Maakuntapäivää.

Blogi, maanantaina 26.11.2012

Maanantai menee tavan mukaan jälleen täällä kotinurkissa. Maakuntapäivä alkaa tänään nimensä mukaisesti maakuntavaltuustolla ja ryhmäkokouksella, mutta mahtuu tähän päivään myös Hämeen Ammattikorkean Liikenne- ja kuljetusseminaaria ja illalla vielä Lopen Kokoomuksen syyskokouskin.

Aamukahvin ja lehtien kautta matkaan.

Paluu valtuuston puheenjohtajaksi?

Kello 21.02 ja juuri kunnantalolta kotiin. Sain kunnian jatkaa vielä Lopen Kokoomuksen puheenjohtajana. Se tehtävä on ollut minulle luottamustehtävistäni aina rakkain ja tärkein ja mielelläni sitä jatkankin. Kiitos siis vahvasta tuesta ja yksimielisestä luottamuksesta. Lupaan tehdä työtä jatkossakin täysillä, suurella sydämellä ja itseäni säästämättä. Tältä yhdistykseltä olen paljon saanut ja se on minut tähän aikanaan Rajaojan Raimon, Kuosmasen Elinan ja Kesäjärven Erkin ja kumppaneiden tuella kasvattanut. 

Tänään kokouksessa oli väkeä jälleen valtuustosali täynnä. Meillä hieno tilanne sinänsä, että väkeä hyvin aina paikalla ja aina myös uutta väkeä. Tänäänkin kaksi uutta liittyi jälleen Lopen Kokoomukseen. Ja kyllä tyytyväinen täytyy olla myös siihen hyvää yhteishenkeen ja tekemisen meininkiin mikä meillä Lopen Kokoomuksessa on. Se on ollut voimavaramme aina ja sen varaan on ollut hyvä ja helppo rakentaa tulevaa. Niin nytkin.

Hallitukseemme sopivasti jälleen uutta ja sopivasti kokemusta. Hopearuohon Sirpa jatkaa puheenjohtajana ja Tiina Seppälä sihteerinä ja Sanna Kallela taloudenhoitajana. Mutta uusina hallitukseen mm. Mika Koski, Essi Tuomenoja ja Antti Mikkola. Ja jatkamaan mm. Saija Grönholm ja Karoliina Saari. Vahva porukka siis jälleen valmiina kokoomustyöhön ja erityisen tyytyväinen olin uuteen vaalipäällikköömme eli Janne Silvaniin. 

Kokouksen alussa jaoimme myös nipun arvokkaita Kokoomuksen ansiomerkkejä. On hieno, että väki pysyy mukana ja tekee työtä sellaisella sydämellä ja tarmolla joka palkitaan myös puolueen taholta. Tänäänkin useammalle kokoomuslaiselle arvokkaat Leijona-merkit työstä kokoomus-aatteen hyväksi. Onnea ja ennen muuta iso kiitos teille kaikille.

Ja illan päätteeksi kävimme keskustelun vielä luottamuspaikkojen jaosta Lopella. Neuvottelutilanne käytiin yhdessä läpi ja tavoitteet jatkoon ja hieman jo nimiäkin tulevaan. On hieno palata jälleen valtuustomme johtoon. Nyt tehtävä kunnanhallituksen puheenjohtajana on ns. suoritettu ja laiva hyvässä myötä tuulessa. Voin siis hyvällä mielellä siirtyä jälleen valtuustoon johtoon. Tästä on helppo nyt jatkaa eteenpäin kunnanhallituksenkin. Kuntamme talous on laitettu nyt yhdessä kuntoon ja velkataakka keventyy tänäkin vuonna ja myös ensi vuonna jos ja kun asiat hoidetaan jatkossakin vastuullisesti ja hyvin. Ja toivottavasti vastuullisuutta löytyy sillä kriisikunnan ja jopa konkurssin tie ei ole kunnalle koskaan hyväksi. Jos kellekään. Siitäkin tiestä Lopella on kokemusta – onneksi nyt enää vain muistona.

Mutta nyt talous on kunnossa ja näyttää siltä, että tämän vuoden lopussa voimme mapin laittaa kiinni aikamoisen suurellakin plussalla. Palataan siihen myöhemmin.

Ja palataan myös luottamuspaikkajakoonkin aikanaa. Me todennäköisesti vahvistamme paikkajaon vasta tammikuulla. Hyvää aikaa siis käydä neuvottelut loppuun ja katsoa myös seutukunnan ja maakunnankin paikkajako kuntoon.

Kiitos tästä päivästä. Paljon tuli tänäänkin tehtyä ja monenlaista nähtyä. Ja hieman sellaistakin mitä ei vielä kunta-asioista voi paljastaa. Mutta aikanaan. Maltakaahan.

 

Kommentit