Loppi päivää.

Blogi, maanantaina 08.04.2013

Tänään maakuntapäivä menee ihan kotikunnassa. Aamusta nyt töiden parissa kotipöydän ääressä ja sitten Lopen Kirkonkylän Koululle ja iltapäivällä Juhani Peltosen Kirjallisuusseuran työryhmäkokous kunnantalolla. Siinä nyt jotain alkuun.

Niin ja myös Lopen vapusta on myös jo kyselty… Laitetaanpa siis lyhyesti tännekin.

Eli perinteinen kaikkien yhteinen VI Lopen Sinivalkoinen Wappu kokoaa tänäkin vuonna väkeä kirkonmäen juurelle. Kuudetta kertaa järjestettävä tilaisuus alkaa vapunpäivänä 1.5.2013 klo 10.30 Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla ja tällä kertaa vapun puhujaksi on lupautunut Seppo Kuparinen.

Teemana tällä kertaa Lopelle tulleet karjalaiset ja se miten he silloin ja tänäänkin värittävät jäyhään hämäläiskuntaa. Lopen Sinivalkoisessa vapussa ovat aiemmin puhuneet Hannele Yrjö-Koskinen, Tarja Toivonen, Ahto Gåpå, Pekka Perko ja viime vuonna Lopen luonnosta puheen pitänyt Risto Nurmi. Perinteen mukaan laulutervehdyksen tilaisuuteen tuovat Timotein kuoron laulajat. 

Sinivalkoinen Wappu on kaikkien loppilaisten ja kesäloppilaisten ja muualtakin tulevien yhteinen vappujuhla. Tilaisuudessa juhlitaan siis vappua niin suomalaisen työn ja työntekijöiden kuin kevään ja ylioppilaidenkin juhlana.

..

Ja puffataan nyt samalla myös jo tätäkin tulevaa:

Kartanoputiikin ja Timon 
III Muotia ja Kevättä 
Lauantaina 25.5 klo 11-17. 

Muotinäytökset klo 13 ja klo 15 tyylikonsultti Leena Sarven johdolla. Näytöskoordinaattorina Tommi Peltonen. 

Muotinäytöksessä Putiikin kevään ja kesän uutuuksia ja uniikkeja rintaloita. Malleina mm. Miss Globe Kati Kokkonen, Yasine Samb, Patisse A Lody, Fatbardhe Hetemaj, Derya Özgün, Tanja Salmi, Miss Suomi kisasta tutut Anne Nurminen ja Minna Nikkilä. Ja upeita malleja Lopelta ja lähialueelta. 

Paikalla muotisuunnittelija Jukka Rintala ja visualisti Matti Vaskelainen. 

Halavatun Papat trio esiintyy n. klo 12 ja klo 14. 

Paikalla vaate-esittelijöitä. Marskin Majan kaffeteriateltta. 

Mutta nyt siis maanantain pariin.

Kello 20.02 ja päivä mennyt todellakin vauhdilla. Ensin aamupäivä koululla ja sitten iltapäivä kunnantalolla. Ja nyt voi jo hyvin lisätä tähän Lopen tapahtumien mainosketjuun myös Juhani Peltosen Kirjallisuustapahtuman. Tänä vuonna järjestämme perinteisen tapahtumamme torstaina 16.5. klo 17.30 kirjaston Fallesmannissa. Ohjelmaan palaan myöhemmin, mutta päivä kannattaa laittaa kalenteriin jos hyvä sanankäyttö ja kirjallisuus on lähellä sydäntä.

Tänään muistelimme myös seuramme perustamista ja historiaa ja mm. sitä kuinka nyt jo edesmennyt Kalevi Sorsa oli seuraamme laittamassa pystyyn ja johti myös puhetta minua ennen seuran kokouksissa. Ja onhan näissä tapahtumissa koettu ja nähty monenlaista. Tänään puhuimme myös siitä, jos saisimme yli 10 vuoden kirjallisuustapahtuma-anninkin jossain vaiheessa Risto Nurmen toimesta kansiin. Se olisi arvokas ja tärkeä juttu.

Loppi-päivä näin päätökseen. Tosin illalla vielä Riihimäelläkin. Huomenna sitten jatkamme eduskunnassa ja näyttää siltä, että tälläkään viikolla ei paljon nostella tarvitse. Kaasu pohjassa saa siis mennä.

 

Kommentit