Maanantai, 18.05.2009

Blogi, maanantaina 18.05.2009

Uusi viikko käyntiin edelleen aurinkoisessa säässä. Eilen illalla vielä kävinkin mökillä hieman puita ja pensaita kastelemassa. Siinä määrin muuten kuivaa alka jo olla. Istutin tuossa Surukuusia ja yhden upean aidon Tapionpöydän Pekkalaan ja ne nyt erityisesti vettä kaipaavat. Onneksi ämpärilläkin saa. Tänään aloitamme kotikuntani Lopen uuden valtuustokauden strategian laatimisen. Olen todennut, että nyt teemme, ehkä koko kuntamme historian tärkeintä strataegiaa ja sen työstämiseen onkin varattu useampikin päivä tämän vuoden aikana. Tavoitteenamme saada asiakirja kasaan syksyyn mennessä niin, että uusi talousarvio voidaan jo rakentaa sen varaan ja hyväksyä sitten joulukuussa linjaksi tuleville vuosille. Toivotaan myös, että saamme katsee tarpeeksi selkeästi tulevaisuuteen tämän päivän päätösten sijaan. Ne kuuluvat lautakunnille ja hallitukselle sekä viime kädessä valtuustolle sitten tämän strategian päälinjausten mukaisesti. Työtä ja tehtävää siis riittää.

Alkava viikko laittaa myös eduskunnassa kalenteria uuteen uskoon. Viime viikolla vihdoin valmistui perustuslakivaliokunnan lausunto yliopistolaista ja tällä viikolla olisi tarkoitus urakoida sitä sivi-ryhmämme ja opetusministerimme kanssa kuntoon. Itse uskon edelleen, että meillä on mahdollisuus yliopistoja uudistaa, mutta työtä tämä lisäkiemura tullee teettämään. Siis työtä ja työtä.

….

Tänään päivä tehokkaasti Lopen kunnantalolla. Aloitimme uuden valtuuston kanssa kokonaan puhtaalta pöydältä strategiatyön ja intoa ainakin meidän ryhmässä ryhmätyön aikaan riitti. Ja mikä tärkeintä hyviä ajatuksia ja raikkaitakin. En tässä sen syvemmälle päivän antiin mene, sillä työ on nyt vasta alussa ja on tärkeää rakentaa se luottamuksella rauhassa. Jos hieman pohdin miten tästä selviämme niin tämä päivä kyllä antoi uskoa, että isojen haasteiden edessä näyttää valtuustoltamme löytyvän tahtoa löytää kestävä tie. Katsotaan ja palataan kun työ etenee.

Huomenna valtuustomme jatkaa työtä Lopella vielä toisen päivän. Yliopistolaki kuitenkin pakottaa nyt muuttuneessa tilanteessa minutkin heti aamusta Helsinkiin. Mutta hieman kävimme linjoja seminaarin jälkeen läpi ja sovimme vielä, että olemme yhteyksissä päivänkin mittaan tarpeiden ja kysymysten mukaan. Mutta nyt kohta jo nukkumaan. Edessä todella tiukat kaksi päivää ennen helatorstaita. Huomenna lisäksi jätän ministerille esityksen biologisen isän aseman turvaamisesta. Kyseessä siis 45-minuuttia ohjelmasta tuttu case ja kyseisen isän kanssa olen aihetta tässä eilen ja tänään läpi käynyt. Myös muutamien muiden toimesta ja kanssa työtä tehty. Kyseinen tapaus ja tarina sen takaa löytyy Facebookista täältä. Kannattaa tutustua.

Kommentit