Maanantai, 06.09.2010

Blogi, maanantaina 06.09.2010

Uusi viikko käyntiin ja huomenna sitten myös eduskunnan täysistunnotkin. Tänään vielä perinteinen maanantain maakuntapäivä ja se menee nyt Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Alkanut viikko tuo tienpäällöe myös rengasratsiat. Kampanjassa tarkistetaan kesän lopuksi kesärenkaiden kuntoa silmällä pitäen syksyn sateita ja sitä kautta huononevia ajokelejä. Syksyn tullen renkaan urasyvyys olisi hyvä olla ainakin neljä milliä vaikka vielä 1,6 millinkin kuvioilla saa ajaa. Renkaan kuvio nimittäin vaikuttaa erittäin merkittävästi siihen millaisissa nopeuksissa vesiliirron vaara kasvaa ja myös siihen millaisilla jarrutusmatkoilla auto pysähtyy. Nyt Rengasratsiassa tarkastetaan jälleen jopa 14 000 auton renkaat lähes sadalla eri paikkakunnalla. Kannattaa siis jo itse tarkastaa renkaat ja varmistaa, että alla on renkaat joilla on ennen muuta turvallista lähteä syksyn keleihin.

Toisaalta ehkäpä näitä ajonopeuksiakin voisimme itse kukin miettiä. Hesari kertoo tänään aamulla, että vuosi vuodelta valtion kassaan tulee yhä enemm’än rahaa ylinopeussakoista. Suurin syy on poliisin tiukentunut ylinopeuslinja ja myös automaattivalvonnan lisääntyminen, mutta uskoisin, että joku muukin. Nimittäin viime vuonna Helsingin Sanomien mukaan poliisi kirjoitti yli 300 000 ylinopeussakkoa, kun vielä vuonna 2006 jäättiin 133 000. Ja kuulemma tämä vuosi on tekemässä jälleen uutta ylinopeussakkoennätystä. Ja ehkäpä trendi jatkuu samana kun nykyinen valvontakameroiden määrä kasvaa 300:lla nykyisestä 950 ”peltipoliisista. Arvioiden ja tilastojen mukaan jokainen valvontakamera nappaan noin 2000 ylinopeuskuvaa joka vuosi ja onhan tulossa myös keskinopeuksiakin mittaavat järjestelmät.

….

Tuorein gallup antaa nykyisen hallituksen johtokaksikolle erinomaiset lähtökohdat alkavaan vuoteen. Iltalehden teettämä tutkimus kertoo, että maamme seuraava pääministeri löytyy kansan toiveiden mukaan kaksikosta Jyrki Katainen ja Mari Kiviniemi. Taloustutkimuksen tekemässä tutkimuksessa kysyttiin kansalta siis sitä, kenestä tulisi paras pääministeri seuraavaan hallitukseen ja Katainen oli selvä ykkönen 28 prosentin kannatuksella. Kiviniemeä kannatti 21 prosenttia vastanneista. SDP:n Jutta Urpilainen jäi edelleen vaatimattomiin lukuihin – kuuteen prosenttiin eikä kannatus ole vuosienkaan saatossa noussut. Mielenkiintoista nähdä koska ”ehdokkaaksi” vaihdetaan virallisesti Eero Heinäluoma.

….

Kello 19.41 ja juuri kotiin. Pieni iltalenkki teki hyvää ja antoi mukavasti virtaa huomenna alkavaan täysistuntokauteen tai sen toiseen puolikkaaseen siis. Huomenna urakka alkaa sivistysvaliokunnan kokouksella ja sitten täysistunnolla. Istunnon alussa hiljennymme tosin kauniiksi hetkeksi ystäväni ja kollegamme Tommy Tabermannin muistoksi. Vaikea vieläkään uskoa, että juttukaveria ja ystävää ei ole eikä silmiä ja hymyä sivistysvaliokunnassa vastapäätäni. Ikävä.

Mutta nyt tämä päivä päätökseen. Hämeenlinnassa hyvät palaverit ja monta asiaa eteenpäin. Itseasiassa tuntuma ja tunnelma eduskuntavaaleihin siellä erityisen hyvä. Sitten Riihimäellä samoja aiheita ja nämä etenevät hyvin. Mutta huomenna aloitamme eduskunnassa sitten. Palataan aiheisiin.

Kommentit