Häme on julistautui Suomen Rapumaakunnaksi – Raimo Honkavuori ensimmäinen rapukuningas

Uutiset, sunnuntaina 22.08.2010

Häme julistautui elokuun 21. päivänä virallisesti Suomen Rapumaakunnaksi. Hämeenlinnassa järjestetyssä juhlallisuudessa maakuntajohtaja Juhani Honka luki rapujulistuksen ja herkkujen lomassa kruunattiin myös ensimmäinen Rapukuningas. Rapukruunu painettiin hämeenlinnalaisen opetusneuvos Raimo Honkavuoren päähän.

– Hieno tilaisuus. Sää suosi ja väkeä Reskalla riitti. Ensimmäisestä kerrasta on hyvä kasvattaa juttua ensi vuonna ja olen vakuuttunut, että tästä tulee vielä kova juttu, kiitteli paikalla tilaisuudessa ollut kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinonen kertoi myös itse olevansa suuri rapujen ystävä ja kotijärvestä Loppijärvestä on tänäkin suvena nostettu kymmenittäin saksiniekkoja.

– Itse en ole ravustamaan ehtinyt, mutta serkkuni on hoitanut hommat niin hyvin, että pöytään saadaan kaunis kasa punaisia herkkuja, kertoi Heinonen.

Rapukuninkaan tehtävä on kuninkuusvuotensa aikana tehdä rapuja tunnetuksi kouluissa ja oppilaitoksissa. Heti kruunauksen jälkeen Honkavuori esittelikin kokkaustaitojaan Vanajanlinnan Keittiömestari Mika Jokelan kanssa juhlaväelle.

Rapumaakunnan titteli sopii hyvin Kanta-Hämeelle, sillä Hämeen alueelta saadaan noin puolet koko maamme rapusaaliista ja saalistetaan jopa 70 prosenttia maan täpläravuista.

Kommentit