Maanantai, 07.05.2012

Blogi, maanantaina 07.05.2012

Tänään klo 11.30-12.00 suorassa Ylen Radio Hämeen haastattelussa Riihimäellä. Päivän teemana Radio Hämeessä tänään Riihimäen seutukunta ja sen tulevaisuus ja keskustelussa mukana kuntiemme hallitusten puheenjohtajat Kai Heimonen ja Risto Tiippana.

Päivään mahtuu myös Hausjärven lehden Etelä-Hämeen Lehden erikoishaastattelu Lopen Saukkolan EK:lla ja illalla sitten saamme onnitella kunnan puolesta Lopen LFT:n junnuja mitalikahveilla.

….

Mutta muutama pohdinta eilisestä. Kreikan vaalitulos tulee merkitsemään vaikeita tilanteita jatkossakin. Kreikan pääpuolueet konservatiivinen Uusi demokratia ja sosialistinen Pasok eivät kahdestaan onnistu saamaan enemmistöä maan parlamenttiin. Erityisesti sosialistipuolue Pasok kärsi vaaleissa murkatappion ja putosi peräti vasemmistoliitonkin taakse. Parlamenttivaaleissa nämä kaksi isoa puoluetta kuihtuivat pahasti ja saivat vain hieman yli 30 prosenttia äänistä ja saivat siten puolet parlamentin 300 paikasta. Aikaisemmin Uusi demokratian ja Pasokin yhteiskannatus on ollut lähes 80 prosenttia. Näin ollen uutiset ovat jo enteilleet sitä, että maan hallitusneuvotteluista tulee vaikeat ehkä jopa mahdottomat ja ennusteissa onkin jo pohdittu jopa uusia vaalejakin jos hallitusta ei tämän jälkeen kyetä kokoamaan. Samalla tämä voi tarkoittaa maan kieltäytymistä myös maan talouden tukipaketeista.

Ranskan uusi sosialistipresidentti Fancois Hollande voi olla myös uhka Euroopan taloudelle. Hän on vaalipuheissaan ainakin uhonnut, että hän ei hyväksy Euroopan taloussopimusta. Itse kuitenkin edelleen uskon, että Hollanden puheet olivat vain kansan kosiskelua vaalien alla ja hän tulee vielä Euroopan taloussopimuksenkin hyväksymään ja jatkamaan vastuullisella linjalla. Mutta sen tulevat päivät näyttävät. Tätä varten Ranska ja Saksa järjestävätkin nyt varsin pian oman huippukokouksen, jonka aiheena on Europpan talouskuri ja tavoiteltava talouskasvu. Lisäksi alkukesään kesäkuulle on suunnitteilla myös EU:n epävirallinen talouskasvu- ja työllisyyskokous.

Toivotaan, että vastuullisuus kummassakin maassa jatkuu vaikka nyt isoja muutoksia tapahtuikin. Ainakin itse haluan vielä uskoa näin.

Lopen kunta järjesti tänään illalla pienen muistamistilaisuuden Lopen Floorball Teamin C1-Suomenmestareille. Pojat tekivät aivan mahtavaa työtä läpi kauden ja jo monta vuotta ja nyt ainakin kaikki salibandyn pelaajat tietävät mistä LFT tulee. Lopeltahan se tulee. 

Olimme kutsuneet kunnantalolle valtuustosaliin koko joukkueen ja sen valmentajat ja joukkueenjohdon. Vain yksi poika oli sairastumisen takia poissa eli upeasti sali täynnä mestareita ja hieno tunnelma. Tilaisuudessa puheen piti vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Tiina Seppälä, joka hienolla tavalla kävi läpi joukkueen mestaruusvuoden, julkisuuden ja tunnelman kauden varrelta ja sen loppuhuipennuksen Suomenmestaruuden merkityksen koko kunnallemme. Oli myös mukava kuulla, että myös vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Tiina Seppälä elätti vielä mahdollisuuksia sillekin, että jossain vaiheessa Lopelle saataisiin riittävä sali myös salibandyn pelaamiseen. Olen samaa mieltä, että tulevaisuudessa lisäsalin tarve tulee kasvamaa mm. alle kouluikäisten lasten salitarpeen kasvaessa kuin myös ikäihmisten lisääntyvän liikunnan ja liikuntatilojen tarpeen myötä. Tätä kautta meillä voisi olla hyvät mahdollisuudet ratkaista niin kunnan ns. oman käytön lisätarpeen rinnalla myös salibandyn ja muun urheilun tilantarve. Asiaa kannattaa pitää hereillä.

