Maanantai, 02.11.2009

Blogi, maanantaina 02.11.2009

Uusi viikko aikaisella herätyksellä käyntiin ja heti kunta-asioiden ja hieman myös seutukuntamme asioiden pariin. Tänään siis ns. maakuntapäivä eduskunnasta eli aikaa nyt reilummin oman alueen asioille, mutta jälleen huomenna sitten normaali kokoustahti käytniin eduskunnassa ympäristövaliokunnan ja sivistysvaliokunnan johdolla. Mutta nyt siis töihin ja palaan päivään illalla. Tuo iltaisen kunnanhallituksen lista löytyy kuntamme kotisivuilta www.loppi.fi ja sieltä Päätökset-kohdan alta. Kiitettävästi palautetta ja kysymyksiä siitä jo tullutkin, mutta jos vielä ajatuksia tai pohdintoja on niin ne mielelläni otan vastaan. Nyt jatkan töitä.

….

Päivä edennyt kuin juosten. Hieman myös Riihimäen asiat tänään esillä ja myös maakuntammekin muutama isompi juttu. Aikalailla tehokkaasti siis nuo tunnit käytetty. Nyt lounaskin jo takana ja kohta puheenjohtajisto ja sitten kunnanhallitusryhmä ja sen perään pitkä kh. Pakko kiiruhtaa.

….

Nyt kunnanhallitus takana. Talousasioiden parissa jatkamme vielä ensi maannataina ylimääräisessä kunnanhallituksessa eli tänään emme ottaneet sen enempää kantaa koulupuolen kuin perusturvapuolenkaan säästöihin. Palaamme myös veroperusteisiin ensi viikon maanantaina. Mutta asioista ei kuitenkaan ollut pulaan. Tänään mm. käsittelimme Riihimäen seudun perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksen järjestämistä Riihimäen sairaalan yhteyteen. Asia jäi kuitenkin meidän osalta vielä odottamaan tulevaisuutta ja ennen muuta sitä kun saamme nyt kesken olevan terveydenhuollon isomman selvitystyön ns. Forssan-mallin hengessä valmiiksi. Vaikka itse olenkin sitä mieltä, että tämä nyt esittelyssä ollut hanke on järkevä on tuon keskeneräisen selvityksen tulos mikä tahansa niin ehkä kuitenkin on järkevää nyt odottaa se ja edetä sitten kokonaisuuden kanssa eteenpäin. Kokouksessa linjasimme myös kuntamme tavoitteita Häme 2035 – maakuntasuunnitelmaluonnokseen missä erityisesti nostimme esille Helsinki-Tampere nauhakaupungin kehittymisen, mutta vahvasti sitä tukevan itä-länsi -suuntaisen kasvun mm. Kantatie 54:n varassa ja myös ehkä tulevaisuudessa vastaavalla linjalla kulkevan junaradankin varassa. Tuo nauhakaupunkiajattelu on minusta erittäin keskeinen lanka nyt tulevaisuuttamme suunniteltaessa. On tärkeää, että junaradan varsi suunnitellaan yhdyskuntarakennetta eheyttäväksi ja tehokkaammaksi asumisen ja yrittämisen alueeksi ja sitten toisena aaltona otetaan huomioon nämä läheiset maaseutumaisenasumisen alueet missä on juuri sitä tilaa omakotirakentamiselle ja omakotiasumiselle, mistä suurin osa suomalaisista ainakin haaveilee. Tämä pitää nyt suunnitella huolellisesti kun maakunnallista kaavaa ryhdytään uudistamaan. Hieman samaan liittyen esillä myös tänään lausunto maakuntien yhteistoiminta-alueista ja kyllä siellä pohdituttaa se miten näin iso Etelä-Suomen alue tulee toimimaan. Mutta toivotaan, että onnistuu. Näiden isojen maakunnallisten asioiden lisäksi esillä myös oman kotikuntamme kaava-asioita mm. Rauhalantien alueelta Joentakaa, missä pian saamme asiat jälleen kuntoon ja eteenpäin. Sitä onkin jo kaipailtu. Mutta tässä nyt lyhyesti tuota illan kulkua. Nyt kello jo yli kymmenen ja aika iltapalan ja sitten untenmaille. Niin uutena kannustan teistä kaikkia mukaan tuohon Ylen Hyvä Säätiön Nenäpäivä -kampanjaan. Katson jonkun mukavan extra-palkinnon vielä teille kaikille jotka tämän innostamana otatte haasteen vastaan ja laitatte punaisen nenäkuvannekin tulemaan. Nyt kannattaa auttaa.

Kommentit