Maanantai, 07.04.2008

Blogi, maanantaina 07.04.2008

Uusi viikko alkuun. Tänään kuntamme asioita hoidettavana maanantaiseen tapaan, mutta päivä alkaa kuitenkin nyt kotona ja sitten Kirkonkylän koululla. Lupauduin mukaan koulun Linnunpönttöpäivään. Aikanaan kun samassa koulussa toimin opettajana niin joka kevät putsasimme, korjasimme ja teimme myös uusia linnunpönttöjä. Nyt huolto jäänyt koululla tekemättä ja tänään lupasin varata koko koulupäivän hommaan. Koululaiset jo keräsivät vanhoja pönttöjä pois metsästä putsausta ja korjausta varten ja tänään sitten tarkoitus tehdä useampi kymmenen uutta yksiötä helpottamaan asuntopulaa koulun alueella ja Isokorkeella. Hieman kostea tuo ilma, mutta lämmintä ja se tietää kevättä.

….

Kello 21.50 ja juuri Helsinkiin. Huomenna aikainen palaveri ja kun illan tai päivän viimeinen kokous oli Riihimäellä niin ajattelin tehdä nyt joskus näinkin. Päivä päättyi siis Riihimäen kartanoravintola Lehmushovissa, jossa pidimme tänään ensin Juhani Peltosen kirjallisuusseuran hallituksen kokouksen ja sitten sääntömääräisen vuosikokouksen. Nämä aina sellaisia juttuja joita todella odottaa – sellaiset miehet kuin Anto Leikola, Antti Seppä ja Risto Nurmi – konkareita joita aina upea kuunnella. Niin tänäänkin. Matkasimme maailmanympäri varmaan useammankin kerran ja elin uudestaan monta monta erilaista tapahtumaa ja sattumaa. Kokousasioissa päälimmäisenä seuramme uusi tilaisuus. Järjestämme tänä vuonna Runon ja Ruusun päivänä runoillan Lopella Juhani Peltosen kotikirjastossa. Teema radiostakin tuttu – sen runon olen aina halunnut kuulla. Kannattaa tulla paikalle ja lisätietoa luonnollisesti seuramme sivuilla www.juhanipeltonen.net. Myös Timotei -kuoron 20-vuotisjuhlakonsertti ja juhlat esillä ja niissäkin Jussin runous vahvasti varmasti esillä ja paikalla myös mekin.

Ennen ”Jussin iltaa” kuitenkin päivään mahtui monenlaista. Aamulla ensin jo kahdeksan jälkeen Lopen Kirkonkylän koululle ja Pönttöpäivään. Kun itse koululla olin opettajana niin teimme vuosittain ensin Esan ja Sepon ja sitten Sepon ja Jussin kanssa lintupönttöjä ja huolsimme joka vuosi vanhoja. Nyt kun muutaman vuoden jo olen ollut pois on perinne hieman jäänyt – valitettavasti. Mutta nyt päätimme yhdessä Holttisen Erkin ja kuudesluokkalaisten kanssa tempaista ja tänään sitten laitoimme kuntoon viime viikolla metsästä poishaetut vanhat pöntöt ja teimme viitisenkymmentä uutta. Koko päivä siinä mekin ja nyt koulumme ja lähiympäristön ja Isonkorkeen asuntotilanne jälleen huomattavasti parempi. Kiitos mukavasta päivästä ja kiitos hienoille oppilaille.

Metsästä sitten hieman sateenkin kastelemana kodin kautta kunnantalolle puheenjohtajiston kahteen kokoukseen. Esillä paljon isoja asioita mm. elinkeinopolitiikkaa mutta myös kuntamme haasteellinen taloustilanne. Näiden asioiden parissa saamme todella tehdä töitä. Toivottavasti oikeaan suuntaan.

Huomenna kuitenkin aikainen aamu. Maakuntiemme kansanedustajien tapaaminen ja siitä sitten normaalipäivään päiväjärjestykseen. Nyt nukkumaan Ilta-Sanomien kautta.

Kommentit