Upea Gaala! Kiitos Suomen Moottoriliitolle eilisestä ja 90 menestyksen vuodesta.

Blogi, sunnuntaina 25.11.2012

Olipa aikamoinen kunnia-asia saada olla mukana ja puhujana Suomen Moottoriliiton 90-vuotisgaalassa ja juhlassa Vanhalla Ylioppilastalolla. Eilisen päivän blogissa jo kuvia illasta ja myös puheeni runko. Mutta tänään vielä suuri kiitos kaikille mukana olleilla ja kiitos myös mukavasti keskusteluista. Ja olihan se aikamoinen kunnia istua pöydässä yhdessä Juha Salmisen, Samuli Aron, Jari Mattilan ja Marika Aholan kanssa. Ja tottakai hyvä ystäväni Pentti Tarkkala ja miesten puolisto seurueessaamme. Legendoja kaikki miehet ja Mika Ahola enduromiesten taivaassa. Kiitos hänellekin niistä hetkistä joita hän vuosien aikana mantsan parissa meille suomalaisille antoi ja tarjoilija. Voittaja ja eilen myös Voittamattomaksi kruunattu.

Kiitos siis vielä kerran ja työmme yhdessä jatkuu.

Sunnuntai aamua Suomi. Talvesta ei vieläkään tietoa, mutta nyt jo säätiedotukset lupailee, että hieman viilenisi ja mentäisiin kohti talvea. Eikös se jo voisi sieltä tullakin. Tänäänä viikon ainoa vapaapäivä ja nautitaan siitä. Toki illalla vielä aikamoinen määrä papereita luettavana ja alkavan viikon duunit jo painavat päälle.

Näyttävätkö vihreät esimerkkiä?

Vihreät tekivät tänään esityksen, että vaaleissa vaalikaudet rajoitettaisiin kolmeen. Ville Niinistön johtama puolue siis haluaa rajoittaa eduskunnan, europarlamentin ja kunnanvaltuustojenkin kaudet maksimissaan kolmeen.

Mielenkiintoista on nähdä seuraavissa eduskuntavaaleissa miten vihreät itse toimivat? Näyttävätkö esimerkkiä vai jääkö esitys puhtaaksi populismiksi. Irtopisteiden keräämiseksi.

Jos itse pitäisi veikata niin 2015 eduskuntavaaleissa Vihreiden riveissä on tyytyväisenä edelleen mukana 1995 vuodesta lähtien kansanedustajana ollut Tuija Brax.

Ja eduskunnassa hyvin muistetaan miten aikanaan Annika Lapintie ja Pia Viitanen tekivät esityksen että kansanedustajana voi olla vain kaksi kautta. Kumpikaan ei heistäkään omaa esitystään noudattanut.

Mutta katsotaan nyt johtavatko vihreät maatamme esimerkillä. Epäilen.

No itse luotan siihen, että äänestäjät osaavat päättää kuka on heistä hyvä kansanedustajaksi ja kuka valtuutetuksi. Itse en lähtisi sitä rajoittamaan kuka politiikkaan voi lähteä. Siksi ihmettelen, että tällainen esitys vihreiltä tuli nimenomaan heidän demokratia-asiakirjassa? Siis demokratia-asiakirja joka siis merkittävällä tavalla rajoittaisi demokratiaa eli ihmisten oikeutta päättää siitä kuka maamme ja kuntiemme asioita hoitaa.

Hieno vapaapäivä takana. Ja se huipentui sitten tämän viikonlopun motorsportteeman mukaisesti F1-kauden päätösosakilpailuun. Brasilian GP ei jättänyt tälläkään kertaa ketään kylmäksi ja Sebastien Vettelin maailmanmestaruus – kolmas perättäinen – ratkesi vasta viimeisillä kierroksilla kaiken draaman jälkeen. Mutta kyllä tämän kauden nimi oli kuitenkin Kimi Räikkönen. Huikea paluu MM-sarjaan ja tänään MM-pronssin varmistuminen oli jotain sellaista mihin ei esimerkiksi Michael Schumacher ei pystynyt. Onnea siis Kimille jonka uraa olen saanut aikanaan urheilutoimittajana ja tv-toimittajana ja selostajana seurata varsin läheltäkin. Ja uskon, että ensi kaudella sama jatkuu. Olisiko se sitten jo sen toisen MM-kullan vuoro. Ja hieno uutinen oli myös Valtteri Bottaksen MM-tallipaikan varmistuminen Williamsille ja toivottavasti tämän päivän hyvä kisa tiimin puolesta avaisi vielä Heikki Kovalaisellekin tallipaikan. Se tosin näyttää kyllä nyt varsin epätodennäköiseltä.

Mutta huomenna jatketaan. Aamusta maakuntavaltuustoon Riihimäelle, sitten HAMK:n puhumaan liikenne ja kuljetusalan opiskelijoille ja illalla vielä oman kotiyhdistyksen Lopen Kokoomuksen syyskokous.

 

Kommentit