Maalaisjärjen liikennepolitiikkaa

Kynästä, keskiviikkona 08.03.2023

Suomalaista politiikkaa vaivaa usein ns. yhden ainoan ratkaisun nimeen vannominen. Liikenteessä se on nyt sähköistyminen. Lainsäädännöllä halutaan jopa pakottaa hankkimaan sähköautoja. Oma ajatteluni lähtee kuitenkin aina ns. teknologianeutraaliudesta. Kerrotaan mitä halutaan ja annetaan sitten insinöörien etsiä ratkaisut.

Sähköautot ovat hyviä ja tervetulleita. Mutta samaan aikaan pitää katsoa myös biokaasun, biodieselin ja muiden päästöttömien ratkaisujen suuntaan. Puhumattakaan vedystä. Ratkaisevaa on siis saada päästöjä alas – ei vain yhteen ratkaisuun uskoen, vaan autoalaan ja -teollisuuteen luottaen.

Toisena asiana haluan nostaa esille tieverkkomme korjausvelan. Sanna Marinin (sd.) hallituksen vastuuvuorolla se nimittäin kasvaa uuteen ennätykseen. Huonokuntoisten teiden määrä kääntyi kasvuun jälleen tällä hallituskaudella ja tänä vuonna rahat riittävät enää vain noin 1500 km asfaltointiin, kun vähimmäisvaade olisi 4000km. Kansallisomaisuudestamme pitää jatkossa pitää jälleen parempaa huolta.

Ja lopuksi muutama nosto. Ensi vaalikaudella pitää toteuttaa ammattidiesel, poistaa oikeutuksensa menettänyt dieselvero, ratkaista liikenteen verokokonaisuus ja estää jälleen suunnitelmat ruuhkamaksuista ja tiemaksuista. Tehtävää siis liikennepuolella riittää. Ja tässäkin vain lyhyesti muutamia.

Lupaan olla jatkossakin autoilun puolella.

Timo Heinonen
kansanedustaja
liikennejaoston jäsen

….

Kolumni AutoToday-sivustolle 3/2023

Kommentit