Lounais-Hämeessä. Forssaa ja Mitronia.

Blogi, maanantaina 24.02.2014

Tänään maakuntapäivä meni Lounais-Hämeessä. Mielenkiintoinen päivä Forssan uuden kaupunginjohtajan Sami Sulkon kanssa. Kaupungin ja seutukunnan asioita läpi ja sitten vierailulle Mitronilla. Korkeaa hämäläistä osaamista joka helpottaa miljoonien ihmisten liikkumista ympäri maailmaa niin rautatieasemilla, junissa, lentokentillä kuin kaupunkikeskuksissakin. Ja suomalainen osaaminen näkyy näissä näyttötauluissa mm. niiden toimintavarmuudella kovassa pakkasessa ja vaihtuvissa säissä. Katselkaapa ensi kerralla missä kaikkialla näette Mitronin tuotemerkin. Aika monessa meitä opastamassa.

Mutta kurkatkaapa Mitronin kotisivut: Mitron.

Kiitokset vielä Lounais-Hämeeseen erittäin antoisasta päivästä ja Mitronille mielenkiintoisesta vierailusta. Jälleen katselen maailmaa uudella tavalla.

Nyt Loppea kohden ja iltapäivä ensin puheenjohtajiston parissa ja sitten kokoomuksen ryhmäkokous ja kunnanhallitus.

Lopen kunnanhallituksen kokous sujuvasti läpi. Launosten koulun remontti laajenee ja kasvaa yli 4 miljoonan euron hankkeeksi. Kunnanhallitus päätti tänään esittää valtuustolle, että vanha ns. asunto-osa puretaan koululta ja korvaavat tilat rakennetaan uuden eskaritalon yhteyteen. Uusi talo rakennetaan samalla vanhan koulun yhteyteen ja näin koulusta saadaan aikaan toimiva kokonaisuus. Valtuusto vielä pohtii asiaa varmasti ja myös sitä, että siirretäänkö Läyliäisten koulun laajennusta samalla yhdellä vuodella eteenpäin. Kunnanhallitus tätä esitti yksimielisesti, mutta uskoisin, että valtuustossa aihe tulee puhuttamaan.

Muuten kunnanhallituksen esitykset sujuvasti päätökseen ja eteenpäin. Koko esityslista löytyy ja pian myös pöytäkirja kuntamme nettisivuilla www.loppi.fi. Ja mielelläni kerron lisääkin vaikka en siis kunnanhallituksessa itse päätöksiä olekaan tekemässä vaan valtuustonpuheenjohtajana vain seuraamassa kh:n toimintaa ja toisaalta valvomassa myös valtuuston ”etua”. Mutta itse pyrin aina istumaan kunnanhallituksen kokouksissa paikalla vaikka en itse päätöksiin saakaan osallistua. Pysyn ajantasalla missä Lopella mennään ja mitä tulossa.

Mutta kello nyt jo 21.33 ja huomenna aikainen meno Helsinkiin. Erinomaisen hyvä maakuntapäivä takana ja monta uutta asiaa takataskussa ja mielessä.

 

 

 

Kommentit