Maanantai, 18.04.2011

Blogi, maanantaina 18.04.2011

Kokoomus on nyt sitten ensimmäistä kertaa Suomen suurin puolue eduskuntavaaleissa. Eilinen ilta siis teki historiaa. Hienoa!

Myös oma tulokseni – tuloksemme – on mahtava. 6533 on aivan huikea äänisaalis. En sellaista uskaltanut odottaa en edes haaveilla. Oma tavoitteeni oli viidentonnin rajan rikkominen, mutta se meni nyt reilusti. Kiitos teille. Tämä osoittaa, että on tässä paljon asioita oikeinkin tehty. Kiitos.

Eilinen ilta Riihimäen Apollossa oli tunnelmaltaan mahtava. Väkeä monta sataa liikkeellä ja tunnelma katossa ja nyt aikalailla sellainen kaikkensa antanut olo. Ehkä niin saa ollakin. Mutta jo tänään puheluita Helsingistä ja tästä duunit alkavat jo ennen pääasiäistä ja katsotaan miten saamme kaiken kasaan.

Tänään myös lehtihaastatteluja ja kuvauksia ja sitten illalla kunnanhallituksen kokousta johtamaan. Mielenkiintoinen lista meillä tänään kh:ssakin ja erityisen upeaa on se, että nyt saamme kasaan mm. Kormu-Launonen osayleiskaavan mikä tuo alueelle jopa 200 uutta yksityisten tonttia ja myös eteenpäin ensimmäisellä kaavakuvalla Vanhakosken asuntoalue Lopen kirkolla. Siitä muuten kuva jo täällä blogissani jonain viime viikon päivänä. Kurkatkaapa.

Nyt aamun lehdet ja yes.

Kello 21.38 ja ihana koti-ilta. Kunnanhallitus meni tänään vajaassa tunnissa vaikka isoja asioita olikin listalla. Vanhakosken asemakaavoitus etenee hyvää vauhtia ja luvassa noin 50 uutta todella upeaa tonttia Lopen kirkonkylään. Kannattaa pian tutustua kun saamme materiaalit esille. Tarkoitus edetä niin, että kaava jo hyväksytyksi tämän vuoden aikana ja rakentamaankin voisi päästä jo vuoden päästä suvena tai syksyllä.

Samalla myös laitoimme eteenpäin Kormu-Launosten alueen osayleiskaavan. Täytyy toivoa, että kaava nyt etenee sopuisasti maaliin asti ja saisimme jo Lopen kunnan toukokuun tonttimarkkinoille tontteja tältäkin alueelta myyntiin. Parisensataa uutta haja-asutusalueen tonttia tulossa tälle Riihimäen läheiselle alueelle ja varmasti tulevat kiinnostamaan ostajia. Ja se on todellinen piristysruiske myös Kormun koululle jonka tulevaisuuteen itse uskon erittäinkin vankasti.

Eli kunnanhallitus siis tänään palautti vauhdilla arkeen. Kiitos kuitenkin päivän sadoista tekstiviesteistä ja sähköposteista. En ole koskaan saanut näin paljon palautetta ja viestejä. Tuntuu hyvälle ja antaa voimia eteenpäin. Tänään myös monta lehtihaastattelua ja kuvausta ja huomenna sitten arkeen myös Helsingissä kun kokoonnumme puoluehallituksemme kanssa linjaamaan tulevaa. Edessä hallitusneuvottelut ja mielenkiintoinen kevät.

Eilinen vaalitulos oli mykistävä. Soinilaiset ottivat todellisen niskalenkin erityisesti maaseudusta ja se tarkoitti keskustalle sodan aikaisen Suomen suurinta vaalitappiota. Näyttää siltä, että Mari Kiviniemen tie puolueen johdossa jää lyhyeksi ja puoluejohto vaihtunee muutenkin. Valittu linja sai kansalta siis tylyn vastauksen. Kun katsoi listaa keskustan pudonneista kansanedustajista niin ei voinut kuin ihmetellä. Joku on pahasti pielessä Kiviniemen johtamassa puolueessa. Mutta onneksi sentään eduskunnasta nyt pudonnut Paavo Väyrynen uskoi tulevaan ja tänään käänsi jo katsetta presidentivaaleihin. Aika velikulta.

SDP pystyi kirimään viime metreillä hyvin ja nyt hallitus rakentunee meidän johdolla kokoomuksen, SDP:n ja soinilaisten varaan. Vihreät kokivat myös karvaan tappion ja maailman joustavimmiksikin tituleerattujen vihreiden äänestäjät eivät siis ymmärtäneet puolueen hallitushimoa ja sen edessä myös periaatteiden myymistä. Ehkä aikalailla odotettukin tulos heille.

Henkilötasolla olin todella iloinen siitä, että saimme eduskuntaan nyt monta uutta nuorta kokoomuslaista. Eduskuntaryhmäämme tuli hienoa energiaa lisää. Onnea siis uusille valituille.

Suurin suru mulla oli eilen ystäväni Fatbardhe Hetemaj tippuminen kalkkiviivoilla ulos uudesta eduskunnasta. Fade teki huikean kampanjan ja olisi paikan 200 joukossa ansainnut. Nyt se jäi reilun sadan äänen päähän ja työmme sen osalta kesken. Olen pahoillani Faden puolesta, että en pystynyt häntä läpi auttamaan. Sen hän olisi ansainnut. Harmittaa.

Mutta huomenna meidän on jatkettava. Katse on käännettävä kohti uusia haasteita ja aamusta Helsinkiin ja hallitusneuvotteluiden taustoja pohtimaan.

 

Kommentit