Maanantai, 04.02.2008

Blogi, maanantaina 04.02.2008

Uusi täysistuntokausi alkaa tänään. Eduskunnassa työ alkaa ensin omassa ryhmässämme omilla valinnoillamme ja sen jälkeen ensimmäisessä täysistunnossa valitaan puhemiehet. Puhemiehistöön ei tietojeni mukaan ole tulossa muutoksia ja talo jatkaa Sauli Niinistön johdossa. Huomenna sitten varsinaiset avajausjuhlallisuudet. Saa nähdä miten tänään tuo seksuaalinenahdistelu puhuttaa. Varmaankin esillä ja uskoisin, että pian myös muut tammikuun kuumat aiheet.

Nyt kuitenkin heti kahdeksaksi talousaluetoimikunnan kokoukseen. Eilen näitä Hyvinkää-Riihimäen seudun ajankohtaisia asioita hieman täälläkin valotin ja ne löytyvät tuolta eiliseltä päivältä, kuten myös illan kunnahallituksen asiat. Nyt siis kiirehdittävät.

….

Päivä näin jo illassa. Kohta alkaa meidän kunnan historian ensimmäinen paperiton kunnanhallitus. Käytössä siis tietokoneet. Hieno juttu ja toivottavasti voimme pian suositella tätä muillekin. Tänään aamulla kahdeksalta Talousaluetoimikunta. Kokous meni nopeasti ja näin päätin oman puheenjohtajakauteni ja annoin nuijan Hyvinkään Tuomisen Maurille. Maurin kanssa monta hyvää keskustelua onkin käyty ja uskon, että hänen johdolla hankkeissa jälleen uusia hyviä askelia. Kuntaliitosasia menee nyt valtuustojen käsittelyyn ja mielenkiinnolla saamme odottaa lopullisia päätöksiä. Katsotaan miten käy. Samalla myös päätimme asettaa työryhmän valmistelemaan seutusopimuksen uudistamista. Sen työn saamme käyntiin kunhan kuntaliitosasiat tässä vaiheessa päätökseen.

Nyt myös jo takana eduskunnan ensimmäinen päivä. Omassa ryhmässä puheenjohtajavalinnat yksimielisiä – Ravin Pekka jatkaa ryhmän johdossa. Samalla myös päätimme omasta puhemiesehdokkaastamme ja täysistunnossa Niinistö valittiinkin jatkamaan koko talon johdossa – maan kakkospaikalla. Mielenkiintoista oli toisen varapuhemiehen vaalissa se, että äänet hajaantuivat yllättävän paljon. Liekö sisäistäkin jakoa, kun normaalien yksittäisten hajaäänien sijaan Matti Ahde sai nyt äänestyksessä tavallista enemmän tukea. Mielenkiintoinen juttu ja ehkä kertoo jostain. Tai sitten ei. Mutta nyt puhemiehistökin siis valittu Niinistö, Kääriäinen ja Koskinen jatkavat työtään. Huomenna täysistunnot muutenkin käyntiin Valtiopäivien avajaisten jälkeen. Mutta nyt siis kunnanhallituksen ryhmään ja sitten itse paperittomaan kokoukseen 🙂

Kello 21.36 ja hetki sitten kotiin. Ai miten paperiton kunnanhallitus meni? No hyvin meni. Itse odotin, että hieman pidempään menisi ja tahti rauhallisempi, mutta täytyy kyllä todeta, että kymppi plus koko porukalle. Voin jo nyt suositella, että ei muuta kuin Lopen mallia seuraten kopiokustannuksia säästämään. Koneet maksavat meille neljässä vuodessa 18 000 euroa ja kopio- ja postikustannukset samassa ajassa ovat olleet 34 000 euroa eli 8400 vuodessa. Lisäksi tietysti työntekijäsäästöäkin syntyy. Ja miten helppoa tämä on ja luontoystävällisempääkin.

Niin ja asiatkin menivät aivan suunnitellusti. Ei ihmeitä ja tutun hyvä tunnelma niin kuin koko kauden ollut. Asioiden valmistelu on ollut perusteellista ja vaivatonta ja keskustelu avointa – niin silloin asioiden lopullinen käsittely helppoa. Kunnanhallituksen jälkeen vielä pidimme puheenjohtajiston kokouksen ja toivottavasti sieltäkin pian julkaistavia juttuja valmiiksi. Kannattaa odottaa.

Nyt kuitenkin tv:n pariin. TV:stä kun tuli puhe niin esitykseni hevosenlannan poltonsallimiseksi on saanut edelleen hyvää huomiota. Ben Zyskowicz kertoi, että eilen FST5:lla oli esitykseni ollut esillä. Aiheesta myös netissä eli kannattaa kurkata www.hippolis.fi -> siellä linkki eiliseen ohjelmaa. Täytyy katsoa jos uusinnan vaikka näkisi.

Kommentit