Maanantai, 16.03.2009

Blogi, maanantaina 16.03.2009

Uusi viikko käyntiin. Tällä viikolla heti huomenna kokoonnumme Presidenttifoorumiin Helsingissä. Tasavallan presidentti Tarja Halonen on kutsunut jälleen kokoon väkeä keskustelemaan ja tällä kertaa nyt jo 9. lounastilaisuudessa on aiheena Tulevaisuuden Suomi. Historialliseksi tilaisuuden tekee se, että kaikki kolme maamme elossaolevaa presidenttiä on mukana ja sitten joukko meitä muita kutsuttuja keskustelijoita. Oli kunnia-asia ja hienoa olla mukana.

Mutta tänään maanantaina kuitenkin paljon töitä sovittuna Lopella. Itseasiassa viikonloppunakin tuli muutamia yrityskeskusteluja käytyä ja toivotaan, että nekin nyt etenevät suunnitelmien mukaan. Olisivat kovia juttuja kotikunnallemme. Mutta päivään siis mahtuu useampi juttu ja sitten kello 15 alkaen kokouksia. Ensin Juhani Peltosen kirjallisuusseuran kokous ja tämän jälkeen valtuustoryhmä ja illalla valtuustomme kokous. Tänään periaatteessa saamme viimeiset paikkajaot loppuun kun valitsemme kuntamme lautamiehet tälle kaudelle ja listalla isoina asioina mm. Räyskälän leirikeskuksen kaava ja erittäin tärkeänä hankkeena uuden neuvola-hammashoitolatalon hankkeen liikkeelle laittaminen. Tavoitteenamme siis rakentaa uusi Terveystalo aivan kirkonkylän keskustaan kunnantalon ja kirjaston viereen. Sitä olemme kauan kaivanneet ja nyt rakennushanke osuu mitä parhaimpaan paikkaan taloudenkannalta rakennuskustannuksia ajatellen.

….

Videot sivulla uusia päivityksiä mm. Timon Pilkeistä, Hei, Me puhutaan ulkopolitiikkaa -kiertueelta ja nyt myös Hämeenlinnan Puheenjohtajapäiviltä. Tässä myös nuo linkit videoihin. Mutta tuota Videot -sivua kannattaa myös seurata.

……………

Kuntapäivä takana ja paljon siihen mahtuikin. Moni asia tänään siis eteni ja toivotaan, että myös tuottavat pian tulostakin. Myös Juhani Peltosen kirjallisuusseuran kevään ohjelman kanssa teimme töitä ja nyt myös uuden kirjan julkistaminen ja myös Timotei kuoron uuden Jussin runoihin nojautuvan levyn julkistaminen etenevät. Kovia juttuja niin seurallemme kuin myös Lopelle. Näistä pian lisää myös sivuillamme www.juhanipeltonen.net.

Kunnanvaltuuston ryhmäkokous ja sitten kunnanvaltuusto ja mielenkiintoiset ja hyvät kokoukset nekin. Uusi valtuustoryhmämme on osoittautunut erinomaiseksi ja erittäin keskustelevaksi ja tänäänkin tuhti ryhmäkokousaika käytettiin aikalailla tehokkaasti valtuuston asioihin, mutta myös muihin mm. taustoituksiin. Saimme meille äärimmäisen tärkeät paikat niin perusterveydenhuollon terveyskeskuskuntayhtymäämme kuin myös nyt ensimmäistä kertaa Hämeen sairaahoitopiirin hallitukseenkin. Näihin kun vielä liitämme Lopelle tulleen pelastuslautakunnan jäsenyyden niin täytyy olla tyytyväinen. Meillä oli paikoille loistavat osaajat ja siksi hyvinkin pitkälle ne tällä kertaa saimme. Hopearuohon Sirpa on terkkarin hallituksessa ja pelastuslautakunnassa, Seppälän Tiina terveyskeskuskuntayhtymän tarkastuslautakunnassa ja Saaren Karoliina kovimmalla paikalla sairaanhoitopiirin hallituksessa. Jokainen vahva tekijä ja osaaja.

Itse valtuuston kokouskin oli tänään hyvän keskusteleva. Ensimmäine Vihreiden loppilaisvaltuutettu Marika Tudeer piti erinomaiset puheenvuorot useammastakin kohdasta ja iloinen olin myös siitä, että hänen esityksensä koirapuiston rakentamisen uudelleen selvittelystä saatiin vielä takaisin pöytään Seppälän Tiinan kannattamana. On järkevää nyt vielä selvittää olisi hanke kuitenkin mahdollista toteuttaa esimerkiksi EU-rahan tai vastaavan avulla. Avustajani Tiina Seppälä on siis nyt myös mukana kuntapolitiikassa ja vahva avaus on ollutkin. Tänään tuo läpi mennyt kannatus tuolle koirapuistohankkeelle ja myös toisen Lopen valtuuston ”takarivin taavin” Anniina Nummelinin kanssa tekemä valtuustoaloite POP-rahan käytön selvittämisestä Lopella. Erinomaiset ja rohkeat avaukset nuoriltamme ja olen tuohon omaan koulupuolen aloitteeseen enemmän kuin tyytyväinen. Aloitteessa halutaan nyt selvittää miten Lopella käytetään tuo valtion extraraha luokkakokojen pienentämiseksi. Raha siis tulee kaiken valtion avun päälle ja on tarkoitettu nimenomaan tähän työhön ja onkin tärkeää nyt näin nuorten naistemme aloitteella selvittää ja varmistaa, että raha menee sinne mihin kuuluu ja siihen tavoitteeseen.

Tyytyväinen olin myös siihen, että tänään saimme päätökseen myös viimeiset vaalien jälkeiset paikkajaot. Valtuusto päätti tänään valita kuntamme lautamiehiksi täksi nelivuotiskaudeksi jatkamaan kokeneen ja osaavan Vilho Miettisen ja muiksi jäseniksi Nina Liljan ja loistavan noston nuoresta kaartista Rädyn Laurin. Nyt ensimmäistä kertaa pitkään pitkään aikaa saimme sellaisen lautamiesryhmän joka vastaa hyvinkin tarkkaan kuntamme ikä- ja sukupuolijakaumaa, mutta myös aika hyvin ammattijakaumaakin. Ne ovat tärkeät kriteerit jotka olisi aina syytä näissä ottaa huomioon. Tämän verran siis asian kanssa kannatti jumpata. Lopputulos on erittäin hyvä.

Mutta nyt siis kuntapäivä takana. Huomenna Presidentinlinnaan jo aamulla varhain. Presidenttifoorumi päivän ohjelmana.

Kommentit