Tiinan puheen jälkeen nautimme sitten kakkukahvit ja sen perään muistimme pelaajia pienillä henkilökohtaisilla stipendeillä. Pienellä kunnalla ei tuhansien eurojen stipendeihin ole varaa, mutta pieni muistaminen oli paikallaan. Isomman stipendin joukkue sai Markku ja Anja Seppälän rahastolta. Ja kuulemma mestaruus on kivalla tavalla näkynyt myös sponsorirahankin suhteen. Hyvä niin sillä ensi vuonna edessä on jo B-poikien SM-sarja ja entistä kovempi kausi. Kannustankin nyt kaikkia mukaan tsemppaamaan ja auttamaan tätä joukkuetta ensi kaudellakin hyvää menestykseen. Varmasti LFT:ssä pienetkin sponsorituet ovat tervetulleita. Ei muuta kuin yhteyttä joukkueen johtoon ja mukaan tasoittamaan poikien tietä uralla eteenpäin. Tai yleensäkin on hienoa, että loppilaiset yritykset ja muut toimijat muistavat ja tukevat pienen kuntamme urheilijoita. Ovatpa he sitten minkä lajin tai seuran parissa tahansa. Ilman loppilaisten yritysten ja muiden tukea ei tämäkään joukkue olisi tässä. Niin se vaan menee.

Tilaisuutemme päättyi sitten ryhmäkuvaan Lopen Leijonalla. Leijonan työnhän nämä junnut kunnallemme tekivät. Vielä kerran kiitos ja kumarrus. Olen mukana ensi kaudellakin 🙂

Päivällä sitten ennen iltaa pari mediajuttua. Ensin puolentunnin keskustelu Ylen Radio Hämeessä Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Kai Heimosen ja Hausjärven kunnanhallituksen puheenjohtajan Risto Tiippanan kanssa. Hyvä ja rakentava keskustelu ja toivotaan, että onnistumme tekemään hyviä ratkaisuja niin että pystymme turvaamaan hyvät ja laadukkaat lähipalvelut koko alueellamme tulevaisuudessakin. Nyt itse olen erittäin huolissani terveydenhoidosta ja erikoissairaanhoidosta. Kaikki ei todellakaan ole kunnossa ja nyt pitäisi järjen voittaa. Tehdään työtä sen eteen. Esimerkiksi erikoissairaanhoidon valuminen Riihimäeltä pois on yksi surkea esimerkki siitä mitä nyt on tapahtumassa. Samaan aikaan väestöltään samankokoinen Hyvinkää rakentaa uusia erikoissairaanhoidon päivystystiloja ja meidän alueelta onkin jo kuulemma viisi sairaanhoitajaa siirtynyt Hyvinkäälle. Tällainen kehitys on todella huolestuttavaa ja sen syynä vain ja ainoastaan se, että alueemme ääni ja tahtotila ei ole yhtenäinen. Mutta vaikka itse edustankin sitä ajattelua, että meidän tulisi asioita hoitaa yhdessä Riihimäen ja Hausjärven kanssa niin demokratiaan kuuluu sekin, että jos enemmistö on toista mieltä niin silloin sen mukaan mennään. Nyt enemmistön tahtotila on ollut toisenlainen ja se valitettavasti näkyy nyt palveluiden karkaamisena ja heikkenemisenä. Tilanne on kestämätön.

Toinen juttu oli sitten Etelä-Hämeen lehden suurempia haastattelu lehden kesälehteen. Hieman erilainen juttu tällä kertaa ja nyt esille nostin motorsporttaustani kautta yhtä Lopen ”mainostajaa” eli Saukkolan EK:ta esille. Mainio esimerkki siitä miten maatila saa uuden elämän hyvän liikeidean myötä. Kannattaa tutustua jos ei ole teille tuttu.

Mutta tänään siis sellainen vahva Loppi päivä. Ja mukava sellainen. Sydän sykkiin taas mukavasti kotikunnan tahtiin ) Ja huomenna sitten taasen valtakunnan asioiden parissa. Tämä vaihtelu tämän duunin yksi hienous juuri onkin.

 


 
Kommentit