Maanantai, 18.12.2006

Blogi, maanantaina 18.12.2006

Valtuuston budjettikokouspäivä tänään. Illalla kello 17.00 aloitamme vuoden viimeisen valtuustonkokouksen, missä pääaiheena kuntamme ensi vuoden 2007 talousarvio. Ennen kokousta on tarjolla perinteinen joulupuuro ja kahvi eli tervetuloa joulun tunnelmiin jo ennen kokousta ja sitten seuraamaan kokouksen etenemistä.

Taustavaikuttaja Klubi on saanut mainion vastaanoton. Taustavaikuttaja Klubi on perustettu heitä varten, jotka eivät työnsä, ammattinsa, poliittisen taustansa tai jonkin muun henkilökohtaisen syyn takia voi olla nimensä kanssa julkisella tukilistalla. Tämä antaa hyvän mahdollisuuden olla mukana tekemässä kuitenkin kampanjaa ja saada tietoa missä mennään ja mihin. Tänään aamulla sähköpostissa jälleen uusia ilmoittautuneita mm. kuntien organisaatioista ja muutamia eri puolueistakin. Tervetuloa mukaan siis kaikki halukkaant Taustavaikuttaja Klubiin.

Tänään nyt aamulla heti seitsemältä aamun lehdet ja aamupalaa ja sitten Helsinkiin tv-töihin. Tiukka päivä edessä.

….

Kello 21.08 ja takana todellakin tiukka päivä. Teimme Johannan kanssa itseasiassa tänään samantien kahden päivän työt. Tosin Johanna oli jo hieman tehnyt valmistelutöitä, mutta siitä huolimatta valmista syntyi hienolla tahdilla. Ensin reilun tunnin ohjelma MTV3 MAX:lle ja sitten perään 24minuutin koosteohjelma MTV3:lle Uuden vuoden aatoksi. Kaksi ohjelmaa päivässä – kohtuu hyvä tulos. Lisäksi vielä ehdimme vääntää yhden mainosspeakinUrheilukanavalle ja Enduro puffin Maikkarille. Oli kiva tehdä viimeiset tämän vuoden ohjelmat.

Helsingistä ehdin hyvin sitten Lopelle valtuustoon. Ryhmämme kokoontui jo kello 16.00. Rusin Antti veti ryhmäkokouksen ja itse ehdin paikalle vasta puoleksi. Valtuusto alkoi budjettikokouksen tapaan normaalista tuntia aiemmin eli 17.00.

Itse kokous meni tämän valtuustokauden tavan mukaan hyvässä ja rakentavassa hengessä. Keskustelua riitti ja rakentavia puheenvuoroja useammastakin aiheesta oli mukava kuunnella. Muutama hyvä muutosehdotuskin talousarvioon tuli. Rusin Antti esitti ryhmämme puolesta Launosten päivähoidon johdon täydentämistä muiden taajamien tasolle. Kyse siis oli siitä, että kunnassamme ei lopulta kuitenkaan päätetty siirtyä yhteen päivähoidonjohtajaan ja nyt kun jatketaan perinteisellä päiväkodinjohtajamallilla niin mielestämme kolme samansuuruista taajamaa tuli saattaa johdon osalta samalle viivalle. Launosissa nimittäin päiväkodinjohtaja, joiden toimenkuvaan Lopella kuuluu alueensa kaiken päivähoidon ja kaikkien päivähoitomuotojen hallinnointi, on hoitanut johtotehtäviä puolipäiväisenä jakaen aikansa toimimalla lastentarhanopettajana ryhmässä vuoroviikoin. Nyt esityksemme oli, että Launosten päiväkodinjohtajuus muutetaan kokopäiväiseksi ja tämän takia Launosten alueelle palkataan yksi lastenhoitaja lisää.

Lopulta asia menikin valtuustossä äänestyksessä läpi yhden neuvottelutauon jälkeen äänin 24-3. Minusta fiksu päätös. Vastaan äänestivät hallituksemme puheenjohtajat Matti Ahtiainen ja Sakari Vuorinen sekä Aarno Lähde.

Toinen hyvä esitys tuli Vasemmistoliitolta ja siihen oli helppoyhtyä neuvottelutauon jälkeen. Vasemmistoliiton puolesta Marianna Rautiainen esitti yhtä lisävakanssia kuntamme vanhustenhoitoon. Lähihoitaja lisättiin äänestyksen jälkeen budjettiin varsin yksimielisesti äänin 25-2. Vastaan äänestivät jälleen hallituksemme puheenjohtajat.

Itseasiassa neuvottelutauolla löytyi varsin kattava yhteisymmärrys näiden esitysten hyväksymisestä ja pitkään näytti, että ne voitaisiin jopa hyväksyä jopa yksimielisestikin. Mutta nyt mentiin näin ja valtuuston kanta oli tyydyttävän yksimielinen. Kiitos siitä.

Lisäksi hyväksyimme yksimielisesti vielä keskustan ajaman ponnen Eu-projektipäällikön toimenkuvan ja tarpeellisuuden selvittämisestä tukikauden päätyttyä sekä meidän ryhmästä Hannele Yrjö-Koskisen esittämänn Musiikkiopiston opiskelijapaikkojen määrän nostamisen takaisin vuoden 2005 tasolle.

Kokous meni siis hyvässä hengessä eteenpäin. Muut asiat hyväksyttiin yksimielisesti ja mm. Läyliäisten tonttitilanteeseen saadaan helpotusta ns. Karpaliston asemaakavamuutoksen tultua nyt päätökseen. Mielenkiintoinen asia oli myös Lopen Sos.Dem. valtuustoryhmän vanhustenhuollon tilannetta koskevan valtuustoaloitteen vastaus. Demarien kokenut kunnallispoliitikko Aulis Kollin hieman moitti vastausta liian numerojohtoiseksi. Se varmasti totta olikin, mutta paljon se myös antoi. Ja mikä tärkeintä niin toivotaan, että se johtaa myös konkreettisiin päätöksiin tämän iltaisen valtuustonkokouksen hengessä jatkossakin.

Kokouksen lopuksi valtuutettujen puolesta SDP:n Ritva Polón kiitti minua valtuustonpuheenjohtaja kuluneesta vuodesta. Kiitos kauniista ja rohkaisevista sanoista. Pyrin olemaan luottamuksen arvoinen jatkossakin ja hoitamaan tehtäväni demokratian ja avoimen päätöksenteon hengessä mistä Ritva minua erityisesti kiitti. Tuntui hyvälle.

Nyt jälleen kotona ja kello jo puoli kymmenen. Onneksi teimme tänään ne kaksi ohjelmaa. Huominen aamupäivä siis näin vapaa ja iltapäivällä Cafe Heinosen varaslähtö Hämeenkadulla Riihimäellä kello 14-18. Tulethan Sinäkin glögille?

Kommentit