Helsingin Sanomat: Kolme suurta tasoissa – kokoomuksen kannatus hieman laskenut

Uutiset, sunnuntaina 16.12.2007

Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan ns. kolme suurta puoluetta ovat tasoissa virhemarginaalin sisällä. Sdp ja keskusta ovat hienoisesti kokoomuksen edellä, jonka kannatus on syksyn aikana kääntynyt laskuun. Sdp:tä ja keskustaa kannattaa 22,3 prosenttia suomalaisista ja kokoomusta 21,5 prosenttia.

Tutkimus paljastaa sen, että syyskuuhun verrattuna kokoomuksen kannatus on laskenut peräti 1,1 prosenttia. Myös keskustan kannatus on laskenut.

– On luonnollista, että syksyn isot ja vaikeat asiat näkyvät kannatuksessa. Eduskuntavaaleissa keväällä saimme 22,3 prosenttia äänistä ja tähänkin verratuna miinus on 0,8 prosenttia. Uskon kuitenkin, että lukuisat hyvät asiat joita olemme saaneet aikaan ja saamme aikaan korjaavat tilannetta jo heti ensi vuoden alkupuoliskolla, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen tuoreimpia kannatuslukuja.

Kokoomus vaalivoitto maaliskuussa oli suuri ja lisäsi kannatustaan kaikista puolueista eniten peräti 3,6 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus maaliskuun eduskuntavaaleissa oli 22,3 prosenttia ja tämä toi puolueelle toiseksi suurimman puolueen aseman. Kokoomuksen kansanedustajien lukumäärä nousi kymmenellä ja kaikkiaan se sai 50 edustajaa ja ääniä koko maassa 616 519, lähes 99 000 ääntä enemmän kuin 2003.

Tuoreimmassa gallupissa hallituspuolueista parhaiten pärjäsi vihreät. Puolueen kannatus on noussut 0,4 prosenttia ollen nyt 9,4. Helsingin Sanomien julkaisemaan tutkimukseen haastateltiin 2423 ihmistä marras-joulukuun vaihteessa.

Kommentit