Loppilaisia syysretkellä eduskunnassa ja Komediateatteri Arenassa Vakavia asioita kyselytunnilla ja naurua teatterissa

Uutiset, perjantaina 14.12.2007

Lopen Kokoomuksen järjestämä retki eduskuntaan ja Komediateatteri Arenaan keräsi suuren osallistujamäärän, ja liput varattiin kahdessa päivässä. Mukana oli loppilaisia ja muutama riihimäkeläinenkin. Yhteensä noin 60 vierasta saapui torstaina 13.12. Timo Heinosen kutsumina eduskuntaan tutustumaan taloon ja seuraamaan kyselytuntia.

Perinteisen eduskuntatalokierroksen jälkeen vieraat siirtyivät istuntosalin lehtereille odottelemaan hallituksen suullisen kyselytunnin alkua. Samalla kansanedustaja Timo Heinonen kertoi kotikuntansa vieraille oman työnsä alkutaipaleesta eduskunnassa. Yllätyksenä vieraita tervehtimään saapui myös pitkäaikainen kokoomuksen kansanedustaja ja kaikkien tuntema Ben Zyskowicz, joka kertoi vieraille istuntosalityöskentelystä ja myös Heinosen aloituksesta kansanedustajan työssä.

Kyselytunnilla ministereille esitettiin useita kysymyksiä, kuten tapana on, ja Heinonenkin pääsi yhden kysymyksen ministereille esittämään. Aiheena oli pohjavesisuojauksien puute monilta keskeisiltä vedenottamo- ja pohjavesialueilta pääteiden varsilta ja jopa alta. Kysymys nousi esille Nokian vesitragediaa käsitelleessä keskustelussa, mutta valitettavasti Heinosen kysymyksen asianomainen ministeri Sirkka-Liisa Anttila poistui hallituksen aitiosta juuri ennen vastausta. Tämän vuoksi hallitus ei kysymykseen tällä kertaa vastannut.

– Olin hieman hämmentynyt että hallituksestamme ei vastausta löytynyt. Paikalla oli kuitenkin mm. liikenneministerimme. Aihe on todella vakava ja esimerkiksi meillä Lopella pohjavesisuojauksia kantatie 54:llä ei ole ja yksi rekkaonnettomuus niin pohjavetemme on lopullisesti tuhoutunut. Asia on vakava ja tulen vaatimaan hallitukselta vastausta tähän myöhemmin kun en nyt saanut, ihmetteli Heinonen.

Kyselytunnin päätyttyä joukko siirtyi Komediateatteri Arenaan Hakaniemeen, jossa oli vieraille varattu hieman suolapalaa ja kahvia. Samalla oli mahdollisuus keskustella Timo Heinosen kanssa päivänpolttavista aiheista, ja odotteluaika ennen näytöstä sujui rupatellessa.

Illan teatterinäytöksenä oli poliittinen satiiri Lumikki ja Seitsemän Älykääpiötä. Lavalla nähtiin muun muassa Eero Melasaniemi, Titta Jokinen, Kiti Kokkonen, sekä Tanssii Tähtien kanssa ohjelmasta tuttu pari Kristiina Elstelä ja Marko Keränen. Ere Kokkosen ohjaama revyy viihdytti katsojia kahden tunnin ajan ja kirvoitti yleisöstä naurua sketseillään ja roolisuorituksillaan.

Suuren suosion kerännyt yhdistetty eduskunta- ja teatteriretki tuskin jää viimeiseksi laatuaan. Kansanedustaja Timo Heinonen kertoikin, että mikäli kiinnostusta edelleen löytyy, pyritään samantyyppinen vierailu järjestämään. Vaikkapa jo keväällä, jotta kaikki nyt rannalle jääneet mahtuvat myös mukaan.

– Tällaiset retket ovat mitä parhainta yhdessäoloa ja toivonkin että eri yhdistykset ottavat yhteyttä jos haluja eduskuntavierailulle on, totesi Heinonen.

Kommentit