Loppi Soitto alkoi…. Torstain Musiikkihartaus veti Vanhan kirkon täyteen

Uutiset, torstaina 19.08.2010

Jo 4. kerran järjestetty Loppi Soitto –musiikkitapahtuma alkoi torstain Musiikkihartaudella. Lopen Vanhassa kirkossa järjestetty sellisti Olli Varosen konsertti ja hartaushetki veti kirkon viimeistä paikkaa myöten täyteen ja kaunis kesäilta sai upean huipennuksen. Varosen iltakonsertti avasi koko viikonlopun mittaisen musiikkitapahtuman, jonka tämän vuoden teemana on jousisoittimet.

– Kaunis tilaisuus. Sello on upea soitin ja Olli Varosen käsissä se soi mitä kauneimmin. Tottakai Vanha kirkomme on myös sellainen paikka jossa on aivan ainutlaatuinen tunnelma, kertoi Timo Heinonen.

Illan ohjelmassa monessa Euroopankin maassa konsertoinut sellisti esitti omaa tuttua konserttiohjelmistoamaan mm. J.S. Bachin Soolosellosarjan no 3 C-duuri. Musiikin lisäksi Lopen kesän torstai-iltojen tapaan kirkossa kuultiin myös lyhyt kirkkoherra Tuomas Hynysen iltahartaus ja viikontekstiä lukivat Ritva Hirvonen ja Pekka Perko.

– Loppi Soitto on kyllä lunastanut paikkansa nopeasti. Itseasiassa jo neljä vuotta sitten ensimmäinen kerta osoitti, että kyllä, tällaiselle loppukesän konserttisarjalle on tilausta, kiitteli Heinonen.

************************

LOPPI SOITTO – musiikkitapahtuma 19.-22.8.

Jo neljättä kertaa Lopen seurakunta järjestää yhdessä kunnan kultturitoimen kanssa Loppi Soitto – musiikkitapahtuman elokuun loppupuolella, teemana tänä vuonna jousisoittimet.

to 19.8. klo 20 Musiikkihartaus Vanhassa kirkossa
Olli Varonen, sello
(vapaa pääsy)

pe 20.8. klo 19 ” Il dolce suono – Suloinen ääni” Lopen kirkossa
Jutta Holmberg, sopraano, Seeli Toivio, sello ja Lily-Marlene Puusepp, harppu
(vapaa pääsy, ohjelma 5 e)

la 21.8. klo 18 Taitureiden ilta Lopen kirkossa
Martin Stacey, urut (Englanti) ja Jyrki Lasonpalo, viulu
(vapaa pääsy, ohjelma 5 e)

su 22.8. klo 10 Messu – ”musiikkia kevyemmin” Lopen kirkossa
Soitinyhtye: Sanna Mansikkaniemi, viulu, Kari Mononen, kitara,
Juho Aarnio, basso ja Taina Sulkanen, piano
(vapaa pääsy)

Kommentit