Maanantai, 08.02.2010

Blogi, maanantaina 08.02.2010

Uusi viikko käyntiin. Tänään oma ohjelmani meni illansuun osalta uusiksi, kun ulkoministeri Alexander Stubbin vierailu Hämeeseen varmistui. Eli tänään siis menee koko päivä Hämeenlinnassa ja illan kunnanhallituksen kokoukseen en nyt poikkeuksellisesti ehdi. Mutta siis kunnanhallituksen esityslista nytkin netissä kokonaisuutena ja eilen kävimme listaa läpi hieman yli puoluerajojen ja oman ryhmämmekin kanssa. Mielenkiintoisia aiheita siellä esillä ja tänään myös muutenkin luvassa hyviä uutisia Lopelle. Palataan niihin myöhemmin. Kunnanhallituksen asioissa nyt voi minuunkin olla yhteydessä, mutta jos sellaisia kysymyksiä joita haluatte itse kokouksessa esille nostettavan jne. niin kannustan olemaan yhteydessä muuhun hallitusryhmäämme esimerkiksi kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Saija Grönholmiin. Yhteystiedot löydätte osoitteesta www.lopenkokoomus.fi.

Itse ottaisin nyt hieman aikalisää ainakin kiinteistöjenmyynti intoon. Listalla tälläkin kertaa mm. Sajaniemen koulurakennuksen myynti. Minusta olisi nyt perusteltua hieman katsoa laajemmin tilantarvekokonaisuuttamme ja tehdä perusteellinen tarvekartoitus tiloistamme ennen myyntiä. Monen rakennuksen käyttö on suurta ja eri harrastuksille merkittävääkin ja on syytä on selkeät tiedot siitä miten talot palvelevat ja miten palvelut voidaan turvata jos kyseisistä rakennuksista on halua luopua. Tässä olisi syytä nyt pieneen aikalisään ja pohdintaan. Näin itseasiassa eilen hieman pohdimmekin.

Mutta muuten tuo esityslista kokonaisuutena netissä osoitteessa www.loppi.fi.

Mutta päivään mahtuu siis paljon muutakin. Nyt heti aamusta olen saanut kutsu Hämeenlinnan Opettajankoulutuslaitokselle keskustelemaan entiseen omaan opinahjooni koulupuolen ajankohtaisista asioista. Valmistelemme paraikaa mm. peruskoulun tuntijakoa ja haluan hieman itsekin saada tietoa myös opettajankoulutuksen puolelta tähän isoon asiaan. Selkeää meille on se, että ainakin kokoomuksessa haluamme lisätä taito- ja taideaineiden määrää peruskoulussa eli esimerkiksi liikuntatuntien määrää on syytä kasvattaa nykyisestä. Samaan aikaan on tärkeää miettiä myös yläkoulun valinnaisuuden kasvattamista jne. Mm. näistä aiheista tänään keskustelemme vierailullamme. Sitten esille tarkoitus ottaa myös peruskoulun ylisuuret opetusryhmät, opettajien lomautukset ja niiden järjettömyys ja myös opettajankoulutukset ajankohtaiset aiheet mm. se miten saisimme lisää miesopettajia koulutuksen piiriin. Mielenkiintoinen päivä siis luvassa ja todella mukava tavata ja nyt neuvotella monen entisen oman yliopisto-opettajan kanssa. Aikanaan siis opiskelin luokanopettajaksi juuri tuolla Hämeenlinnan OKL:ssä ja sieltä valtavasti upeita muistoja.

OKL-vierailun jälkeen sitten esillä Hämeenlinnassa maakuntamme asiat ja mm. Riihimäen rautatieaseman peruskorjaus ja suuremmat tiehankkeet. Sitten olemmekin jo hyvää vauhtia illassa ja aika ottaa vastaan ulkoministeri Alexander Stubb. Luvassa todellakin erilainen ulkoministerivierailu kun kokoonnumme Ahveniston hiihtoladuille. Ulkoilua, mehua ja keskustelua luvassa. Tervetuloa mukaan suksin tai ilman. Varmasti viihdytte ja näettekin monenlaista. Lisää aiheesta tuolla minun kalenterin puolella.

Palataan päivän tapahtumiin siis illalla kun jälleen kotipöydän ääressä.

…..

Kello 21.16 ja pitkän päivän jälkeen jälleen koneen ääressä. Paljon siis päivään mahtui ja myös hienoja muistoja päivä toi mieleen. Hämeenlinnan OKL:llä tänään ensimmäisen kerran kansanedustajana vieraana sitten omien opiskeluaikojen ja oli kyllä nostalginen vierailu. Itseasiassa menin jo hyvissä ajoin talolle ja kiertelin kaikki tutut paikat ja itseasiassa oli mukava myös tavata muutamia entisiä opettajia ja myös entisiä opiskelijakavereitakin talolla. Ei siis kukaan näin kauaa siellä ole opiskellut vaan nykyisin opettajina. Hienoja työuria. Mutta sitten itse tapaamisessa kävimme läpi koulutuksen kenttää laajasti. Ensin reilu tunnin palaveri ja sitten vielä toimen mokona lounaalla tutussa ruokalassa. En aiheisiin sen syvemmälle mene, mutta lyhyesti jo kertaan niin opinto-ohjaus, opetussuunnitelmien uudistamistarve, peruskoulun tuntijako, EU-hankkeet, opetusryhmien koot ja myös oppimateriaalit laajasti esillä. Erittäin antoisa juttu ja muutamia asioita jo eteenkinpäin laitoimme.

Sitten nuo muut jutut ja illansuu Ahvenistolla ulkoministeri Alexander Stubbin kanssa. Väkeä paljon liikkeellä ja jotain ulkoministerimme vetovoimasta kertoi tänäänkin päivällä kaksi täyttä luentotilaisuutta toinen niistä Hämeenlinnassa Vrkatehtaalla. Apparallakin kivasti väkeä ja Hämeenlinnan Skiteamin väkeä oli myös mukava tavata ja jututtaa mm. sportin rahoituksesta ja alkavista olympialaisistakin. Mielenkiintoisissa tunnelmissa kisat alkavat ja minä ainakin odotan reilua kymmentä mitallia ja uskon siihen vankasti. Katsotaan miten käy.

Kommentit