Maanantai, 03.11.2008

Blogi, maanantaina 03.11.2008

Uusi viikko näin jälleen käyntiin. Päijät-hämäläisten pyyntö Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajaksi on saanut mukavasti väkeä liikkeelle. Kiitos viesteistä ja puheluista ja kannustuksesta. Tänään jatkamme Lopella kuntamme talousarvion työstämistä ensi vuodelle. Urakka on iso ja talouden tasapainon löytäminen työlästä. Lähtökohta keskustelulle on varsin kova. Kunnanjohtajan lainkin mukaan tasapainoa vaativa pohjaesitys lähteen kovasta verojen kiristyksestä. Esityksessä Lopen veroprosentti nousisi ensi vuonna 20 ja samaan aikaan toteutettaisiin historian ehkä suurin palveluiden alasajo. Kova päivä siis edessä.

Mielenkiintoinen kampanja nyt menossa Facebookissa. Lähes 2500 ihmistä on jo liittynyt Hussein-ryhmään ja ”ottaneet” toiseksi nimekseen Husseinin. Mielenkiintoista 🙂

….

Kello 21.49 ja hetki sitten kotiin. Kunnanhallituksen kokous venyi pitkäksi, mutta aihekin iso eli ensi vuoden talousarvio. Alustavasti kunnanhallitus esittää nyt ensi maanantaina poikkeuksellisesti Loppisalissa kokoontuvalle kunnanvaltuustolle 0,75 prosentin korotusta kunnallisveroon. Ensi vuonna Lopen tulovero olisi näin tasan 20 prosenttia eli ehdottomasti koko Hämeen korkein. Tämän veronkorotuksen hyväksyminen tosin merkitsisi vielä varsin kovaa palveluiden alasajoa eli tämä kuvastaa hyvin kuntamme tilannetta. Kokoonnummekin ensi maanantaina valtuustoryhmämme kanssa pohtimaan tilannetta miten tässä pitäisi edetä. Varmasti luvassa äärimmäisen tiukka ja vilkas keskustelu valtuustossa eli jos kiinnostaa niin kannattaa tulla paikalle. Loppisali ensi maanantaina kello 18.00.

Mielenkiintoiseksi tuon ensi maanantain valtuuston tekee myös se, että samassa kokouksemme paikalla on myös kaksi loppusuoralle kunnanjohtajavalinnassamme edennyttä ehdokasta. Ilkka Salminen ja Tita Rinnevaara on valtuustomme tentattavana ja tämä tilaisuus myös kuntalaisille avoin. Lisäksi valtuustoryhmät haastattelevat hakijoita vielä henkilökohtaisesti ennen kokousta. Tarkoitus on niin, että ylimääräisessä valtuustossa viikkoa myöhemmin Läyliäisten koululla voitaisiin uusi kunnanjohtaja virkaansa valita. Tämä siis nyt suunniteltu aikataulu ja erikoiset kokouspaikat siksi, että valtuuston koon kasvun myötä teemme valtuustosaliimme talon 30-vuotisen historian ensimmäistä valtuustosalin remonttia kun tuoleja tarvitaan lisää ja myös äänentoisto. Salin pitäisi olla kunnossa sitten ensi tammikuussa uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa.

Mutta palaan ensi vuoden budjettiin tarkemmin kun asiat etenevät. Haaste kuitenkin äärimmäisen kova.

Kommentit