Maanantai, 13.04.2009

Blogi, maanantaina 13.04.2009

Uusi ja samanlaista säätä. Hieman odottelin jo lämpimämpää, mutta kelpaa se tämäkin. Tänään naapuriin risusavottaan ja iltapäivällä Venlan syntymäpäiville. Hieman jo illasta huomiset työtkin teettävät hommia. Huomenna aloitamme tai palaamme sorvin ääreen jo aikaimoisella rytinällä.

Päivä tänään ulkoillen ja puuhastellen. Sellainen voisi sanoa lähes täydellinen pääsiäisviikonloppu. Ulkoilua ja pihahommia ja hyvää ruokaa ja rauhallista elämän menoa. Mitä muuta ihminen voisikaan toivoa.

Jälleen elämme sitä aikaa, että teitä kulutetaan oikein urakalla. Olen oikeastaan lähes vuosittain nostanut esille syksyllä ja näin keväisin meidän aivan järjettömän talvirengaspakon ja kohtuuttomat määräykset renkaista ja toisaalta järjettömät mahdollisuudet rapistella niillä lähes miten kauan vaan. Ruotsissahan ei ole vastaavaa talvirengaspakkoa kuin meillä. Siellä luotetaan kuskiin ja vaatimus on järkevä ”pitää olla keliin sopivat renkaat”. Meillähän on ns. talvirengas pakko eli on sitten sulaa ja kuivaa tai liukasta tai mitä vaan niin autossa tullee olla talvirenkaat joulukuusta helmikuun loppuun. Lisäksi nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta pääsiäisen jälkeiseen maanantaihin asti. On käsittämätöntä miksi tuo ehdoton takaraja josta saa toki luistaa jos sää sen pakottaa on sidottu pääsiäiseen jonka paikka kalenterissa vaihtelee todella paljon?

Tänään sain palautetta aiheesta jota olen siis esillä pitänyt. Tässä yksi lainaus siitä. Avaa hieman tätä meidän järjettömyyttä. ”Taas on se aika vuodesta, kun nastarenkaiden käytön ”sadonkorjuu” on meneillään, eli ilma on sakeana mikrohiukkasista.” ”Esimerkiksi se seikka, että nastarenkailla varustettu auto kuluttaa tiepäällystettä 8 grammaa jokaisella ajokilometrillä. Kun nastarenkailla ajetaan arviolta 40.000 km ennenkuin ne vaihdetaan uusiin, tarkoittaa se, että jokainen ostopäätös nastarenkaiden puolesta tarkoittaa samalla päätöstä 320 kg verran tiepäällysteen rouhimisesta hienojakoiseksi pölyksi.” Tulen aiheeseen palaamaan vielä tällä viikolla myös eduskunnassa. Ei näytä mitään asian suhteen tapahtuvan.

Kommentit