Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto Vanajanlinnaan – Timo Heinonen iloinen ystäviensä menestyksestä

Uutiset, maanantaina 06.10.2008

Hämeen Yrittäjät palkitsivat vuoden 2008 yrittäjinä Vanajanlinna Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vihman ja markkinointijohtaja Mika Walkamon. Palkinto luovutettiin Vanajanlinnan yrittäjille maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa Riihimäellä lauantaina.

– Tuntui hienolta kun hyvät ystävät saivat tällaista kiitosta tekemästään työstä. Linnalla on jotain sellaista mitä missään muualla ei ole. Yksi sellainen on aivan loistava henkilökunta, iloitsi yrittäjäjuhlaan yhdessä puolustusministeri Jyri Häkämiehen kanssa osallistunut kansanedustaja Timo Heinonen.

Vanajanlinnan nykyiset johtajat ovat toimineet yrityksen parissa vuodesta 1998. Palkinnon perusteluissa todetaankin, että määrätietoinen kehitys on nostanut Vanjanlinnan alueen maanlaajuisesti ja kansainvälisestikin matkailualan huippubrändiksi. Taloustutkimuksen tekemässä selvityksessä 2007 Vanajanlinna nousi kolmanneksi 180 kokouskohdetta vertaillussa tutkimuksessa.

Vanajanlinna ja sen yhteydessa toimivat kaksi golf-yhtiötä työllistävät yhteensä 180 työntekijää. Alueella vierailee yhteensä noin 100 000 vierailijaa vuosittain. Lisäksi keväällä 2008 Vanajanlinna teki Hämeenlinnan kaupungin kanssa sopimuksen 100 lomahuoneiston rakentamisesta, mikä lisää entisestään alueen vetovoimaa.

Maakunnallista yrittäjäjuhlaa juhlittiin Riihimäellä Valio-Areenalla usemman sadan yrittäjän voimalla. Juhlapuheen piti puolustusministeri Jyri Häkämies, joka kävi puheessaan läpi Suomen ja maailmantalouden nykytilaa ja sivusi myös kuntavaaleja.

– On erikoista, että osa pitää lähtökohtaisesti aina yrittäjien tuottamia palveluita kunnan itsensä tuottamia eettisesti huonompina. Tärkeintä pitää olla palveluiden saatavuus, laatu ja veronmaksajien niistä maksama hinta, totesi ministeri Jyri Häkämies juhlassa.

Juhlan musiikista vastasivat Riihimäen Rautatieläisten Soittokunta sekä Marion Rung yhdessä LaStradan kanssa. Lavalla nähtiin myös Riihimäen Nuorisoteatterin ryhmä ja oman osansa juhlaan antoi myös silmiä ikuistanut taiteilija Rauli Mård. Illan juontajana hääri riihimäkeläinen yrittäjä Jukka Kuronen.

Kommentit