Loppijärvi sinnittelee helteessä. Sinilevä ei ainakaan vielä kiusaa.

Blogi, keskiviikkona 23.07.2014

Kaunis Loppijärvemme sinnittelee nyt kirkkaampana kuin mies muistiin. Muutama edellisvuosi on ollut synkkiä ja järvemme sairastanut oikein kunnolla. Onneksi kuitenkin koko ajan on työtä järven parantamiseksi määrätietoisesti jatkettu ja toivottavasti työ nyt tuottaa tulosta. Ihmeparantumiseen ei kuitenkaan kannata uskoa eikä sellaista odottaa. Järven korjaustyö on pitkäprosessi jossa otetaan askelia varmasti taaksekin päin. Siksi tärkeä osa tätä työtä on myös tutkimustyö mm. järven sisäisestä kuormasta. Samaan aikaan on rakennettu kosteikkoja ja laskeutusaltaita ja sellaiset pitäisi nyt saada jokaiseen ojaan ja jokiuomaan. Uusi tuleva kuorma pitäisi saada ensin nimimiin ja sitten hoitotyöt mm. hoitokalastus ja muut tuottaisivat parhaiten tulosta.

Loppijärvellä on tehty ammattilaisten toimesta arvokasta työtä vuosikausia. Loppijärven Ystävät tärkeänä jakokuntien ja kalastuskuntien kanssa. Myös kalanistutuksia on tehty ja tänä kesänä järvestämme onkin kehittynyt yksi parhaista kuhavesistä. Suurin taitaa olla nyt naapurin 6,5 kiloinen ja kolmen neljän kilon kuhia on saatu kymmeniä. Myös rapuja on järveemme istutettu ja nyt seurataan sitä kuinka kanta on pärjännyt ja saadaanko vanha jokirapujärvi pelastettua nyt uudestaan rapuvedeksikin. Ja järvellä nyt myös käynnissä koekalastuksia. Täytyy hattua nostaa näille tekijöille ja jälleen syksyllä olen lupautunut lapiomieheksi mukaan myös hoitokalastuksiin.

Itse en järven hoitotyöstä ja kunnostyöstä paljoa ymmärrä. Siksi olemmekin kolmen kaverin kanssa päättäneet kantaa oman kortemme kekoon järjestämällä varainkeruuta ammattilaisten hyödynnettäväksi. Näin syntyi useampi vuosi sitten I love Loppijärvi -kansalaiskeräys ja näille rahoilla on mahdollistettu osaltaan mm. suuri Kyyniönlahden kosteikko ja rahoitettu monenlaisia hoito- ja kunnostöitä ja tutkimustakin. Uusi kansalaiskeräys on nyt käynnissä Rakkaudesta Loppijärveen ry:mme toimesta. Juha Majasalmen, Juha Leppäsen ja Jarmo Laukkasen kanssa olemme organisoineet uuden jatkokeräyksen aimmella hyvälle kampanjalle. Rakkaudesta Loppijärveen -keräyksen lupanumero on 5590/6003/2014 ja toimeenpanoaika nyt 14.5.2015 asti. Toimeenpanoalue on Lopen kunnan alue ja keräyslippaita on kolme Lopen Shellillä, Neste Lopella ja Mikkolan Suoramyyntitilalla Maakylässä. Myös suora lahjoitus pankkiin onnistuu Etelä-Hämeen Osuuspankki, Rakkaudesta Loppijärveen ry: FI06 5253 1520 0697 75.  Keräysvarat käytetään lyhentämättöminä Loppijärven hoito-, kunnostus- ja tutkimustyöhön. Toimenpiteistä päättävät ammattilaiset aina tapauskohtaisesti eli mitä ja milloin on järkevä tehdä.

Ota sinäkin haaste vastaan ja auta kaunista järveämme. Pienistäkin summista kertyy yhdessä potti jolla saamme paljon aikaan. Ja voit myös haastaa ystäväsi mukaan keräykseen.

Tänään kauniin lomapäivän nautin järvellä. Vesi kirkkaampaa kuin pitkään aikaan ja paljon kuhaveneitä vesillä ja uimareitakin monilla laitureilla.

Loppijärvi, mä rakastan sua.

 

Kommentit