Maanantai, 12.11.2007

Blogi, tiistaina 13.11.2007

Kello 01.41 ja nyt täysistunto kestänyt kohta siis jo 12 tuntia. Vielä vajaa kymmenen puheenvuoroa ja sitten yön äänestykset. Pitkä päivä siis takana. En tiedä tai ainakaan oikein ymmärrä mitä tämä keskustelu sitten asiaan on lisää tuonut, mutta kohta kaikki puheenvuorot pidetty. Kahvi kuppi nyt ja sitten takaisin saliin.

Yö takana ja nyt jo takaisin Eduskuntatalolla. Talvi taitaa tulla. Aika kova viima ja hieman luntakin ilmassa. Tänään pääsemme jo hieman ehkä normaalimpaan päiväjärjestykseen. Sivistysvaliokunta ja täysistunto ja illalla puhe Hämeen Kokoomusnaisten syyskokouksessa Hämeenlinnassa.

Kello 20.49 ja hetki sitten kotiin. Eilinen päivä oli pitkä ja aika pitkäksi venähti tämäkin. Juuri Hämeenlinnassa Hämeen Kokoomusnaisten syyskokouksesta kotiin. Kansalliskerholla oli hyvä keskustelu vaikka asiat vaikeita. Kiitos kutsusta.

Päivällä sivistysvaliokunnassa onneksi hieman kevyempi lista. Vain yksi kuuleminen ja muutama muu asia. Sai päivälle tunnin tauon juoksevien asioiden hoitoon. Lähes 150 sähköpostiviestiä tullut tehyläisiltä ja heitä lähellä olevilta ja pakko myöntää, että kaikkii ei tässä tilanteessa aika riittänyt vastata. Henkilökohtaisiin vain minulle osoitettuihin viesteihin vastaili eilenkin mammutti-istunnon aikana ja kahvitauoilla ja muutamia hyviä puhelinkeskustelujakin tuli käytyä. Kiitos niistä. Sivin jälkeen sitten täysistunto, jossa esillä tänään sotilaallista kriisinhallintaa koskeva selontekoa. Olin varautunut puhumaan, mutta Ylen Radio Hämeen Politiikan Puhemylly osui juuri ensimmäisen debatin päälle ja näin ollen en asiasta nyt puheenvuoroa käyttänyt. Täysistunnosta sitten Hämeenlinnaan mistä juuri hetki sitten kotiin.

Tänään saimme hyvän tiedon, että selvitysten jälkeen hallitus on päättänyt pitää tekijänoikeusasiat opetusministeriön ailaisuudessa. Valtaosa meidän sivistysvaliokunnasta oli ehdottomasti tämän mallin takana ja hyvä, että nyt selvitysten jälkeen tähän ratkaisuun päädyttiin. Hallituksen neuvottelussa todettiin tänään, että tekijänoikeusasioiden hallinnosta vastaa jatkossakin opetusministeriö ja teollisoikeuksien hallinnosta vanhan tavan mukaan työ- ja elinkeinoministeriö. Tekijänoikeusasiakeskustelu jatkuu tulevaisuudessakin, mutta nyt oikeassa hengessä. Hyvä minusta näin.

Kommentit