Maakuntapäivä

Blogi, maanantaina 20.02.2012

Normaali arki siis palannut senkin suhteen alkuvuoden kampanjakiireiden jälkeen. Tänään maakuntapäivä vie ensin Riihimäelle tämän oman alueemme kansanedustajien seutukuntatapaamiseen ja sen perään puolenpäivän jälkeen Hämeenlinnan yhdessä Tarja Filatovin, Johannes Koskisen ja Ismo Soukolan kanssa tapaamaan kaupungin vanhusneuvostoa ja vastaanottamaan heidän kannanottonsa ikälaista. Vanhuspalvelulain valmistelu on siis paraikaa käynnissä ja sen sisällöstä tänään tarkoitus käydä keskustelua. Illalla vielä Lopen asioita paikallisen kokoomuksen kokouksessa. Mukava tänäänkin saada mukaan jälleen uusia toimintaamme mukaan lähteneitä. Näyttää siltä, että kokoomustoiminta on aika hyvässä nosteessa Lopella. Kiitos mm. Niinistö Cafeta pyörittäneiden Sirpa Hopearuohon johdolla ja myös uusien kokoomusnuortemme.

Häme-päivää siis tänään tärkeiden asioiden parissa.

Hieman hymyillen lueskelin eilen perussuomalaisten Timo Soinin tiedotetta jossa hän syytti kokoomusta vastuunpakoilusta. Siis mies joka itse jättäytyi vaalivoittajana pois hallituksesta tekemästä päätöksiä ja kantamasta vastuuta huutelee nyt puskista tällaisia syytöksiä. No tottakai on helppo huomata olematon rikka toisen silmässä kuin malkaa omassaan. Olihan soinilaisilla kaikki mahdollisuudet lähteä hallitukseen kantamaan vastuuta omasta kotimaasta, mutta viime keväänä sellaista halua ja rohkeutta ei heillä ollut ja ehkäpä perussuomalaisten toinen reuna vastustikin ajatuksia ihan aidosti. Mutta taisi suurin syy olla se, että kaikki puolueet tiesivät, että nyt jo käynnissä olevasta kaudesta ei tule missään tapauksessa helppo. Kun valtiontalous on alijäämäinen ja kestävyysvaje 6-8 miljardia niin siinä on vaikea tehdä hallituksessa populismipolitiikkaa. Silloin hallitukseen tarvitaan aitoja vastuunkantajia ja siksi olen tyytyväinen, että mukaan löytyikin kuusi vastuullista puoluetta vaikessakin paikassa tietäen, että helppoja ratkaisuja ei tee kukaan tässä hallituksessa tällä kaudella. Mutta täytyy toki muistaa sekin, että ei lapset ja lapsenlapsemme meitä kiitä siitä mitä meidän olisi pitänyt tehdä, mutta emme tehneet vaan nimenomaan siitä mitä teimme maamme pelastamiseksi. Jätetään siis Soinin huutelut jälleen omaan arvoonsa. Ehkäpä niiden tarkoitus onkin vain saada huomio pois rakoilesta omasta ryhmästä ja sen vajoavasta kannatuksesta. Eduskunnassa jo viime viikolla veikkailtiin ryhmän jakaantumistakin… Sen sitten taas aika näyttää.

Nyt aamun lehdet ja kuppi kahvia ja menoksi.

Kello 17.08 ja mukana iltapäivä ihan kotona. Kolmenmaissa saimme päivän ohjelman läpikäytyä ja hetken siis ehdin tässä ihan vaan olla. Erittäin mielenkiintoinen aamupäivä ensin Riihimäen asemalla seutukuntamme asioiden parissa. Olimme kutsuneet kaikki kansanedustajat Riihimäelle ja hyvää keskustelua syntyikin. Samalla saimme myös muidenkin kansanedustajiemme tietoon alueemme viestejä ja toiveita. Esillä mm. pääradan remontti, kantatie 54 ja sen peruskorjaus ja risteysalueet, pohjavesisuojaukset, Räyskälän lentokentän tilanne tiukkenevien lupaehtojen puristuksessa ja myös puolustusvoimienkin toimenpiteet.

Riihimäeltä sitten Hämeenlinnaan Johannes Koskisen ja Ismo Soukolan kanssa vastaanottamaan Hämeenlinnan Vanhusneuvoston kannanottoa vanhuspalvelulakiin. Hyvä keskustelu aiheesta kaupungintalolla ja täytyy todella toivoa, että peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richarsson nyt vie Paula Risikon aloittaman lainsäädäntötyön nopeasti maaliin. En ymmärrä mikä tässä nyt oikein kestää. Samalla on tärkeää, että Guzenina pitää kiinni lupauksestaan, että lakiin kirjataan myös henkilöstömitoitus. Se on tärkeä osa tätä lakikokonaisuutta ja oleellinen osa myös sitä, että laille tulee riittävä vaikutusvoima. Tärkeää on myös pitää huoli siitä, että ikärajaa ei nosteta Risikon esittämästä 75 vuodesta ylöspäin. Itseasiassa koko ikärajasta pitäisi luopua ja tehdä laki joka vain takaa ikäihmisille oikean ja riittävän hoidon ja hoivan iästä välittämättä. No toivotaan, että peruspalveluministeri nyt keskittyy tähän tärkeimpään tehtäväänsä ja saamme lain eduskuntaan vielä tämän vuoden aikana.

Nyt hetki aikaa vielä kotona ja sitten kunnallisvaaliasioiden pariin.

Mukava Lopen Kokoomuksen kokous takana. Jälleen kolme uutta tekijää mukana ja pari vielä ei ehtinyt kokoukseen. Kiva. Mutta tänään siis hieman kuntavaaleja hahmottelimme ja myös kuntamme ajankohtaisia asioita. Ei niihin nyt sen syvemmälle. Aikanaan. Huomenna jatketaan eduskunnassa.

 

Kommentit