Maanantai, 04.05.2009

Blogi, maanantaina 04.05.2009

Uusi viikko käyntiin. Tänään aloitamme Lopella uuden maakuntavaltuustonkin toimikauden. On ilo saada maakuntamme keskeisin yhteistoimintajoukko tänään kotikuntaan vieraaksi ja aloittamaan uutta valtuustokautta. Aloitamme jo aamusta heti ryhmäkokouksilla ja varsinainen maakuntavaltuusto kokoontuu sitten kello kymmenen alkean valtuustosalissa. En edes tiedä koska viimeksi maakuntavaltuusto olisi Lopella kokoontunut. Siksikin hieno päivä luvassa.

Tänään myös aloittelemme uutta aikakautta Lopella kun kuntamme uusi – kolmas kunnanjohtaja – Ilkka Salminen ottaa johdon haltuunsa. Aloitammekin vauhdilla hänenkin kanssa, kun heti illalla pidämme kevään kunnanvaltuuston kokouksen. Asialista ei tänään pitkän pitkä, mutta isoja asioita mm. päätös koulukeskuksen ns. B-koulun rakentamisesta. Tämä on pitkän saneeraus ja uudistarakentamishankkeen viimeinen vaihe ja sen kautta saamme lukiolle ja yläkoululle ajanmukaiset tilat, mutta myös ratkaisemme erityisluokkien tilantarpeen. Iso hanke ja taloudellisestikin iso, mutta saamme hankkeelle nyt onneksi valtionosuuden ja tätä kautta työt on järkevää nyt tehdä. Kunnanvaltuuston kokouksen esityslista on netissä kuntamme sivuilla www.loppi.fi luettavissa ja jos listalta nousee kysyttävää tai kommentoitavaa niin minuun voi luonnollisesti olla jälleen yhteyksissä. Tänään ehkä helpoiten se onnistuu sähköpostitse tai puhelimellakin voi yrittää, jos olisi sellainen rako, että vastaamaan kokousrumban välissä pääsisin. Sähköposti siis varmin. Mutta nyt kello jo kohta seitsemän ja pian liikkeelle.

….

Maakunta ja kotikuntapäivä näin päätökseen. Kohta jo jääkiekon MM-kisojen pariin, mutta lyhyesti päivän anti. Maakuntavaltuuston valintakokous meni käsikirjoituksen mukaan. Jari Koskinen valittiin valtuuston johtoon ja samalla päätimme käynnistää myös maakuntasuunnitelman ja myös kaavan päivitystyön. Itse johdan maakuntavaltuuston ryhmää tämän kauden ja edessä siis työn täyteiset vuodet sielläkin. Tavoitteenamme ehdottomasti työllisyystilanteen parantaminen Hämeessä ja siinä sitä tehtävää riittää niin liitolle kuin kunnille kuin kaikille muillekin toimijoille. Varsinaisen valtuuston jälkeen pidimme vielä Hämeen Virkistysalue yhdistyksen järjestäytymiskokouksen ja sitten lyhyt seminaari Hämeenliiton ajankohtaisista aiheista ja toiminnasta. Itse olen aikaan yhden nelivuotiskauden jo Hämeen liitossa toiminut ja täytyy todeta, että nyt innolla teen jälleen paluun tähänkin sorviin.

Päivällä sitten muutama muu kokous ja tulevien valmistelupalaveri kunnassa ja sitten valtuuston kokous ryhmäkokouksen kera. Täytyy olla iloinen, että meillä kokoomuksella on tällainen poppoon myös koossa Lopen valtuustossa. Saumatonta yhteistyötä ja avointa ja rehellistä keskustelua ja tänäänkin ryhmässä saimme hyvin asioita eteenpäin ja myös hieman linjattua valmistelussakin olevia juttuja puolueemme kannalta. Valtuuston suurin asia oli uuden B-koulun rakentamisen käynnistäminen. Budjetti ylittyi alkuperäisestä valtionosuusbudjetista noin 200 000 euroa kun huomioimme muutamien lisäluokkien myöhemmät saneerauspäätökset sekä vanhan purettavan koulun kustannukset. Niin kuin kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Nurmo tänään valtuustossa totesi ei rakentaminen ja hankkeen kilpailutus olisi voinut osua parempaan saumaan. Saimme hyvät tarjoukset ja uskon, että hanke etenee tästä hyvin. On äärimmäisen tärkeää, että saamme nyt koulukeskusalueen varmaankin yli 15 vuotisen saneeraus ja uudisrakentamisprojektin näin valmiiksi ja sitten alueella on jo kerran laajennettu Kirkonkylän alakoulu, Elmolan liikuntasali, peruskorjattu ja laajennettu lukion ja yläkoulun ns. A-koulu ja saneerattu käsitöiden T-siipi sekä nyt käyntiin saatava uusi B-koulu joka yhdistää saneeratut kotitalousluokat samaan kokonaisuuteen. Samalla ratkaisemme myös erityisluokkien tilantarpeen ja ei voi muuta kuin tyytyväisenä katsella pian valmista kokonaisuutta. Itse toivon, että tämä projekti myös herätää uudestaan nuorten kiinnostuksen omaa lukiotamme kohtaa joka tilastojen mukaan antaa alueellamme eriomaiset lähtökohdat ja tiet jatkokoulutukseen. Nyt kun hyvä opetus ja pian myös ajanmukaiset tilat kohtaavat niin itse olen toiveikas.

Tänään valtuusto sai myös vastauksen aloitteeseeni koskien omaishoidon tukea. Oma tavoitteeni on, että saisimme piankin käyttöön ns. Vammalan mallin omaishoidossa ja tänäänkin saatu vastaus tukee tuota tavoitetta. Jatkamme siis kokoomuksessa vahvaa työtä omaishoidon kehittämiseksi myös Lopella. Se on meille tärkeä asia.

Kommentit