Hurja-Ero mukaan Kuninkuunraveihin.

Blogi, tiistaina 22.07.2014

Tänään tehtiin loppilaista ravihistoriaa. Siis jo vajaa kaksi viikkoa ennen Kuninkuusraveja. Tänään nimittäin Porissa valittiin hevoset tämän vuoden Kuninkuus- ja Kuningatarkilpailuun ja mukana ensimmäistä kertaa loppilainen kaksikko Hurja-Ero ja ohjastajanaan Jari Nylund. Kevään pienen flunssan jälkivaivojen jälkeen Eero vertyi erinomaiseen kisakuntoon juuri valintojen alla ja St Michel -ajon hyvä vauhti vakuutti valitsisijat Eero nostettiin Suomen 12 parhaan oriin joukkoon taistelemaan kuninkuudesta.

Kuninkuuskisassa ovat mukana oriit: Boker, Camri, Elias Intomieli, Hullumies, Hurja-Ero, Köppinen, Metkutus, Rapin Aatos, Rikelme, Tapsan Tahti, Vieskein Valo ja Virijori sekä varalla Ponnen Onni ja Keisar. Eturivistä Hurja-Eron kanssa avausmatkoille starttaavat kovat Virijori, Camri, Rapin Aatos, Hullumies, Metkutus, Boker ja Elias Intomieli.

Kuningatarkisaan osallistuvat Aino-Ilona, Hopihopi, Kemun Tutu, Martsa, Mian Mari, Mokomani, Saaga S, Sekottaja, Topin Musta, Vaiva, Vislakka ja Yllin Kyllin sekä varalla Noriko ja Pristiina.

Reilun viikonpäästä sitten jännitetään miten loppilainen Hurja-Ero pärjää kovassa seurassa. Upea hevonen on loppilaiselta Kyösti Hagertilta varsana Jari Nylundille ja Minna Varikselle tullut ja nyt 12-vuotiaana ura huipentuu siihen tavoiteltuun ja himoittuun kuninkuuskisaan. Jo mukana olo on kova juttu ja siitä onnea kaikille ja toivottavasti myös juoksu sujuu suuren yleisön edessä. Ennakkosuosikkina Poriin lähtee varmasti Vieskerin Valo ja rinnallaan sitten viime vuoden kakkonen Virijori ja kolmonen Camri. Nousukuntoinen Köppinen on myös kova sana tänä vuonna ja se Lopen Hurja-Ero.

Hieno kesäpäivä sai siis superuutiset Porista. Nyt kohti Poria ja täyttä ravia. Niin ja täytyyhän ne ennakkosuosikit myös tammoihinkin heittää. Olisiko tämän vuoden Ravikuningatar Vislakki? Näin uskon ja rinnalla kisassa menee varmasti Yllin Kyllin ja viime vuoden kakkonen Saaga S.

Hallitsevat kruunupäät eivät siis tänä vuonna titteleitään ole enää puolustamassa. Kuningatar Marimin ja Kuningas Erikasson saavat siis uudet manttelinperijät.

Kesäpäivä siis tänään tällaisissa tunnelmissa. Aurinko on meitä hellinyt ja mikäs tällaisella säällä paremmin maistuisikaan kuin viinimarjat ja metsämansikat suoraan pihasta ja jääkylmä vesi. Ja kirkas kaunis Loppijärven vesi. Onneksi järvemme nyt paremmassa kunnossa kuin mies muistiin, mutta pahaa pelkään, että sinilevää vielä tämäkin loppukesä meille tarjoaa. Työtä siis jatkettava. Mutta nyt lomapäivän kruunaan saunalla ja Loppijärven virkistävällä pulahduksella.

 

 

Kommentit