Maailmanennätys puunistutuksessa – Kirkonkylän koulun oppilaskunta istutti puun Timo Heinosen kanssa

Uutiset, tiistaina 22.05.2012

Kestävän kehityksen ENO-verkkokoulun järjestämä puunistutuspäivä sai koululaiset liikkeelle myös Lopella. Kansanedustaja Timo Heinonen sai kutsun omalta entiseltä koulultaan mukaan tempaukseen ja luumupuu istutettiin kampanjapäivänä 22.5.2012 Kirkonkylän koulun pihalle. Tavoitteena on istuttaa vuoteen 2017 mennessä sata miljoonaa puuta, kun Suomi täyttää sata vuotta.

– Itsehän olen tällainen puuhullu. Tämä taisi olla tänä keväänä jo minulle ehkäpä kymmenes puu jonka istutin, hymyili Timo Heinonen aamun istutusurakan jälkeen.

Heinonen valitsi istutettavaksi puukseen luumupuun ja paikaksi vanhan tutun rinteen. Samalla paikalla aikanaan kasvoi puukoulunkin seinustalla hedelmäpuita.

– Muista lapsuudestani miten puukoulun ikkunasta näkyi luumuja ja kirsikoita joka syksy. Kun Milla-Mari Määttä-Pulkkinen haastoi minut puuntuojaksi niin eipä ollut vaikea keksiä paikkaa ja puuta, kertoi Heinonen.

Aiemmin Heinoselle johdolla on koululle jo istutettu omenapuita ja aikanaan Lopen Puulajipuistokin lähtiliikkeelle Heinosen aloitteesta.

– Silloin olimme koululaisten kanssa istuttamassa tätä laajaa puulajipuistoa Iso-Korkeelle. Se on kasvanut siellä upeasti ja saanut nyt seurakseen myös erikoispuiden Lopen Uupuneiden -puiston, muisteli Timo Heinonen.

Seuraavan kerran puuistutuksen maailmanennätystä jatketaan tulevana syksynä. Heinonen halusikin haastaa syksyksi jo uuden puuntuojan Kirkonkylän koululle.

– Ajattelin, että seuraavan puun Kirkonkylän koululle voisi viedä ja lasten kanssa sinne istuttaa koulun entiset opettajat. Jos vaikkapa Nikkolan Ritva, Liukkosen Seppo ja Kurjen Jussi ottaisivat yhdessä haasteen vastaan ja pyytäisivät mukaan kaikki muutkin koulun entiset opettajat, haastoi Timo Heinonen.

Kommentit