Loppilaislähtöinen Reija Maunula läpi Karkkilan valtuustoon

Uutiset, maanantaina 07.09.2009

Karkkilan, Kauniaisten ja Vihdin kuntavaalit uusittiin sunnuntaina syyskuun alussa, koska viime vuoden 2009 lokakuussa yli 230 ääntä jäi kirjautumatta sähköisen äänestyksen kokeilussa. Uusintavaalit eivät kuitenkaan saaneet väkeä liikkelle ja jopa yli puolet äänioikeutetuista jätti äänestämättä toista kertaa. Alhaiset äänestyprosentit eivät kuitenkaan vaikuttaneet tulokseen paljoakaan ja voimasuhteet säilyivät lähes muuttumattomina kaikissa kolmessa kunnassa.

Henkilöt kuitenkin vaihtuivat valtuustoissa jonkin verran. Vielä viime syksynä varavaltuutetuksi jäänyt loppilaislähtöinen Reija Maunula (kok) oli yksi uusinnan onnistujista. Maunula lisäsi äänimääräänsä merkittävästi ja nousi selkeästi uuteen kaupunginvaltuustoon. Vasta 23-vuotias Reija Maunulan äänisaalis uusinnassa oli 55 ääntä ja tällä äänimäärällä hän oli kokoomuslaisista jo viides läpimenijä.

– Ehdottomasti Reija ansaitsi paikkansa valtuustoon. Viime syksyn kuntavaalien jälkeen ja jo ennen niitäkin hän osoitti olevansa osaava ja innostunut kuntavaikuttaja. Nyt menneen vuoden aikana Reija on osallistunut moniin koulutuksiin ja ollut myös aktiivinen keskustelija julkisuudessa ja mediassakin, kiitteli kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen oli mukana Karkkilan kuntavaalikampanjasa aktiivisesti osallistuen mm. kolmeen eri tori- ja Korva-Kahvila –tilaisuuteen ennen vaaleja. Heinonen olikin tyytyväinen karkkilalaisten intoon tehdä vaalityötä.

– Oli hieno nähdä, että uusintakierros ei ollut kuitenkaan vienyt ehdokkailtamme intoa ja halua tehdä vaalityötä. Moni kertoi meikäläisten tehneet työtä nyt jopa kaksinverroin enemmänkin, kertoi Timo Heinonen.

Vaalityöstä huolimatta äänestysprosentti putosi reilusti kaikissa kolmessa kunnassa. Karkkilassa uurnilla kävi 46,3 prosenttia äänioikeutetuista. Viime lokakuussa osuus oli 59,7 prosenttia. Myös Vihdissä äänestämässä kävi alle puolet äänioikeutetuista, 41,7 prosenttia. Kauniaisissa äänestysprosentti laski 64,1:een. Luku oli yhä korkeampi kuin koko maan keskiarvo viime kuntavaaleissa. Uusintavaalit säilyttävät puolueiden väliset voimasuhteet lähes ennallaan.

Kommentit