Lopesta Suomen liikkuvin kunta – Uusittu urheilukenttä otettiin virallisesti käyttöön

Blogi, tiistaina 25.08.2020

Sisko Keskitalo pyöritti vuosikymmenten ajan Lopen kunnan nuoriso- ja liikuntatoimea. Joutsin Riitan kanssa ollaan niitä Siskon kasvatteja ja kiitollisia siitä. En olisi tällainen ilman Siskoa. Ikuisesti hänelle kiitollinen.

Hieman tunnelmakuvia kentän avajaisista ja vuoden 2019 urheilijoiden ja liikkujien palkitsemisista. Mitaleja ja liikunnan riemua! Tässä loppilaiset ammunnan menestyjiä.

Mainio Helmi Aalto palkittiin Vuoden Nuorena. Tässä tämän päivän ”siskojen” eli nuorisotoimen tiimin kanssa Helmi palkintojenjakotilaisuudessamme.

Kunnon kuntalaisena palkittiin Lindgrenin Jarmo, joka on tehnyt valtavan työn loppilaisen urheilun ja seuratoiminnan parissa.

Savolaisen Markun haastateltavana loppilaiset Cocksin-käsistytöt.

Etelä-Hämeen Tanssiopiston nuoria palkittiin tänään pitkästä työstä baletin parissa. Olikohan se 80 000 tuntia mitä tytöillä oli jo balettia takana?

Vanha Lopen Suojeluskunnan pallokenttä peruskorjattiin 2019 moderniksi yleisurheilukentäksi. Vanha kenttä oli aikanaan remontoitu pesäpallokentästä yleisurheilukentäksi ja nyt tehdyssä isossa peruskorjauksessa urheilukenttä sai mm. nykyaikaisen juoksuratojen pinnoitteen ja koki muuten täydellisen remontin niin vesienhallinnan kuin kaiken muunkin osalta. Kenttähän valmistui jo viime vuoden lopulla ja se otettiin jo silloin käyttöön, mutta virallisia avajaisia pääsimme viettämään vasta tänään alkuvuoden koronavitsausten myötä.

Kenttä on ollutkin hyvässä käytössä. Sitä on tietenkin käyttäneet yleisurheilijamme juuri Suomen mestaruuden voittaneen Emmi Malon johdolla, mutta myös Lopen Urheilijoiden lasten yleisurheilukoulu ja myös mm. salibandyn pelaajat kuntoharjoittelussa ja myös treenien yhteydessä alkulämpöisten paikkana. Ja on ollut mukava huomata, että hyvä pohjainen urheilukenttä on saanut myös monet kuntokävelijät sinne liikkumaan ja myös läheinen kuntopiste ja ikäihmisten toimintapiste ovat olleet kovassa käytössä. Juuri sellaista toimintaa mitä ainakin itse erityisen paljon olen kuntaamme toivonut.

Kentän keskialueella on mahdollista myös pelata pallopelejä ja toivottavasti jossain vaiheessa saamme myös tuon keskialueen muutettu kivituhkalta aidoksi nurmikentäksi. Lisäisi paikan käyttöä entisestään myös mm. jalkapallon harrastuskenttänä. Juurihan nimittäin avasimme uuden tekonurmikentän Launosiin erityisesti jalkapallon ja naisten ja koululaisten pesäpallon käyttöön. Tuo kenttä siis palvelee FC-Lopen pelitoimintaa ja toivottavasti saisimme ensi vuoden budjettiin myös varauksen sille, että poikittaiskenttien pituutta voitaisiin hieman lisätä, jos Palloliitto ei 11-12-vuotiaiden pelejä nykymitoissa siellä salli pelattavan. En ymmärrä miksi tätä leveyttä ei tehty samantien ja myös suunniteltua alapohjaista joustoa. Itse olisin pitänyt niitä enemmän kuin tärkeinä kun kenttä nyt tehtiin. Mutta nyt ei näin tehty ja korjauksia varmasti vielä siis tarvitaan. Myös ensi vuoden talousarvioon olisi tärkeä varata määräraha kentän välinevaraston ja kahden pukuhuoneen sekä wc:n toteuttamiseen. Olen luvannut näitä esittää budjettiin mukaan otettavaksi. Myös katsoa ja kuntoportaita on toivottu sekä tänne Launosten kentälle kuin Läyliäisiinkin ja sellaisetkin olisi järkeviä pieniä lisäinvestointeja askelina kohtia Suomen liikkuvinta kuntaa. Valtuuston päätettäväksi on vielä tämän loppuvuoden aikana tulossa suunniteltu toinen liikuntahalli. Palataan siihen, kun suunnittelutyö etenee. Tavoitteena siis saada lisää sisäliikuntatilaa niin salibandyn kuin jalkapallonkin käyttöön, mutta myös jumpille, tanssille ja toivottavasti myös kamppailulajeille.

Tänään siis hieno avajaistilaisuus Lopen Urheilukentällä. Kenttä on keskellä kuntakeskusta ja palvelee siis hyvin aktiivista seura- ja harrastustoimintaa. Toivotaan, että ensi vuonna kentällä järjestettäisiin jälleen myös yleisurheilun Lopen mestasuuskilpailut. Sellaisista hienoja muistoja omasta lapsuudesta ja olihan ne neljän kunnan kisatkin hauskoja juttuja.

Avajaisten yhteydessä palkittiin myös viime vuoden Lopen menestyneitä urheilijoita ja seura-aktiiveja. Vapaa-aikajaoston puheenjohtaja Joni Lähde ja liikuntatoimen Mira Sydänmaa ja Satu Suomalainen kiittivät tekijöitä ja niinhän se on, että vierivä kivi ei sammaloidu.

Kaksi päivää Lopen kunnan asioiden parissa Tammelan Eerikkilässä.

Päivään mahtui tänään myös kunnan valtuustoseminaarin toinen työpäivä Tammelan Eerikkilässä. Esillä tänään siellä mm. ensi vuoden talousarvion valmistelu ja myös hieman tulevan vaalikaudenkin isommat asiat.

Kommentit