Maanantai, 11.05.2009

Blogi, maanantaina 11.05.2009

Huikean kovatasoinen oli eilisiltainen jääkiekon MM-finaali. Venäjä otti toisen mestaruuden putkeen ja Kanada ei onnistunut lopunkaan hyvällä rynnistyksellä viemään peliä jatkoeriin. Mutta huikean kovaa peliä ja aikalailla rehtiäkin. Kansainvälistä jääkiekkoa nyt kuitenkin heiluttelee kovan luokan lahjusepäilyt ja toivotaan, että ne asiat saadaan selvitettyä mahdollisimman pian.

Tänään uusi viikko käyntiin. Kunnassamme historiallinen päivä kun kuntaamme 1991 lähtien johtanut Voitto Saraneva on viimeistä päivää töissä. Uusi kunnanjohtajamme Ilkka Salminen oli jo viime viikon töissä tutustumassa kuntaamme ja nyt ottaa pikkuhiljaa ohjia käsiinsä. Tänään päivällä virallinen Voiton vastaanotto ja sitten lähetämme hänet viimeiselle työmatkalla kunnantalon edustalta noin kello 16 aikaan. Jos paikalle ehtii niin kannattaa tulla katsomaan. Illalla sitten vielä kunnanhallitus ja pieni tilaisuus vanhojen ja nykyisten tekijöiden kanssa yhdessä Voitto Saranevan kanssa.

Kunnanhallituksessa tänään erittäin tärkeä lista asioita. Isoja asioita joita kuitenkin olemme työstäneet hyvinkin pitkään. Tänään vahvistamme mm. kuntamme talouden tasapainotustarpeen, joka tällä hetkellä on noin kaksi prosentti läpi koko toiminnan. Tämän säästövelvoitteen toteutuksesta tänään keskustelua. Esillä myös terveyskeskuksen ja koko sen kuntayhtymän asiat sekä Läyliäisten Karrin kulman kaava, mikä avaa S-ryhmän Hämeenmaalle rakentamismahdollisuuden Sale-ruokakaupalle toivottavasti jo tänä kesänä tai ainakin tänä vuonna. Tuo paikka aivan päätien varressa Uotilan Nesteen kupeessa ja alueelle saada toinenkin liikeasuintilatontti sekä useampikin erinomaisella paikalla oleva omakotitalotontti. Myös yksi kiviaineksenottolupa tänään pöydällä ja tuon asian kanssa olen töitä tässä tänäkin viikonloppuna tehnyt. Kiitos yhteydenotoista ja tiedoista asiaan liittyen. Mutta nyt kello juoksee. Info- ja keskustelutilaisuus kunnantalolla Hyrian toiminnasta alkaa jo vartin päästä.

Lyhyesti vielä maailmalta. Tänään ei lautasongelmaa, kun ulkoministerimme hoitaa asioita maailmalla. Stubb tapaa tänään USA:n ulkoministeri Hillary Clintonin ja keskusteluissa esillä mm. Venäjä-kysymys sekä varmasti myös Afganistan ja Lähi-itä ja Turkkikin. Stubb tekee pitkää päivää ja matkaan mahtuu myös tapaaminen Yhdysvaltain entisen ulkoministerin Madeline Albrightin sekä maan Lähi-idän erikoislähettilään George Mitchellin sekä varapuolustusministerin William Lynnin kanssa. Näin siis asioita hoidetaan.

….

Tänään aamulla Hyrian neuvottelu uuden toimitusjohtajan Jarno Tuimalan kanssa. Saimme uuteen yhtiöömme erinomaisen toimarin ja vaikka urakka tulee olemaan huikea niin ainakin minä katson luottavaisena tulevaisuuteen. Tärkeää on nyt rakentaa toimiva organisaatio mikä toimii tehokkaasti ennen muuta opetuksen eli ydintehtävän näkökulmasta. Johtoportaita ei saa rakentaa liikaa.

Päivällä kävimme Lopen kokoomuslaisten kanssa kiittämässä kunnanjohtajaamme upeasta 40-vuotisesta kuntaurasta. Oli mukava kuinka paljon kokoomuslaisia tuli paikalle. Kokoomuksen ja Voiton yhteistyö on ollut vuosikymmenten ajan mutkatonta ja suoraa ja itse olen viime vuosinat saanut tehdä tätä työtä. Voin todeta, että olen tykännyt. Paljon on Voitto Saranevan aikaan saatu aikaiseksi ja Loppi on aivan erilainen kuin 90-luvun laman aikaan. Vaikka nytkin tosin elämme vaikeita aikoja ja tulevaisuus on erittäinkin haasteellinen. Mutta uskon, että nykyhallituksemme tästä selviää.

Juuri päätimme hetki sitten kunnanjohtajamme virallisen läksiäistilaisuuden kunnantalolla. Voitto sai lahjaksi vuoden -64 Fergussonin ja hienosti koneiden kanssa koko ikänsä pelannut johtajamme viimeiselle työmatkalleen lähti. Nyt kunnanhallituksen ryhmään ja sitten kunnanhallitus ja illalla vielä Voiton läksiäisten iltatilaisuus, missä varmasti kuulemme entisten kunnanhallituksen puheenjohtajien muisteloina hauskoja vanjoja tarinoita. Odotan innolla. Nyt asioiden pariin.

Mukana ilta Lopen Marskin Majalla takana. Kello nyt jo hieman yli yksitoista ja huomennakin aikainen aamu edessä Valtion Liikuntaneuvoston parissa. Kunnanhallitus meni nopeasti läpi ja asiat siellä hyvinkin yksituumaisesti jälleen kuntoon. Voiton läksiäisillallinen oli mukava pieni tilaisuus, Lopen helmessä, Marskin Majalla. Erityisen mukava oli kuulla mm. kunnallisneuvos Eino Kilpiäisen ja myös pitkäaikaisten toimijoiden Raimo Rajaojan ja Matti Ahtiaisen muisteloita vuosien takaa ja varrelta. Kiva tilaisuus josta paljon jälleen mukavia muistoja. Yksi iso sivu tai kokonainen iso kappale Lopen historiassa näin kääntyi uudelle sivulle. Kiitokset Voitolle vielä kovasta työstä ja hyvästä työstä ja keskusteluista ja pohdinnoista ja opeista ja vinkeistä vuosien varrella. Niistä olen minäkin paljon saanut.

Kommentit