Maakuntahallitus ja kotikunnan kunnanvaltuusto

Blogi, maanantaina 16.09.2019

Tänään aikainen herätys ja suunnaksi Hämeenlinna. Maakuntahallitus tänään aamusta ja pohdintoja hieman siitä mitä nyt oikein on tapahtumassa nykyisille maakunnille ja millaisia sote-hallintoja maahan tulee. Tuntuu siltä, että jos aiemmalla kaudella oli avoimia kysymyksiä ja epävarmuuksia paljon, niin nyt on vain avoimia kysymyksiä eikä yhtään vastausta. Toiset hallituspuolueista puhuvat, että tulee vain uudet Sote-maakunnat ja nykyiset maakunnat jäävät hoitamaan muuta ja toiset hallituspuolueista taasen ovat edelleen vahvasti sitä mieltä, että uudenkin hallituksen ajama sote tulee rakentumaan monialaisten maakuntien varaan. Tiedätte minkä hallituspuolueen riveistä kukin on.

Onnittelemassa uutta perusturvajohtajaamme Kaisa Lepolaa ja kiittämässä uusiin tehtäviin siirtyvää Riitta Lehtistä yhdessä kunnanjohtajamme Mikko Salmelan kanssa. Tekijöitä molemmat! Kuva: Riitta Joutsi-Hänninen.

Avoimia kysymysmerkkejä niin paljon, että ne haittaavat jo maakuntien nykyistä pitkään epävarmana jatkunutta tilannetta. Nyt tarvittaisiin selkeitä askelmerkkejä eteenpäin ja kun näköpiirissä ei ole sellaista mallia mikä saataisiin tälläkään Rinteen hallituskaudella valmiiksi niin nyt olisi korkea aika siirtää sote-asia parlamentaariseen valmisteluun ja tehdä malli mikä viedään yhdessä maaliin ja hallituspohjista riippumatta myös arkeen ylivaalikautisena.

Kotikunnan valtuustossa tänään esillä mm. Lopen osavuosikatsaus. Taloussakkaa ja nyt pitää etsiä ratkaisuja miten tulevaisuudesta selvitään. Itse etsisin nyt ennen muuta vetovoimaa ja pitovoimaa parantavia ratkaisuja sillä en jaksa uskoa, että alasajamalla palveluita kunnan tilanne oikenisi. Palaan tähän syksyn mittaan, kun mm. ensi vuoden budjetin valmistelu etenee.

Valitsimme tänään myös kuntaamme uuden perusturvajohtajan. Sosiaalihuollon erityisasiantuntijana meillä jo toiminut Kaisa Lepola otti tehtävän vastuulleen, kun pitkään ja erinomaisella tavalla tehtävää hoitanut Riitta Lehtinen halusi hieman keventää työmääräänsä. Riitta on ollut yksi sellainen kuntamme viranhaltija jonka toimiin on voinut aina olla tyytyväinen ja luottaa. Hän mm. teki paljon sellaisia toimia joilla aikanaan oikaisimme silloin myös heikennyttä kuntataloutta. Nyt Riitta jatkaa hieman uusissa tehtävissä ja Kaisa ottaa päävetovastuu perusturvatoimesta. Kaisaan olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä ja olen varma, että hyvän johtajan alaisuudessa myös perusturvamme on tästä eteenkin päin.

Ja isona asiana otimme jälleen yhden askeleen kohti liikkuvaa tai toivottavasti joskus Suomen Liikkuvinta kuntaa. Valtuusto päätti yksimielisesti, että aloitamme jalkapallon tekonurmihankkeen Launosiin vielä tänä syksynä. Myös taajamien uudet kuntopisteet pian valmiit ja myös Eedilän ikäihmisten kuntopiste saadaan kuntoon vielä tänä vuonna. Isoja ja hienoja satsauksia kaiken ikäisten liikuntaan. Ja tänä vuonna vielä meidän pitäisi saada tekniseltä toimelta suunnitelmat uudesta sisäpelihallista. Valtuusto päätti, että suunnitelmat tehdään tänä vuonna ja tähän varattu myös määrärahat ja toivottavasti rakentamaan päästään parin vuoden sisällä.

Päivällä vielä työlounas mm. tiimini ja myös Kokoomusnuorten asioista. Hieman uuttakin taas ideoinnin alla ja myös vanhaa tuttuakin tulossa.

Kommentit