Loppi saa lopulta majoitustilat bussilastilliselle – Räyskälän Suuri Huvila helpottaa myös Marskin Majan tarpeita

Blogi, keskiviikkona 28.03.2018

Eilen kävin katsomassa remonttia vanhalla Räyskälän kansakoululla. Kunta myi leirikeskuksena koulun loppumisen jälkeen toimineen koulun Evon Luonnolle talvella ja nyt paikka valmistautuu tulevaan kesään Lopen Räyskälän Suurena Huvilana.

Muutama ottamani kuva Räyskälän Suuren Huvilan remontin keskeltä. Pian paikka valmis eli kannattaa varata jo kesän parhaat hetket tai siis paikka niille kesän parhaille hetkille!

Yrittäjä Kaj Järvisen ja paikan ”isännän” Marko Lappeteläisen johdolla on loppilaisten yrittäjien ja tekijöiden johdolla tehty pieni ja isompikin ihme. Paikka on kokenut täydellisen peruskorjauksen ja ilmeen muutoksen ja pian talossa majoittuu se tarpeellinen eli bussilastillinen väkeä. Vanhat luokkahuoneet ovat muuttuneet tyylikkäiksi pääasiassa kahden hengen huoneiksi ja vanhat terveyssisaren tilat ja talon asunnot muuttuvat lähes eräsviiteiksi. Yleiset tilat ovat kokeneet myös täydellisen muutoksen kuten saunatkin ja vanhaan klapivarastoon rakentuu Räyskälän pikku-Spa suurine saunoineen ja porealtaineen. Ulkona lisäksi lämpiää kaksi isoa paljua ja tietenkin muutaman askeleen päässä odottaa Kaartjärven puhtaat aallot.

Aivan valmis paikka ei vielä eilen ollut kun nurkkia kävin katsomassa, mutta jo nyt voin sanoa, että kannattaa tulla kauempaakin. Mahtavaa omaa rauhaa luonnon keskellä vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Vieressä upea Lopen Erähuvila, Räyskälän lentokenttä, Poronpolun ja Samon retkeilyreitit ja laavut ja nuotiopaikat ja tietenkin se helmemme Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja. Nyt siis majan illallisen jälkeen voi jäädä myös yöksi Lopelle ja vaikka koko bussilastin voimin. Räyskälän Erähuvilalle saa aamuksi valmiit aamupalat ja illallisetkin, mutta itsekin saa toki kokkailla ja tehdä. Monien mahdollisuuksien paikka.

Täältä lisää infoa Räyskälän Suuresta Huvilasta. Ja tässä pienempi, mutta aivan ihastuttava Räyskälän Erähuvila. Ja paikoilla etäisyyttä toisiin vain se kuuluisa kivenheitto ja ympärillä upea Etelä-Suomen erämaaluonto Pirunlinnoineen ja satoine järvineen.

Hienoa jälkeä tehneet rakentajat ja yrittäjä! Olemme Lopelle iloisia ja ylpeitä, että Evon Luonto Kaj Järvisen johdolla tekee sen mitä olemme Lopella vuosikausia kaivanneet. Vain hämäläinen vaatimattomuus estää käyttämästä isompia sanoja kuin, että on Helmi!

Eilen siis kävin Markon opastuksella katsomassa remontin etenemistä ja pian kaikki onkin valmista. Kannattaa siis varata paikka pian sillä luulen, että kesä myydään hetkessä loppuun!

….

Tänään ehdin vielä leikata omenapuut Mummulassa ja myös muutaman Lopen kunnan omenapuun kävin leikkaamassa. Olen omenapuita aika paljon lahjaksi antanut ja tänään leikkasin mm. entisen kunnanjohtajamme Karoliina Frankin omppupuun ja myös entisen kirjastonjohtajamme Tarja Toivosen omenapuun kirjaston pihamaalla. Pian saadaan satoa kaikkien ohikulkevien iloksi. Suut makiaksi.

Huomenna vielä Helsinkiin ja sitten pääsiäistä kohden. Lappiin tarkoitus suunnata.

 

Kommentit