Maanantai, 02.11.2009

Blogi, tiistaina 03.11.2009

Kello hieman yli seitsemän ja aika suunnata kohti Helsinkiä. Tänään päivä alkuun muutamalla puhelinpalaverilla ja sitten kello kymmenen kokoonnumme Pikkuparlamenttiin ympäristövaliokunnan ja maa- ja metsätalousvaliokunnan kanssa Maatalouden ympäristöseminaariin. Isoja asioita ja tulevaisuuden asioita siis esillä maatalouden ympärillä. Aamupäivällä myös Forssasta koululaisia vieraakseni ja siitä se eduskuntaviikko tiukasti sitten liikkeelle.

Tänään illalla sitten vielä Lopella Saukkolan EK:lla Lopen Kokoomuksen syyskokous. Sääntömääräiset asiat mm. valinnat kokouksessa luonnollisesti esityslistalla ja keskusteluaiheena Lopen kunnan ensi vuoden talousarvio ja kokoomuksen päätökset siihen liittyen ja sitten alustajina nyt vuorossa kunnastamme kehittämispäällikkö Jyrki Käki ja projektipäällikkö Niko Blomberg ja aiheina heillä Lopen markkinointi ja elinkeinotoimen asiat. Mielenkiintoinen ilta siis tulossa.

….

Kello jo kohta yksitoista ja päivä pikku hiljaa valmis. Tai niin valmis kuin tämä nyt enää tulee. Siis juuri Lopen Kokoomuksen syyskokouksesta takaisin kotiin. Jatkoimme kokoomukselaisen tavan mukaan yritysvierailujen ja eri kohteiden tutustumiskierroksia jälleen ja tällä kertaa siis syyskokoustimme Lopella Saukkolan EK:lla. Paikka on Marskin Majan rinnalla yksi nopeimmin kasvavia matkailukohteita ja tänään teemana olikin alustuksissa mm. matkailu ja yrittäjyysasiat. Alustajana oli projektipäällikkö Niko Blomberg joka kertoi mm. tehdystä Lopen tunnettuus-tutkimuksesta ja sen tuloksista ja johtopäätöksistä ja myös siitä miten yrityskenttää ollaan nyt aktivoimassa. Myös Saukkolan EK:n isäntä Hannu Saukkola kertoi yrityksestään ja sen palveluista. Erittäin mielenkiintoiset ja antoisat alustukset ja keskustelut niiden ympärillä. Jälleen siis erittäin hyvä vierailu.

Mutta pääasiana tai toisena pääasiana siis syyskokousasiamme ja täytyy kiittää jälleen luottamuksesta. Olen saanut kohta johtaa Lopen kokoomusta kymmenen vuotta ja olen todella nauttinut näistä vuosista. Tällaista yhteenhiileen puhaltavaa yhtenäistä joukkoa on ollut todella mukava ”johtaa” ja kun asiat ja keskustelu avointa niin kiperätkin jutut ovat selvinneet. Kiitokset siis jälleen luottamuksesta ja tästä siis jatkamme yhteispelillä ja vahvalla yhteishengellä eteenpäin. Kiitokset myös Nikkolan Johannalle vuosien työstä yhdistyksemme taloudenhoitajana. Tänään Johanna jätti tehtävän hyvässä kunnossa ja Kallelan Sanna sai homman vastuulleen. Näin Heikkilän Ritvan ja Nikkolan Johannan hyvin tekemä työ saa varmasti osaavan ja arvoisensa jatkajan. Iloinen olin myös siitä, että saimme uutena jäsenenä hallitukseemme Hämäläisen Riston Läyliäisistä ja uutena myös kokeneen kokoomustoimijan Maunulan Karin. Kari itseasiassa aikanaan jo ollutkin hallituksessamme, mutta välillä poiskin. Muuten rinki pysyi samana ja olenkin varma, että hyvin pärjäämme jatkossakin. Mainio sakki ja jäsenkehityskin koko ajan ylöspäin. Sekin tietää hyvää.

Kävimme myös läpi varsin seikkaperäisesti kuntamme ensi vuoden talousarvion laadinnan ja myös kokous otti kantaa nyt esitettyihin säästötoimenpiteisiin. Tulemme esittämään niihin joitakin muutoksia, joita emme ole valmiit tekemään. Palataan niihin huomenna. On kuitenkin totta, että tiukan euron aika näkyy varmasti ensi ja seuraavanakin vuonna kaikkien loppilaisten arjessa niin kouluissa, päivähoidossa, kirjastossa kuin vanhustenhoidossakin. Niin se on ollut edellistenkin lamojen aikaan ja ei tämä siitä eroa. Nytkin siis joudumme laittamaan pussin nyörejä tiukemmalle. Syyskokouksemme keskustelu tästä vaikeastakin asiasta oli hyvä ja perusteellinen ja saimme hyviä evästyksiä budjetin jatkolaadintaan. Itse uskon, että saamme vielä aikaan siedettävän budjettiesityksen jonka kanssa voimme elää yli tämän vaikean taantuman.

Mutta tuota kaikkea ennen siis takana jo pitkä eduskuntapäivä. Täysistunnossa tänään käsittelyssä palautekeskustelussa valtion aluehallinnon uudistamistyö. Valtava ja haastava kokonaisuus siis tulossa lainsäädännön osalta näin valmiiksi. Toivotaan, että myös arki saadaan pian sitten uuteen toimivaan kuntoon. Haaste on valtava. Ympäristövaliokunnalla ei tänään varsinaista kokousta ollutkaan. Pidimme yhteiskokouksen maa- ja metsätalousvaliokunnan kanssa maataloudesta ja erittäin mielenkiintoinen seminaari olikin. Aamupäivä siis Suurenvaliokunnan kokoushuoneessa maatalousasioiden ja maatalouden ympäristöasioiden parissa. Sitten sivistysvaliokunnassa esillä mm. valtionosuusuudistus sekä isona asiana kauan odotettu opiskelijoiden sairauspäiväraha ja opintoraha -käytännön selkiyttäminen. Haluamme nyt turvata opiskelijoiden toimeentulon myös sairauden yllättäessa. Tämä siis tärkeä osa työtämme opiskelijoiden tilanteen parantamiseksi. Jatkoa siis mm. opintorahan korotuksille, vapaantulonrajojen korotuksille jne. On ollut uskomaton huomata miten luvattoman huonosti näitä tärkeitä asioita ja niiden ajantasalla pitämistä on aiempien hallitusten aikana hoidettu. Esimerkiksi tuo opintoraha sai maata ja odottaa tasokorotustaan 15 vuotta. Että sellaista. Nio työtä kuntoonlaittamisessa on siis riittänyt ja näyttää riittävän vielä jatkossakin. Mutta hyviä ja isoja askelia nyt siis otamme oikeaan suuntaan.

Päivällä eduskunnassa kävi myös vieraita Forssasta. Yläkoululaisten ryhmän kanssa ehdin ennen sivistysvaliokuntaan puolisen tuntia juttelemaan ja itseasiassa sitten huomasikin ja huomaan edelleen, että päivän lounas jäi kokonaan nauttimatta. Jos nyt sitten iltapalaa. Niin ja aivan lopuksi täytyy olla iloinen – nyt siis EU:n Lissabonin sopimus on hyväksytty kaikissa maissa ja iso projekti näin päätökseen tai oikeastaan täytäntöön. ONNEA EUROOPPA!

Kommentit