallitukseen mahdollisimman pian. Näyttää veto jälleen paranevan. Hyvä niin.

Mutta nyt siis päivä pikkuhiljaa päätökseen. Vedämme vielä täysillä huomisen ja torstainkin ja sitten jos pääsisi muutamaksi päiväksi juhannuksen viettoon. Ensi viikolla vielä jatkamme töitä. Mutta nyt jo uusi vuorokausikin alkanut. Kello 0.06 ja aika sanoa kiitos tästä päivästä.

Kommentit